Krampek Nándi és Kovács Gergő először ült össze egy autóba és a váratlan nehézségek ellenére tökéletesen megfeleltek az elvárásoknak, Nándi első Rallye2-es futamán a kockás zászló zárta le a páros komlói kalandjait. Szerencsére a folytatásra sem kell sokat várnunk, hiszen a srácok úgy gondolják, hogy egy ilyen remek kezdet után a folytatás csak még jobb lehet, ezért a Salgó Rallye-n újra ott lesznek a Rallye2 Bajnokság nevezési listáján, az egyedi rajtengedélyes párosok között. Kovács Gergővel beszélgettünk.


Bemutatkozó verseny volt számotokra a Baranya Kupa, te még soha nem navigáltál hátul hajtós kocsiban. Mik voltak a tervek?

Csakis a Rallye2-vel szerettünk volna megismerkedni. Nekem ugyan volt már némi tapasztalatom Édesapámnak köszönhetően, de a pilótám abszolút első bálozóként volt jelen a mezőnyben, a Baranya Kupán. Nándi mellett először ültem, ő pedig a MARB és a Rallye3 futamain szerepelt korábban. A célunk mindössze annyi volt, hogy Nándi megismerkedhessen a követelményekkel, összeszokjunk, és átguruljunk a célvonalon, teljesítsük a versenytávot. Ez sikerült.

Milyen áron? Milyen volt a versenyetek?

Nem volt komolyabb ára, mert eseménytelen volt a versenyünk, bár akadtak nehézségek, de megoldottuk. Az autónk az eddigi szokásától eltérő módon tökéletesen működött, hibátlanul tette a dolgát, reméljük, hogy végérvényesen sikerült levennünk róla a korábbi rontást. A pénteki napot minden gond nélkül abszolválhattuk volna, ha nem megy el a vasasi gyorsaságin a fékünk. Féltávtól biztonsági autózára váltottunk.

Az esti szervizben a csapatunk ráncba szedte a kocsit, utána már lassítani is tudtunk, de másnap, amikor gurultunk reggel az első szakaszra, Mecsekpölöskére, elromlott az átbeszélőnk. Innentől kezdve a célig nem volt hangosítás az autóban. Mutogatva és kiabálva próbáltam eljuttatni az itiner tartalmát Nándihoz. Ezt leszámítva nem lehetett panaszunk a Baranya Kupára, tökéletes verseny volt a számunkra, élveztük az egészet. Kalandok nélkül, karcmentesen juttattuk el az autónkat a komlói célba. Arról beszélgettünk a verseny után pár nappal, hogy már alig várja a pilótám, hogy újra beülhessen a versenyautóba. Szerintem 100%-ban pozitív élményekkel gazdagodtunk a komlói megmérettetésen.

Hol lesz lehetőségetek legközelebb autózni?

Azt csivitelik a madarak, hogy a jól sikerült bemutatkozás után közös lesz a jövőnk, és már a Salgó Rallye-n rajthoz állunk. Nekem teljesen hazai verseny lesz a Salgó Rallye, Nándinak nem annyira, de megoldjuk, hogy neki is azzá váljon. Ózdi vagyok, sokszor autóztunk már ezeken a gyorsaságikon, Kazárt és Ceredet jól ismerjük. Mátraszentimre viszont nekem is újdonság lesz. Legalábbis most ezt mondom, aztán a helyszínen lehet, hogy hamar rájövök, hogy rosszul emlékeztem. 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!