Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_656Leitgéb Judit alaposan meglepett minket. A Rallye2 versenyzőinek idáig egyöntetűen a Csákberény-Kőhányás szakasz volt a favoritja a Székesfehérvár Rallye-n. A riportok készítése közben már-már gépiesen írom le, hogy a hosszú gyors volt a kedvencem, Csákberény volt a legjobb és a többi, erre tessék, Judit esetében pont az ellenkezője az igaz, nála a másik két gyorsasági volt a befutó. Ki érti a nőket? 🙂 Klézli Szabi biztosan, hiszen Judit az ő navigálásával ért el egészen a célig és az N/2 géposztály harmadik helyéig. Leitgéb Judittal beszélgettünk.

Rallye2.hu: Miként készültetek a Székesfehérvár Rallye-ra?

Leitgéb Judit: Mi Tökölre szoktunk járni a rallyeedzésre, ott lehet tesztelni, próbálgatni a versenyautót, a gumikat. Remekül segítette a felkészülésünket a tököli napunk ezúttal is. Két héttel Fehérvár előtt volt az edzés, véleményem szerint most is sokat számított nekem ez a gyakorlás, úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt, fejlődni tudok ezeken a tréningeken. Beállításokkal – lévén, hogy egy N csoportos Suzuki Ignisről beszélgetünk- nem sokat kellett bajlódni, viszont a futómű az rettenetesen el van találva, jól sikerült beállítani. Ezért is éreztem azt, hogy maximálisan felkészülve érkeztünk meg az év negyedik futamára.

Rallye2.hu: Sikerült jó itinert írnotok?

Leitgéb Judit: Az első gyorsaságin, a hosszú Csákberény-Kőhányás szakaszon akadtak problémáink, mert nagyon nehéz volt 50 km/órás sebességgel felírni a pályát a gyorsabb, versenytempóra. Valójában hamar megvoltunk a pályabejárással, fel is írtunk mindent. Másnap derült ki, hogy vannak problémák, de kezelhetőek, megoldhatóak voltak.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_198

Rallye2.hu: Tetszettek neked a pályák?

Leitgéb Judit: Igen. A Csákberény az számomra nagyon nehéz pálya volt. A másik két pálya, ami tempósabb volt, az nekem sokkal jobban tetszett.

Rallye2.hu: Most nem kicsit leptél meg. Sok versenyzővel, sőt mondhatom, hogy a fehérvári gyűjtőben a mezőny 70 %-ával beszélgettem és mindenki a csákberényi szakaszt kedvelte a legjobban.

Leitgéb Judit: Komolyan? 🙂 Mindenki a hosszú gyorsot értékelte a legjobbnak?

Rallye2.hu: Igen. Kivétel nélkül.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_136

Leitgéb Judit: Érdekes. 🙂 Nekem a hosszú nem volt az igazi. Nem is tudtuk megfelelően felírni, a másik kettő ebben is jobban sikerült. Az első gyorsasági szakaszon teljesen szét voltunk esve. Annyira rosszul mentünk a nyitó szakaszon, hogy az valami kegyetlen. Az itinerbe bele kellett javítgatni, én sem tudtam mindig, hogy hol vagyunk pontosan, belegabalyodtunk, nem találtam a saját tempómat, nem éreztem rá a pálya ritmusára. Szerencsére a második és a harmadik körben már jobb volt. Bár a hetedik gyorsaságin ránk rajtoltattak egy BMW-t.

Rallye2.hu: Ösztönzőleg tud hatni a tükörben, az biztos…

Leitgéb Judit: Ki is zökkentett rögtön a ritmusból, amikor utolért.

Rallye2.hu: Milyen volt a hangulat, jól éreztétek magatokat?

Leitgéb Judit: Remek volt minden. Jól éreztük magunkat, jó hangulatban versenyeztünk. Elégedett is voltam, saját magamhoz képest. Úgy érzem, hogy a teljesítményemen tényleg meglátszanak a tököli edzések.

Rallye2.hu: Kaland, műszaki gond volt e a verseny során?

Leitgéb Judit: Az autó hibátlanul tette a dolgát, nem volt gond vele. Köszönet érte a csapatnak valamint a támogatóknak, szponzoroknak a segítségért! Kaland szerencsére nem volt, bár néhány helyen azért tudott meglepetést okozni a fehér aszfalt. De korrigálható, kezelhető helyzetek voltak ezek.

Rallye2.hu: A meleggel hogyan sikerült megbirkóznotok?

Leitgéb Judit: Azt hittem, hogy rosszabb lesz. Szerencsére viszonylag jól bírtuk. Én előzetesen tényleg a pokolra számítottam, de attól azért egy fokkal jobb volt. Az autónk is tette a dolgát. Egy kis N-es Ignis ez, amit a csapatunk nagyon profi módon készít fel. Gond nélkül, fittyet hányva a hőségre, totálisan hibátlanul ment végig a Székesfehérvár Rallye-n is.

Rallye2.hu: Az eredménnyel elégedettek voltatok?

Leitgéb Judit: Igen! Abszolút elégedett voltam. Nem is számítottam rá, hogy az N/2 dobogójának a harmadik fokán végzünk. Egy kellemes születésnapi meglepetés lett ez az eredmény.

Rallye2.hu: Következő versenyetek?

Leitgéb Judit: Veszprémbe mi nem megyünk, a murván nem akarunk versenyezni. A hazai versenyünk következik, a Baranya Kupa.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_655

Rallye2.hu: Akkor izgalommal készülsz az augusztus eleji versenyre.

Leitgéb Judit: Mindig a hazai futamokat várom a legjobban. Túl nagy felkészülést ezúttal sem tervezünk. Ha sikerül, a Baranya Kupa előtt is jó lenne elmenni Tökölre edzeni, de nem tudom még, hogy mikor lesz rá lehetőség, nem ismerem az időpontokat. Ennyivel készülünk. A pályákat szerintem biztosan ismerni fogjuk mindketten, nem hinném, hogy túlzottan új vagy ismeretlen szakaszokat tudnának itthon nekünk mutatni. Célba érés, pontszerzés és a szurkolók megörvendeztetése a célunk. Ha pedig még kupát is adnak majd, hát egye fene! Örömmel fogjuk hazavinni! 🙂

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!