11714388_988374981202134_1061674864_nErdei Zoli, az A/6 géposztály 2011. évi bajnoka navigátorával Mantz Ákossal együtt igazából évek óta eltűnt a Rallye2 mezőnyéből, de valahogy mégis mindig ott kotnyeleskedik az autós, ladás, rallye-s rendezvények körül, de a beszélgetés elolvasása után mindenki meg fog róla győződni, hogy Zoli bőven rácáfol a régi mondásra, miszerint egy „popsivaaaal” csak egy lovat lehet megülni. Erdei Zolival beszélgettünk.

Rallye2.hu: Régen beszélgettünk, már hiányzott! 

Erdei Zoltán: Sziasztok, üdvözlök mindenkit! 
Rallye2.hu: Mi van veled mostanában, mit csinálsz, mivel foglalkozol?
Erdei Zoltán: Évek óta ugyanazt, főállásban műszaki vizsgabiztos vagyok, autókat meg ilyesmiket vizsgáztatok.   Mellékállásban pedig szerelek, de azt csak, ha belefér az időmbe a rengeteg dolog mellé amivel még idegesítem az otthoniakat.
11721141_988372507869048_453526583_n
Rallye2.hu: Akkor nem csak a rallye a hobbid, mással is foglalkozol?
Erdei Zoltán: Áhh, Taekwon-do-zok, próbálkozok a jégkoronggal, és rengeteget sportolok, edzőterem, futok, kerékpározok, szinte mindennap edzek valamit. Azonkívül a modellvasútra, és a veteránautónkra is szeretnék időt szánni. De beszéljünk a rallye-ról mert tudom, hogy úgy is csak az érdekel. 
Rallye2.hu: Hát persze. De tudod jól te is, hogy utálom a veteránokat no meg a TrainStation-ben sem küldözgettük ugye egymásnak a virtuális vonatokat. 😀 Akartam is mondani, hogy elhanyagoltad az állomásod… 😀 De rendben, legyen: rallye-zunk. Láttam voltál párszor Tökölön.
 11717208_988374147868884_1386531545_n
Erdei Zoltán: Igen, el szoktam menni a barátaimmal, ismerőseimmel, és autózunk egy jót. Ez nekem olyan, mint egy terápia, amikor már olyan szinten eluralkodnak az elvonási tüneteim, hogy már kezelhetetlen kezdek lenni, akkor kimegyek, és kocsizok kimerülésig. 
Rallye2.hu: És nem akarsz inkább versenyezni újra?
Erdei Zoltán: De nagyon szeretnék, a pénz is megvan egy teljes szezonra, mert az a tervem, dedede van még egy-két dolog amit meg kell oldanom addig. 
Rallye2.hu: Láttam a tököli videóban a szép lányok mellett Baksai Laci is kint volt veletek.
Erdei Zoltán: Igen a szép lányok mellé kihívtam egy szépfiút is.   Lacival szinte minden héten dumálunk, és most pont a Veszprém Rallye-ra kezdtünk el készülni, aki Lacit ismeri az tudja, hogy mire eljutunk a versenyig addig 4000 variációt fog kitalálni, szóval van mindig miről beszélgetnünk.  És ha már kijött, végre visszaadtam a fuvart, mert ő meg murván vitt ugyanígy, szerintem akkor én vigyorogtam ennyire.  Meg megmutattam, hogy itt három kilóból egész évben lehet menni…  (Az előzmény: Baksanyi kijött egyszer tökölre és a második körben kirepült a lassítóból keresztbe vert egy fát, szétütötte a hátsó futóművét, ajtó sárvédő minden görbült, anyagi kár jelentős…)
11655459_988374971202135_1354252931_n
Rallye2.hu: Ákossal mi újság, ő nem akar másnak navigálni, amíg te nem jössz vissza a Rallye2-be?
Erdei Zoltán: Ákos éppen belebonyolódott a lakása felújításába, és esze ágában sincs navigálni mert napközben tervez, éjjel épít. 
Várjál, most én kérdezek! 
Erdei Zoltán: Kivel találkoztam Keszthelyen, a kastélyban? 
Rallye2.hu: Sissivel? 
Erdei Zoltán: Nem az egy másik film.  Molnár Feri bácsival, és a komplett szervizcsapatával! 
 „Feribácsi”, és Baksai Laci ellen versenyeztünk 2011-ben, amikor mind a hármunk még teljes szezont tudott menni, és a végén mi nyertük a bajnokságot. Elmesélte, hogy elege lett, sőt már el is adta az autót!   Azért ezt most fájt hallgatni, pedig nagyon jó sztorikat kaptunk mind a kettőjüktől. Feribácsi a retró sztorikat nyomta, a Laci meg szájensz-fiksönt szinemaxháromdébe, képzelheted a hangulatot.  Feri bácsi utána 2012 óta végig bajnok volt az A/6-ban. Azt, hogy miért tette le a sisakot elmondta, és megértem, de ez akkor is kemény, hogy egy héten belül abbahagyod, eladod, befejezed azt amit több mint 30 éve csinálsz…
11694226_988371921202440_596065016_n
Rallye2.hu: Mennyire követed a történéseket a Rallye2-ben?
Erdei Zoltán: Figyelem azóta is folyamatosan a kategóriánkat, és persze a Ladásokat is. Most, hogy megváltoztak a szabályok nem szívesen mondom ki, de nem szeretnék én lenni az utolsó (classic) A/6 ladás bajnok, ugyanakkor egyre jobban úgy néz ki, hogy egy korszaknak vége. Jönnek az R2-es csodakocsik, és… …és jön a Baksai a Ladával, és murván kifújja az orrukat  Követem az űrLada kategóriát is, azok is nagyon tetszenek, csak oda már olyan technikákat építenek be, hogy csak pupillázok  és nagyon komoly, ahogy abszolút időket mennek. Mind a két kategóriában van titkos kedvencem, akinek figyelem az időit… 
Rallye2.hu: Kik a kedvenceid, ha nem nagy titok?
Erdei Zoltán:   Stepán Árpi volt, amíg Ladázott, meg a Baksai Laci, most Árpi helyett a Bodogán Feri idejét szoktam nézni 
IMG_7975
Rallye2.hu: Idén akkor fogunk találkozni valamelyik versenyen?
Erdei Zoltán: Igen, szerintem a szervizparkban lesz rá esély, hogy összefussunk mert lehet, hogy Lacinak tekergetem majd a csavarjait, de inkább most újra a külföldi versenynézésre izgultam rá, valamelyik európai VB futam van tervben, de most a barátokkal a Rallyelegendre megyünk ki. Nézni természetesen.
Köszönöm az érdeklődést, érezzétek jól egymást, és sok locsolót kívánok! 🙂
Köszönöm: Mobil Vizsgáztató Kft., szelvedos.hu
Készült közös koprodukcióban: Erdei Zoltán – Salánki Gábor
Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!