DSC_1083A bajnoki cím ugyan nem lett megvédve, de Kuncz Dezső nem szomorkodik, büszke a 2013-ban elért abszolút harmadik, A csoport harmadik és A/7-es géposztály második helyére. Sőt azt is elárulta, hogy ha marad annyi pénze karácsony után vesz magának egy Kinder tojást, hátha talál benne 2014-re egy nagyobb motort. Már ha a szabályok ezt megkívánják. Kuncz Dezsővel beszélgettünk.  

Rallye2.hu: Fontos lett volna, hogy ott legyél, de nem indultál el a Mecsek Rallyen. Lehet, sőt biztos, hogy emiatt a hiányzás miatt az év végi kupaosztáson sem kell majd olyan nagyot nézned, mint ha részt vettél volna az évadzáró futamon. Milyen jobb dolgod volt, amiért kihagytad a mindent eldöntő ütközetet?

Kuncz Dezső: Azt éppen nem mondanám, hogy jobb dolgom volt. Kórházban voltam, vesekő miatt nyomtam az ágyat, és mit ne mondjak, egyáltalán nem volt kellemes érzés, nagyon fájt.

Baranya-Kupa-2013.08.24-25-prológ-Salánki-Gábor137

Rallye2.hu: Akkor tehát nem arról a szervizparki legendáról volt szó, hogy „a Kuncznak elfogyott a pénze”?

Kuncz Dezső: Igen, attól függetlenül, hogy nem voltam ott Pécsett hozzám is eljutottak ezek a mende-mondák. Jelenleg, így hogy már régen itthon vagyok és szerencsére lényegesen jobban is azt mondom, hogy jobb lett volna, ha inkább igaz lett volna ez a hír, vagy, inkább úgy fogalmazok, hogy szívesebben maradtam volna távol a Mecsek Rallyetól anyagi okok miatt minthogy azt a nagy fájdalmat és műtétet, amivel a vesekő jár átéljem.

DSC_09341

Rallye2.hu: A kórházból tudtad követni a Mecsek Rallye eseményeit, vagy nem voltak információid a versenyről?

Kuncz Dezső: A mai technikai vívmányoknak köszönhetően volt lehetőségem figyelni arra, hogy mi történik a pályákon, izgatottan vártam, hogy miként alakulnak a dolgok. Amikor Órai Balázsék kiestek úgy voltam vele, hogy megvan a második helyünk. Bevallom, nem mertem volna arra fogadni, hogy Molnár Feri bácsiék begyűjtik a maximális pontszámot. Okosan csinálta, ügyesen versenyzett, szerencséjük is volt, nagy meglepetést okoztak nekem és biztos vagyok abban, hogy rajtam kívül még sok Rallye2 szimpatizánsnak is. Ezzel a győzelemmel ugyan megelőztek minket, de ez nem szomorít el, szívből gratulálok nekik, remekül autóztak, tökéletesen kihasználták a kínálkozó alkalmat, megérdemelték a második helyet. Visszatérve -legalábbis gondolatban- a kórházban töltött időre el kell, hogy mondjam, hogy nagyon jól estek azok a telefonok, amik többek közt a Rallye2-es barátaimtól, vetélytársaimtól, a Premier Videó Stúdió munkatársaitól érkeztek, és az állapotom felől érdeklődtek többen is. Köszönöm szépen ezeket utólag is!

Budapest-Rallye-prológ-2013.10.04.-Salánki-Gábor-145

Rallye2.hu: Összességében elégedett vagy e ezzel az évvel? Neked később kezdődött az év, korábban ért véget, mégis a dobogón állsz, még ha nem is legfelül, akkor is…

Kuncz Dezső: Ahhoz képest, hogy az évkezdet előtt nem sokkal derült ki az, hogy maximum egy pedálos Moszkviccsal vághatok neki az idei bajnokságnak, szerintem nem rossz az az eredmény, amit így az év végén fel tudunk mutatni. Teljesen elégedett vagyok. Ha végig tudok menni minden futamon az évben, nem kell mínuszolni autóhiány miatt az Eger Rallyet és betegség miatt a Mecsek Rallyet, akkor – bár nem hiszem, hogy meg tudtam volna védeni a bajnoki címem- biztos vagyok benne, hogy lényegesen nehezebb lett volna elhódítani tőlem a címet, mint ahogy ez egyébként történt. Nehezebb lett volna abszolútat nyernie bárkinek, ez fix. Volt, hogy alaposan megközelítettük Berényi Laciékat, a vezetést sajnos nem tudtuk átvenni az idén, de ha végigautózzuk az évet nem tudtak volna ekkora előnyt kiharcolni. De mint tudjuk a rallye az nem az a kávéház, amelyikben van olyan, hogy ha. A Miskolc Rallye előtt három nappal hoztuk haza a versenyautónkat, összeraktuk és egy percnyi tesztlehetőségünk sem volt. Ezért is vagyok elégedett az elért eredményünkkel. Nagy köszönet illeti a támogatóinkat, hisz tudjuk, hogy nélkülük ez nem sikerült volna és meg lehet nézni, hogy legfeljebb három szponzorral és negyedannyi pénzből versenyeztem végig ezt a foghíjas esztendőt, mint amire az eddigiekben lehetőségem nyílt. Nagyon örülök, hogy így is ott lehetünk majd a dobogón az év végi kupák átvételekor. Barátaim és versenyzőtársaim közül többen is megosztották velem azon véleményüket, hogy ez az eredmény, ebben a formájában sokkal értékesebb az ő szemükben, és értékrendjük szerint, mintha megvédtem volna a bajnoki címemet. Köszönöm srácok az elismerést!

DSC_1033

Rallye2.hu: Tudsz e már valamit mondani a 2014-es évetekről?

Kuncz Dezső: A Rallye2 az biztos, a többi az szabályfüggő. Meglátjuk miként alakulnak a jövő évi szabályok és igyekszünk hozzájuk alkalmazkodni. Azt, hogy nagyobb autóra váltunk e vagy marad a jelenlegi Hondánk azt nem tudom. Később okosabbak leszünk ebben a kérdésben. Nagyon kíváncsi leszek az új szabályokra, ha behozzák azt, hogy nagyobb hengerűrtartalmú motorokkal is bele lehet majd szólni az abszolút értékelésbe, akkor erősíteni kell. Veszek majd egy Kinder tojást, hátha találok benne egy „kettőötös” szívó motor… 🙂

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!