Miskolc Rallye 2016 Salánki Gábor_155Egerben a motor, Miskolcon a váltó babrált ki Szemán Sanyival és Horváth Leventével. De míg az idénynyitó versenyen a srácok heroikus küzdelem árán felül tudtak kerekedni a problémán, addig Borsodban megálljt parancsolt neki a verseny  felénél a technika ördöge. Itt azonban nem ér véget a történet, hiszen a beteg váltó már jó kezekben van, készül, mert  Szombathelyen, a vasi murván Sanyiék nagyon bíznak abban, hogy ki tudják köszörülni a Miskolcon elszenvedett csorbát és ezúttal a célban és ha lehet kupával kezükben zárják majd az év első laza talajon rendezett versenyét. Horváth Leventével beszélgettünk.

Rallye2.hu: Egerben új motort varázsoltatok az autótokba, ami ott célba repített titeket. Hogyan alakult a miskolci felkészülésetek?

Horváth Levente: Életem első Miskolc Rallye-ja volt a mostani és nagyon jó, tempós de egyben technikás pályák voltak. Sanyi a verseny előtt tökéletesen felkészítette a Hondát, minden gondoskodást megadott neki, amire egy verseny előtt szükség lehet. A pályabejáráson alapos munkát végeztünk, amit nem könnyítettek meg a változó körülmények. Két gyorsaságin vizes volt a pálya, Sátán pedig száraz aszfalt fogadott minket. tempós és technikás szakaszok voltak, amik nekem személy szerint alapvetően tetszettek.

Rallye2.hu: Milyen volt a versenyetek?

Horváth Levente: Bár a felkészítés kifogástalan volt a kocsi már az első gyorsaságin sem volt tökéletes. Elkezdte kidobálni a váltó a sebességeket. Bükkszentkereszten pedig egyszer majdnem sikerült tetőre is dobni a Hondát. Megnéztük, hogy milyen az út minősége a partoldalban, 🙂 de szerencsésen lekászálódtunk a dombról és folytattuk a szakaszt. Ezek után még végig küszködtük vele a teljes első kört. Sanyi a szervizpark előtt egy szóval elég frappánsan összefoglalta neked a videós interjúban a versenyünket, most is csak azt tudom mondani, hogy nagyon sokat küzdöttünk a technikával. A váltó természetesen nem javult meg a gyorsaságikon, folyamatosan kidobálta a negyedik és az ötödik fokozatot, a harmadik gyorsaságin végig harmadik fokozatban autóztunk. Emiatt sajnos a szervizben kénytelenek voltunk meghozni azt a döntést, hogy inkább feladjuk a versenyt, mint, hogy tönkre tegyük még jobban az autót. Most nem menthetett meg minket a szervizcsapat, akik mindent megtettek, hálásak is vagyunk nekik a munkáért, valamint a támogatóinknak a segítségért. Ha a gondokat félretesszük, akkor azt mondom, hogy jó verseny lehetett volna a Miskolc Rallye. Én már várom a következőt. Remélem, akkor majd több sikerrel járunk.

Miskolc Rallye 2016 Salánki Gábor_154

Rallye2.hu: De most a Szombathely jön, arra hogyan készültök, milyen tervekkel indultok el a vasi versenyre?

Horváth Levente: A váltó már le van szedve, javítjuk, hogy az Iseum Rallye-n már ne lehessen vele gondunk. A szinkron ment tönkre, de Sanyi már vissza is rakta egy picit, ment vele egy próbakört, készülünk minden erőnkkel. Nekem 2015-ben a szombathelyi verseny volt az első az életemben, a pályák tetszettek és szerintem miután férfiból vagyok, nem hinném, hogy gondunk lesz majd a tájékozódással. Ahol egyszer már jártam, oda a következő alkalommal is visszatalálok. Bízok benne, hogy ez ezekre a pályákra is igaz lesz. A tavalyi itinereink megvannak, már át is néztem őket, de ez csak amolyan előzetes informálódás volt a részemről, természetesen új itinert fogunk írni. Elsődleges célunk, hogy célba érjünk, de bízunk benne, hogy esetleg egy dobogós hely összejön, nagyon szeretnénk a géposztályunk élmezőnyében végezni. Van még hely a vitrinemben a kupáknak… 😉 Sanyinak már van sok, nekem még csak három darab, de mindketten nagyon örülnénk, ha további serlegekkel gyarapodhatna Szombathelyen a gyűjteményünk. 🙂

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!