Nagyon gyors volt a Rallye2 „VÖK-je” és már el is küldte nekünk a Gyurkó Tibor és Géczy Tamás (BMW E36) páros Szilveszter Rallye-n átélt élményeinek összefoglalóját. És, ami a lényeg: egy régen halogatott éves összefoglalóról és a jövő évi tervekről is sikerült végre szót váltanunk Géczy Tomival.
Rallye2.hu: A Rallye2 versenyzői összekötőjét ismét versenyautóban láthattuk. Megjelent Rólad olyan kép is, hogy Te ülsz a volán mögött. Hogy is van ez?
Géczy Tamás: Köszöntöm a Rallye2.hu olvasóit! Csak a szervízparkban álltam arrébb a versenyautóval. Versenykörülmények között az elmúlt 10 évben nem vezettem, bár hóban nagyon szeretek menni. Talán ha jövőre is ilyen havas körülmények lesznek, akkor helyet cserélünk a pilótámmal. Bár azt gondolom, hogy mindenki „maradjon a kaptafánál”, abból nagy baj nem lehet! 🙂
Rallye2.hu: Hogy kerültél egy BMW-be? Nem hiányzott még +2 kerék hajtás?
Géczy Tamás: Gyurkó Tibi barátom építette ezt a szép E 36-os gépet! Tavaly itt a Szilveszter Rallye-n debütált. Év közben ment néhány amatőr versenyen és szépen fejlődik! Erre a versenyre is nagyon készült. Bevásároltunk slick gumiból, fel lett keményítve a futómű… 🙂 Abszolút nem ilyen körülményekre számítottunk. Szerencsére hoztunk 1 garnitúra téli gumit, úgyhogy azt „koptattuk”. Nyilván jobb lett volna az összkerék-hajtás, mert a hátsó kerekes BMW nagyon nehezen indult el a jégen, de így is jó volt a feeling. Az autó nagy súlya miatt vettünk olyan féktávokat, mint a „kanizsai gyorsvonat”. Teljesen olyan érzésem volt, mintha egy lassított felvételen nézném a versenyt. Navigálás közben sem száradt ki a szám, nem pörgött annyira a nyelvem! 🙂 De legalább jó volt a hangulat, sokat nevettünk az autóban.
Fotó: www.rvo.hu
Rallye2.hu: Hogy voltál megelégedve a verseny megrendezésével?
Géczy Tamás: Nem irigyeltem a rendezőket és a sportbírók előtt is le a kalappal, hogy végezték a dolgukat a nagy hidegben. Bár az jelent meg a rendező részéről, hogy sózzák majd a pályákat és sónedves aszfalton fog zajlani a verseny, egészen más körülmények vártak ránk. Volt valamennyi sózás, de vagy sokkal több kellett volna, vagy egyáltalán nem. Mivel a nagy hidegben ami havat megolvasztott a só, egyből jéggé fagyott és borzasztóan kiszámíthatatlanná vált a pálya. Szerintem ha maradt volna havas és nem lett volna sózva és letolva, akkor a mélyebb hó sokkal élvezhetőbbé tehette volna a versenyt. Ettől függetlenül egy nagyon pörgős verseny volt, ilyen népes mezőnyt ilyen gördülékenyen versenyeztetni mindenképpen követendő példa!
Rallye2.hu: Az eredménnyel elégedettek vagytok? Mintha lenne egy kis fénysérülés is az autón!
Géczy Tamás: A 4. gyorsaságin hirtelen elénk ugrott egy traktorgumikból álló lassító, ami lebontotta az autó elejét, de komolyabb kárt szerencsére nem okozott. Tavaly a 3.-ak lettünk a 2000 cm3 feletti 2 kerék hajtású kategóriában, amit szerettünk volna megvédeni. Az idén 16-an voltunk kategóriában, de a végére sikerült ismét a dobogós pozíció, aminek nagyon örültünk. Az abszolút eredmény azért lehetett volna sokkal jobb, de a körülmények most nagyon nem nekünk kedveztek.
Rallye2.hu: Kanyarodjunk vissza az elmúlt idényre. Hogyan értékeled versenyzői összekötő szemszögéből a Rallye2 2010-es évét?
Géczy Tamás: Az év elejét mindenképpen mélypontnak! Áprilisban kaptam a felkérést, hogy dolgozzak a Rallye2-ben. Első sorban meg kellett ismernem a társaságot, hiszen én évekig első osztályban mentem és nem nagyon volt rálátásom az alsóbb osztályokra. Már az elején azt tapasztaltam, hogy az utánpótlás-nevelés nagyon mostohagyerekként van kezelve. Ez azt hiszem látható volt a versenyzői létszámon. Nem igazán volt gazdája ennek a kis csapatnak. A versenyek során ahogy egyre jobban megismertem a versenyzőket azt tapasztaltam, hogy itt igenis egy nagyon szimpatikus társaság verődött össze. Komoly küzdelmek, szoros csaták, ügyes csapatok és intelligens versenyzők jellemzik a Rallye2-t. Csodát ugyan nem sikerült tenni, de a gödörből mindenképpen elindultunk felfelé. Megalakult a Rallye2 munkabizottság, elindult a www.rallye2.hu honlap, egy versenyző sem tudta elkerülni a Rallye2.hu diktafonját, rengeteg versenybeszámoló jelent meg, volt Bükfürdőről élő közvetítés az Interneten, hogy csak a legfontosabbakat emeljem ki. A év során egyre több versenyző keresett meg, ha segítségre, tanácsra volt szüksége, igyekeztem képviselni az érdekeiket a versenyek alatt.
Rallye2.hu: A választások után szerinted mire számíthat a Rallye2?
Géczy Tamás: Az új szakágvezető kinevezése után telefonon, most a Szilveszter Rallye-n pedig személyesen is biztosított Nattán Gyuri, hogy a Rallye2 mindenképpen fontos szerepet fog kapni a 2011-es Országos Bajnokságban. Folytatjuk a tavaly elkezdett munkát, a szabálymódosításokkal népszerűbbé és költséghatékonyabbá kívánjuk tenni a versenyzést. Aki eddig tett valamit a Rallye2-ért, annak a jövőben is lesz lehetősége, hiszen ezzel mindenképpen értékesebbé tudjuk tenni a bajnokságot. Véleményem szerint, ha mindenki teszi a dolgát és nem azzal foglalkozik, hogy miként lehet keresztbe tenni a másiknak, aztán meg sírni-ríni, hogy minden milyen rossz, akkor előre fele fogunk haladni. Én optimista ember vagyok és azt vallom, ha van egy út, ami jó irányba, a fejlődés irányába visz, azt támogatni kell. Gyurma korábbi nyilatkozataiban már felvázolta, hogy támogatja a feljutásos rendszert, a Rallye2-re szánt költségeket ténylegesen a Rallye2-re fordítja és ha jelentős költség-csökkentést nem is tud véghez vinni, törekedni fog, hogy a versenyző a befizetett licensz és nevezési díjáért minél magasabb színvonalú szolgáltatást kapjon. Ebben az ő személye egy kapocs lesz a versenyek rendezői és a versenyzők között. Én bízom benne, hogy a jelenlegi nem túl fényes helyzetben sikerül olyan kompromisszumos megoldásokat találni, ami mindenkinek már egy kicsivel jobb, mint eddig!
Rallye2.hu: Te maradsz versenyzői összekötő?
Géczy Tamás: Igen, ezt már megbeszéltünk az új szakágvezetővel. Mindenképpen szeretnék dolgozni, folytatni a megkezdett munkát, amennyire időm engedi. Itt Debrecen környékén nincs igazán lehetőség komolyabb versenyek lebonyolítására, viszont vannak olyan versenyzők, akiknek a háttere, technikája, tehetsége alkalmassá teszi őket magasabb színvonalú versenyeken való indulásra. Én őket is próbálom segíteni, csábítani, emeljék a Rallye2 színvonalát, egy mérce és rang legyen Rallye2-es versenyzőnek lenni.
Rallye2.hu: Köszönöm, gratulálok és sok sikert kívánok a munkádhoz!
Géczy Tamás: Én is köszönöm. Szeretnék én is nagyon boldog, sikeres és eredményes új évet kívánni elsősorban a Rallye2.hu olvasóinak, a versenyzőknek, csapatoknak, rendezőknek, sportbíróknak, technikaisoknak, fotós barátaimnak, újságíróknak és minden családtagjuknak!
Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!