Ifj. Fogarasi Attila a napokban jelentette be hivatalosan, hogy 2022-ben is a Rally2 Bajnokságban, változatlan felállásban, Toloczkó Petivel és a bajnok Honda Civic Type-R-el folytatja a pályafutását. Az abszolút bajnok páros pilótáját az idei terveik mellett az elmúlt évük sikereiről, emlékeiről is megkérdeztük. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Többet aligha várhattatok volna a 2021-es évtől. Négy futamból négyet megnyerve, 100%-os teljesítménnyel hódítottátok el a Rally2 Bajnokság abszolút bajnoki címét és mellé az 5-ös kategória aranyérmét is. Meglepnél, ha azt mondanád, hogy hiányérzetetek van a tavalyi évetekkel kapcsolatban. Hogy emlékszel rá vissza?

A végeredmény tökéletesen alakult, pedig elég döcögősen indult az elmúlt szezonunk. Az Orfű Rallye márciusra tervezett időpontját áprilisra tolták ki, ami nekünk nagyon jól jött, mert gondunk adódott a computerrel, ezt csak az utolsó pillanatra sikerült megoldanunk. Az Ózd-Eger Rallye-n a kalamajkák ellenére is elsőként zártuk a váratlanul rövidre sikerült futamot, jól jött a sok pont. A Vértes Rallye-n, hazai pályán, valamint a lakhelyünkön, Móron fantasztikus közönség előtt szerepelhettünk, jobbnál jobb pályákon. Maradandó élményeket szereztünk, és Móron megszereztük a harmadik futamgyőzelmünket az évben. A Kazincbarcika Rallyt Komló helyett, az eredeti időponttól két héttel később rendezték meg, ami szintén nekünk kedvezett, hiszen ekkor született meg a kisfiam. Sikerült az évben negyedszer is nyernünk, ettől kívánni sem tudnánk többet, jobbat, mint, ahogy az előző évünk alakult.

2021-re kicombosodik a Rally2 Bajnokság mezőnye. Ti, hogy készültök erre? Hol tartotok az autóval? Rendszeresen bizonyítjátok a pályákon, hogy gyorsak vagytok, de tudjátok jól, hogy idén alaposan fel lesz adva a lecke a gyári Hondátoknak az erősebbnél erősebb Ladák, valamint az R2-es autók táborában.

Átnéztünk mindent, új kuplungot, és a versenyig új „ruhát” kap a kocsi. A lengéscsillapítók jelenleg is revízión vannak, ezen kívül semmihez sem kellett hozzányúlnunk. Halljuk a híreket, mi is tudjuk, hogy a tavalyitól is nívósabb mezőny van kialakulóban a Rally2-ben. Mindent megteszünk azért, hogy megbízható legyen a kocsink, és amennyire lehet nyomjuk majd a gázt.

Ehhez egy teszt is jól jönne. Fogtok tesztelni a rajt előtt?

Igen, március elejére tervezünk egy kisebb tesztet. A lényeg az lenne, hogy a hosszú szünet után visszarázódjunk egy kicsit a versenytempóba.

Tesztet tehát terveztek, de mit terveztek a 2022-es évre?

Jött néhány lehetőség, és megkeresés a télen, de végül maradunk a Rally2 Bajnokságban, változatlan felállásban. A murvás futamon még kérdőjeles az indulásunk, de teljes szezont szeretnénk futni.

Egy hónap van az Orfű Rallye-ig. Tavaly nyertetek a Mecsekben, idén is ez a terv?

Az Orfű Rallye-t csodálatos környéken rendezik, a 2021-es verseny is nagyon tetszett. Szeretünk a Mecsekben autózni, igyekszünk odatenni magunkat, és reméljük, hogy ebben a kőkemény Rally2-es mezőnyben is sikerül ott folytatnunk, ahol tavaly abba hagytuk!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a csapatunk segítséget, és a szurkolóink biztatását!

Köszönjük szépen támogatóink segítségét!

Persped Kft., Er-Fa 2000, Ertl Kft., TRakodó Kft., Winkler Trans Kft. & Winkler Gumiszervíz GreenWork Kft., ETIK TRANS Kft., Goods Market Mór, Dreska-Gáztrió Kft., Imre Gábor E.V., Szerelvénybolt és Fürdőszoba szaküzlet, Paulus Molnár Borház, Mon-Train Kft., NTH Autómentés-Szállitás Mór Imre Gábor E.V., Ottomax Kerékpárbolt és szerviz, Tárlat étterem Mór, Turbó Autósbolt Mór, Mór Városi Önkormányzat

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!