Egy kis összefoglaló a hétfői Rallye2 sajtótájékoztatóról:

Mi a Rallye Szakágvezető és az új RSB célja a Rallye2-vel kapcsolatban?

 

 

Botka Endre: A Rallye2 felvirágoztatása az egyértelmű és közös célunk. Mindenképpen csak versenyzőbarát módszerekkel lehet ezt megteremteni.Ha mással nem is, de szabálymódosításokkal mindenképpen szeretnénk előrukkolni. A versenyzők Rallye2 –be csábítása a célunk. Legyen első, második és harmadik osztályba sorolás ha egy mód van rá. Eladhatónak kell mindenekelőtt lennie ennek a Rallye2-nek, amit csakis úgy tudunk megvalósítani, hogy támogatókat vonunk be ebbe a csoportba és próbáljuk még jobban népszerűsíteni ezt az osztályt és még többet adni a sportolóinknak. Erre úgy gondolom, hogy egy ékes bizonyíték, amit most fel tudtunk ajánlani az alsó ruházattal kapcsolatban a versenyzőknek. Egyenlőre 30 napos felhatalmazást kaptam, de ha az MNASZ és a versenyzők is úgy gondolják, hogy maradjak, akkor szívesen maradok tovább is az RSB vezetője.

Komáromi Béla is elmondta a véleményét:

Komáromi Béla: A Rallye2 profizmusának kidolgozása a célunk, amit csak úgy tudunk elérni a versenyzők körében is, hogy az FIA előírásokat, szabályokat szigorúan betartjuk és betartatjuk a Rallye2-vel is, ám úgy, hogy  a büntetések alulról kezdődjenek. Megvizsgálnánk annak a lehetőségét is akár, hogy teret engedhetünk egy kategória pontosítással a lejárt homologizációjú illetve szabad elvű versenyautók versenyzésének az F csoporton belül. Szeretnénk, ha az a filozófia érvényesülne a Rallye2-vel kapcsolatban, hogy egy „kiváltság” legyen Rallye2 –ben versenyezni, ugyanazokon pályákon, ahol az ORB mezőnye is versenyezhet. Megfelelő médiafigyelemre van szüksége ennek az osztálynak is és a költségek realizálása is közös érdek. A Rallye2 versenyzőinek kedvezmények kiharcolása a versenyfelszerelések, gumik, olajtermékek forgalmazóinál. Fontosnak érezzük a közönségtalálkozók szervezését, az alsóbb osztályok kimagasló tehetségeinek felkarolását, lehetőség biztosítását, ahhoz, hogy az áhított cél, a Rallye1 karnyújtásnyira kerüljön a Rallye2 versenyzőihez.

Egy pár szóban szó volt a közeledő Eger Rallye-ról is…

Botka Endre: Nem a verseny rendezőjét szeretném támogatni anyagi oldalról , hanem igenis a versenyzőknek szeretnék jobb feltételeket biztosítani a versenyzéshez. A versenyzők érezzék azt, hogy értük vagyunk és jó szájízzel hagyják el vasárnap este Eger városát. Ezért még rengeteget fogunk betonozni és  jobb (értsd: használhatóbb) gyorsasági szakaszokat szeretnénk a versenyzők elé tárni. Nagyon bízom abban, hogy az előző vezetésből is és máshonnan is fogok kapni profi, szakmai tanácsokat és ezeket meghallgatva előrébb léphet ez a sport, nem pedig az ajtócsapkodásoktól lesz hangos a sajtó. Szeretnék minden eddigi vezetéssel jó kapcsolatot ápolni, amiért akár kompromisszumokra is hajlandó vagyok.

Mi a helyzet a P-s rendszámmal a Rallye2-ben?

Botka Endre: A P rendszám kérdésére csak azt tudom mondani, hogy nem lehet ilyen rendszámmal versenyezni a jogi akadályok miatt, de egy bizottságot állítottunk fel a sportrendszám szabályozására és remélhetőleg erre mihamarabb pontot sikerül tenni.

Utószó: Vigyük végre előre felé ezt a sportot és legyen ismételten sok versenyző és még több néző a gyorsasági szakaszokon  mint eddig…..

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!