Eger Rallyehoz közeledve Órai Balázstól szerettem volna megtudni néhány kulisszatitkot. Otthonában kerestem fel telefonon, az esti órákban. Háttérből két kislányának és feleségének csicsergése hallatszott végig, mindig sok a dolguk.

Balázs, mit lehet tudni az új autódról?

Egy HONDA CIVIC TYPE-R, ami egészen az alapokig,a nullára szét lett szedve, és onnan lett újra összerakva.  Új váltót kap, ami a lelke lesz az egész autónak. A motor teljesen fel lett újítva, az utastérben pedig a szép, új műszerfal uralja majd a látképet. Az autó minden porcikájában átépült.

A váltó a lélek tükre, vagy valami hasonló mondás van a köztudatban. De milyen váltóval mentek az idén?

Ez egy 5 sebességes, kapcsolókörmös váltó, az előző csapatomnál is ilyennel mentem, és nagyon tökéletesen működött. Reméljük, hogy ez most is így lesz. Az autó bitang erős volt idáig is, az Eger Rallye-n lesz kipróbálva, elég nagy reményeket fűzünk hozzá, és tesztelni-tesztelni-tesztelni! Bár egy kis csúszásban van a csapat, de még bele fog férni, ezzel nem lesz gond.

A futómű hogyan áll össze?

Egy REIGER futóművel megyünk, ami az egyik legjobb, de beállítások nélkül mondjuk egy fillért nem ér, tehát nagyon sokat kell még mennem vele, és erre lesz is lehetőség..

Legutóbb azt mondtad változás lesz a jobb1-ben. A navigátor kilétéről tudhatunk már valamit, vagy utolsó pillanatig titok marad?

A súlycsökkentés nem igazán sikerült, mivel időközben újra atyai örömök elé nézek. Zsuzska harmadik gyermekünket hordja a szíve alatt, ezért kiesett ebből a szerepkörből. Szerkezeti formánkat visszaállítva, Práj Feri barátom lesz újra a navigátorom. Vele várjuk türelmetlenül, hogy kemény és szoros csatákat vívjunk majd Kuncz Dezsővel a 2013-as bajnoki címért. Hallottuk, hogy időközben Ő is csapatot váltott, reménykedünk benne, hogy népes mezőnyben küzdhetünk majd vele is.

Az Eger Rallye lesz az idénynyitó verseny. A versenykiíráshoz, pályákhoz mit szólsz?

A sötétnek nem annyira örülök, de ha úgy kell menni, akkor megyünk úgy! Nem okoz problémát. Az esti gyorstól féltem, azt hittem egy órával megyünk a Rallye1 után, de Pénzes Zsolt megnyugtatott, hogy maximum 5 perccel megyünk utánuk. Nem lesz nagy eltérés!

Ellenfelekről tudsz már valamit? Mennyien lesztek a kategóriában?

Várom nagyon, hogy kik lesznek az ellenfelek, egy-két ígéret már van. Ez a csúcs kategória, ezért szerintem ebben sokan leszünk. Sajnos a kisebb kategóriákban, szerintem most is kevesen lesznek.

Szponzorokról mondanál valamit?

Annyit elárulhatok, hogy a legnagyobb akkumulátorokat gyártó cég szponzorál idén. Ma fogja hozni a felszerelést Tuki, és remélem Ferire is jó lesz, azután logóztatjuk, és halad minden…
(Közben a háttérből egy cérna vékony hangocska: -Aaapaa, beesett a póóónim oda mögééé!)
Köszi Balázs, várjuk a további híreket, menj mentsd meg a pónit!!!
Hova esett be? (- Odaa!) Na bocs, megyek, mert beesett a póni a szekrény mögé, ki kell vennem!

Köszi!

Helló-Helló!

Az interjút köszönjük Szamosvári Szilvinek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!