Veszprém-Rallye-2015-Rallye2-Salánki-Gábor_262A 2015-ös éve elég kurtára sikerült Baksai Lacinak, a Rallye2 ladás murvakirályának, miután a szombathelyi nullázása után Veszprémben alaposan – értsd totálkárosra- hazavágta a sportolási céllal speciálisan átalakított színes személygépkocsiját. Azonban tegnap Lackó egy örömteli hírrel kereste meg a Rallye2.hu-t. Kiderült, hogy javában készül az idei évre, de amellett, hogy építi a vadonatúj versenyautóját, 2016-ban egy számára eddig teljesen ismeretlen típussal, megeshet, hogy a Rallye2-es bajnokságban egyedülálló autóval mutatkozik be az Eger Rallye-n. Hogy miről van szó pontosan? Arról beszéljen Baksai Laci.   

Rallye2.hu: A murvás versenyekre látogattatok el kizárólag a 2015-ös évben. Ennyi volt a terv vagy csak így sikerült? Foglald össze nekünk kérlek ezt a nyúlfarknyi Rallye2-es szezont!

Baksai László: Nagy tervek nem voltak, de szerettünk volna minél több versenyen részt venni. A szombathelyi Iseum Rallye-val indítottuk az évünket, de egy féltengelytörés miatt nem értünk célba. Aztán következett a Veszprém Rallye, ami a legnagyobb kedvencem, imádom a Balaton parti pályákat. Azonban itt sem volt szerencsénk, dobtunk egy totálkárt, ami egyúttal az évünk végét is jelentette. Köszönjük szépen a támogatóinknak és a szervizcsapatunknak a segítségét, nélkülük ennyi sem sikerülhetett volna.

Veszprém-Rallye-2015-Rallye2-Salánki-Gábor_655

Rallye2.hu: Ezután volt min gondolkodni bőven…

Baksai László: Sokáig törtük a fejünket azon, hogy egyáltalán legyen e folytatás. De nagyon sokan bíztattak, győzködtek, hogy maradjunk, ne adjuk fel és ez meg is tette a hatását, így tovább folytatjuk a versenyzést.

Rallye2.hu: Nagyon régen Hondád is volt, de a neved már régen összeforrt a Ladával. Mivel szeretnéd folytatni?

Baksai László: A márka marad, de mégis lesz változás. Belevágtam egy VFTS projektbe, amit 2016-ra terveztem, szerettem volna vele már az idén is versenyezni, de ez a kocsi biztos, hogy nem fog elkészülni az idei évben. Iszonyatos költségvetése van egy ilyen versenyautónak!

page

Rallye2.hu: Akkor a rövidke 2015-ös éved után a 2016-os is elúszott?

Baksai László: Még nem. Sőt! Tervezzük az idei bajnokságot.

Rallye2.hu: A régi kocsid romokban, ha jól tudom el is adtad. Az új még nincs kész, ráadásul azt mondtad nem is készül el egyhamar. Mivel szeretnél menni?

Baksai László: Ha minden jól megy Papek Peti barátom BMW-jét fogjuk bérelni, addig, amíg nem készül el a Lada VFTS.

Rallye2.hu: Szép terv, de az idei évben már nem valószínű, hogy rajthoz tudtok állni egy BMW-vel a Rallye2-ben…

Baksai László: Naggyal, M3-assal biztos, hogy nem. De ez egy 318is. Tehát ezzel az autóval az abszolút győzelemért is csatározhatunk majd, miután ez bőven alatta lesz a maximálisan engedélyezett 2000 köbcentiméteres hengerűrtartalomnak. Azt nem tudom melyik lesz a mi géposztályunk, de remélem, hogy majd tudunk jókat meccselni a kategóriatársakkal. Az első kettő, vagy három versenyen még nem hiszem, hogy nagyon ütőképes lesz a kocsi, mert egy szinte teljesen utcai motor lesz benne. Később fejlesztéseket tervezünk, szerintem ezeket a harmadik vagy negyedik verseny környékén be tudjuk építeni és onnantól már biztosan nagyon jó lesz a kis BMW-nk. Jelenleg ezen vagyunk, azon dolgozunk, hogy tudjunk vele menni. Az tuti, hogy jó helyen hajt, remélem tetszeni fog a közönségnek és nekünk is.

Rallye-díjátadó-ünnepség-2014-Park-Inn-Radisson-Budapest-Salánki-Gábor_0121

Rallye2.hu: A terv tehát Rallye2, BMW-vel. Ki lesz a navigátorod?

Baksai László: Remélem, hogy ezúttal is Pataki Laci, azaz Szúnyog barátom, de még ő is dolgozik az évünk hátterén. Azt azért elárulom, hogy ha valaki lát bennünk fantáziát, akkor nagy örömmel várjuk a megkeresését, akad még hely a BMW-n a szebbnél szebb matricáknak. 😉

Rallye2.hu: Ültél már a BMW-tekben?

Baksai László: Jól tetted fel a kérdést, ültem benne, de nem mentem vele. Garázsban áll, nincs benne motor, így tényleg csak beleülni lehetett. Szerintem az Eger Rallye-ra úgy fog elkészülni, hogy a verseny napján reggel megkapom, beleülök és az első gyorsaságin fogjuk kipróbálni valamint tesztelni az autót. Érdekes lesz.

Rallye2.hu: Mik a tervek az autóval?

Baksai László: Nincs olyan cél, hogy mi most bárkit megverünk, vagy bajnokok akarunk lenni. Bele kell rázódni. Egészen más világ lesz a BMW, mint a Lada. 18-as kerekeken fut, rengeteg az eltérés, össze kell barátkozni a technikával alaposan. A tisztes helytállás illetve a célba érkezés a célunk és ha sikerül, akkor pontokat, kupákat szeretnénk a tapasztalatok mellé gyűjteni.

Rallye2.hu: Zárásként kanyarodjunk még vissza a régi Ladádhoz! Mi lett az „Öcsi kocsi” sorsa a veszprémi esésetek után? Utolsó infóm szerint bontódott, de volt, amit egyben szerettél volna belőle értékesíteni.

Baksai László: Sikerült eladnom, Notti, azaz Notheisz Attila vette meg és életre szeretné kelteni az autót. Azt nem tudom, hogy mikor és hol fog vele versenyezni. Remélem ő is legalább olyan sikeres lesz vele, mint a nagy elődei… 🙂 😉 Mi szinte biztosan a BMW-t fogjuk hajtani az idén ez már biztosnak látszik. Aztán ha nagyon bejön nekem a bajor feeling, ki tudja, még bármi lehet ebből a kapcsolatból…

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!