Megpróbálom tényszerűen leírni a Miskolc Rallye-n történteket:
Annak a fényében, hogy több alkalommal is autóztunk már abszolút időket, sőt tavaly nyertünk is versenyt, sajnos nem teljesen értjük, hogy most miért kaptuk az utolsó előtti rajtszámot, és miért nem mehettünk a kategóriánknak megfelelő rajtszámmal. Erre a rendezőtől sem kaptunk választ… Rafael Tamás beszámolója.

A mostani versenyen végre az autónk úgy működött, ahogy már két éve vártuk tőle, hiszen nagy erőfeszítések árán sem bírtuk tönkre tenni egész szombaton. A BMW jól működött, de természetesen most más romlott el. Az átbeszélőnk adta fel a csatát, rögtön az első gyorsasági elején, így nem tudtunk igazán gyorsan menni, mert nem ismerem ezeket a pályákat. A második gyorsra megcseréltük a sisakot, így már hallottam Balázst, és igazán jót autóztunk az utolsó lassítóig, amit nem jól írtunk be, mert egy dupla bukkanó után volt és az első után érdemes lett volna fékezni, de nem lassítottam, és nagyjából 200-zal sikerült rajta átmennem. Csoda, hogy nem borult fel a kocsi, és tovább tudtunk menni. Még így is az abszolút 2. helyen álltunk, amit nem is teljesen értettünk… Az etapon kikötöttük egy oszlophoz a futóművet és megpróbáltuk helyre rángatni. Ez kisebb nagyobb sikerrel össze is jött, így tovább tudtunk menni. A 3. gyorson újra egyedül kellet autóznom, mert a leszakadt kipufogó miatt, nem hallottam Balázst. Ennek a negyedik szakaszon meg is lett az eredménye, mert a közben elég jól kialakult kézjelekből, egyet félreértettem, és sikerült beesni egy bal4-be, de a rengeteg nézőnek köszönhetően tovább tudtunk menni. Ezúton is KÖSZÖNJÜK a segítséget! Az első szerviz után még bizakodtunk, mert csak 1:48 perccel voltunk lemaradva a kategóriában, de sajnos a kipufogó miatt nem hallottam semmit az itinerből, és így esélyünk sem maradt a felzárkózásra. Ebben még az is hátráltatott, hogy a 6. szakasz etap lett, illetve a 7.-en és a 10.-en a kategóriatársak még le tudtak menni szárazon, mi viszont már szakadó esőben teljesítettük azokat a gyorsokat.

Összefoglalva, elmondhatjuk a versenyről, hogy megint kiengedtünk a kezünkből egy jó lehetőséget, de bízunk benne, hogy egyszer majd eljön a mi időnk is. Sajnos a murván nem megyünk, mert nincs értelme így már, szerintem csak Pécsen próbálkozunk újra.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!