Elég nagy sietés volt a 17. Veszprém Rallye céldobogójánál a Rallye2 díjátadó közben és után, de néhány szóra mégis sikerült elkapnom Ferjáncz Attilát a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökét, és Dudás „Kokó” Gyulát az MNASZ Rallye Sport Bizottságának a vezetőjét, akiket a Rallye2-ről úgy általában és a mezőny Veszprémben mutatott produkciójáról kérdeztem, félig meddig futtában. Nézzük meg, hogy miként látták a vezetők a veszprémi versenyhétvégét!

Ferjáncz Attila: A pályák azok hagyományosak itt Veszprém környékén még fiatalabb koromból jól emlékszem rá, hogy nagyon nehéz rajtuk versenyezni. Most, bár hűvösebben indult a nap a végére egész biztosan az autókban is felszökött a hőmérő higanyszála olykor akár 70-80 Celsius fokra is. Annak nagyon örülök, hogy az utánpótlást képviselő Rallye2 mezőnyében komolyabb baleset nem történt, de azt viszont nagyon sajnálom, és hiányérzetem van amiatt, hogy Rallye2-esek létszáma kevés. De nagyon bízom abban, hogy talán már ez a murva verseny is ad némi lökést a Rallye2-nek és jövőre többen fognak indulni ebben a bajnoki sorozatban is.

Dudás „Kokó” Gyula: Én annyit fűznék az egészhez, hogy ugye elég nehézkesen indult be ez a szekér, a külsős emberek, a beszólások és a tulajdonképpeni ötletparádé miatt. Én azt mondom, hogy egy autóversenyzőnek, egy rallye versenyzőnek az a dolga, hogy ha lehet, akkor menjen. Kaptunk egy lehetőséget, hisz kérdőjeles volt a Rallye2 részvétele. Én úgy érzem, hogy azok a srácok és lányok, akik versenyeztek a murván, azoknak 80-90%-a elégedett, hiszen a versenyző ha nem nyer vagy nem tudja befejezni a versenyt akkor az problémás. Ezeken a pályákon nagyon korrektül, nagyon gyorsan lehetett menni, de persze mindenki hasonlít valamihez. Mindenki nézi az idejét, nézi a vetélytársai eredményeit, ezekkel az időkkel nagyon rövid az ember, de azt kell, hogy mondjam, hogy ez a rallye, ez erről szól. Hosszútávon és rövidtávon egyaránt. Nagyon-nagyon jól sikerült ez a verseny én azt hiszem.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!