Molnár Ádám és Mózi nem sokat autózhatott 2021-ben, de mindenképpen egy vidám, csapatós hétvégével kívántak elköszönni az idei versenyszezontól, így végig csúszkálták a Kazincbarcika Rallye teljes versenytávját. Molnár Ádámmal beszélgettünk.

Az Ózd-Eger Rallye-n találkoztunk veletek utoljára a Rally2 Bajnokság mezőnyében. Mivel telt azóta az időtök és mivel készültetek a Kazincbarcika Rallye-ra?

Az idei évben az anyagi lehetőségeink úgy alakultak, hogy nem tudtunk teljes szezont teljesíteni sehol sem, ezért úgy döntöttünk a testvéremmel, Mátéval, hogy a közeli Kazincbarcika Rallye-n mégiscsak megpróbálunk rajthoz állni, ide felkészültünk. Én Ózd óta nem autóztam év közben, Máté mindösszesen egy kunmadarasi sprinten vett részt. Az életünkben mostanság sok olyan dolog van, ami fontosabb a rallye-nál, ezért alakult így az idei évünk, de a szünetre mégsem szerettünk volna úgy elvonulni, hogy nem autózunk előtte egy jót. Téli gumikat raktunk fel, ezekkel csakis a nézők kedvéért és a saját örömünkre kocsikáztunk a borsodi pályákon.

Egészen a célig csapattatok. Hogy éreztétek magatokat Kazincbarcikán, milyen volt a versenyetek?

Mivel a bajnokságban nem vettünk részt, így nem volt tétje a szereplésünknek, felszabadultan róhattuk a kilométereket, az egyedi rajtengedélyesek géposztályában. A gépátvétel előtt jelentkezett egy kis gond az autóval, amiről először azt gondoltuk, hogy differenciálmű probléma.

Végül kiderült, hogy nem az volt, de abban a pillanatban nem tudtuk eldönteni, hogy mi okozza a hajtáskimaradást, így biztos, ami biztos kicseréltük a diffit. Döcögősen indult, a verseny, a rajt előtt még egy féltengely szimeringet is cserélni kellett, olajfolyásunk volt, mindent megoldottunk, majd ezek után mindenféle műszaki hiba nélkül, abszolút problémamentesen teljesítettük a versenytávot. Nagyon élveztük a Kazincbarcika Rallye minden méterét, szenzációs élmény volt. Szerintem a mezőny 90%-ának nem adta ki a kánói visszafordító, mi is hatalmasat küzdöttünk vele.

Rettenetesen csúszott az aszfalt, az autó már kis tempónál is tolta befelé az orrát az árokba, az utolsó körben már alapjáraton fordultunk el, hogy nehogy baj legyen. Más kalandunk nem adódott. Az eredményt nem figyeltük, de a téli gumival nem volt könnyű úton maradni. Volt olyan pillanatom, amikor azon törtem a fejem, hogy felrakjuk a slick gumikat és kipróbáljuk azzal, hogy milyen, miket lehetne menni időben, de aztán elengedtem ezt a vonalat, nem akartam összekeverni a dolgokat.

A Kazincbarcika Rallye szervezői részünkről beírhatnak maguknak egy 5*-t, le a kalappal előttük, szenzációs volt minden a hétvégén.

Vannak még rallye-s terveitek 2021-re?

Idén már biztosan nincsenek, és a jövő évben sem lesz sok bejegyzés a versenynaptárunkban. Azt tervezem, hogy szétszedem az autót teljes mértékben, mert már nagyon megérdemelne egy alapos felújítást. Nem tudom, hogy sikerül e 2022-ben valahol rajthoz állni, de ha lesz is ilyesmire módunk, az csak év végére várható, mondjuk a Nyíregyháza, Pálháza Rallye környékére.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!