DSC_0319Hatalmas adok-kapok lesz Székesfehérvár Rallye-n, a P12-ben, az már garantált. Szauer Gergőék mindössze fél ponttal vezetik a géposztályban a bajnokságot. Csépe Gabi viszont jobban örülne, ha a verseny végén már az ő nevükkel kezdődne a táblázat és mint nekünk elárulta, a maximális pontszámért utaznak el az év negyedik Rallye2-es futamára. Csépe Gáborral beszélgettünk.

Rallye2.hu: Egerben és Miskolcon indultatok, ellenben Szombathelyre nem jöttetek.

Csépe Gábor: Igen, kihagytuk Szombathelyet, de már bánom.

Rallye2.hu: Ezt elhiszem, mivel a versenyzőtársaid túlnyomó többsége maximálisan pozitívan nyilatkoztak az Iseum Rallye-ról. Mi volt az oka a távolmaradásotoknak?

Csépe Gábor: Úgy terveztük, hogy a murvás versenyeket kihagyjuk. Akkor még nem volt biztos, hogy minden futamon el tudunk indulni, ma pedig már úgy tűnik, hogy teljes bajnokságot mehetünk. Ezért is sajnálom, ennek tükrében a kihagyott Iseum Rallye-t, nagyon hiányolom a jó murvát. Veszprémbe is szívesen elmennék, szeretem a veszprémi pályákat, csak rettenetesen autógyilkosak.

Rallye2.hu: Akkor Veszprém is törölve van a verseny naptáratokból?

Csépe Gábor: Képlékeny, nagyon bizonytalan még, hogy elmegyünk e Veszprémbe. Mint mondtam szeretem, de nagyon sajnálnám a kocsit. Meg elég költséges is lenne. No és a mostani Székesfehérvár Rallye-től is függ, hogy mi lesz a Veszprémmel. Ha most nyerni tudnánk nem valószínű hogy megyünk Veszprémben, de ha nem győzünk Fehérváron, akkor kicsit komolyabban is el kezdünk majd gondolkodni Veszprémmel kapcsolatban.

Rallye2.hu: Hol tart a felkészülés? Igazából bő egy napotok van még a verseny előtt…

Csépe Gábor: Nagy dolgokat nem szándékoztok csinálni az autóval. A fékdobokat felszabályoztattam, átállítom a lengéscsillapítókat, néhány apróságra kell még ránéznem a kötelezően ellenőrzendő dolgokon felül. Általában kapkodás van mindig a felkészülés végén, az indulás előtt, hát azt nem szeretném.

Rallye2.hu: A fehérvári pályákat mennyire ismered?

Csépe Gábor: Nem ismerem a szakaszokat. Belső felvételeket néztem meg róluk, de elsőre nem igazán tetszettek. Aztán videóztam még egy kicsit és harmadik megtekintés után már azt mondom, hogy nem is lesznek ezek rossz pályák.Várom már a Székesfehérvár Rallye-t. Nekem újak lesznek a gyorsaságik, hol keskenyek, hol szélesek, izgalmasnak ígérkezik.

Rallye2.hu: Abban biztos vagyok. Tekintve azt, hogy mindössze egy fél ponttal vezeti előttetek Szauer Gergő a P12-es kategóriát.

Csépe Gábor: Igen, támadnunk kell mindenképpen. Ha már megyünk, csak az első hely az elfogadható. Bár most is úgy megyünk, mint Egerben: használt gumikkal. Miskolcra vettük őket, de túl puha lett, küzdöttünk velük, mert ott elmelegedtek, hát most meg lényegesen melegebb lesz, mint a Miskolc Rallye-n. Nem hinném, hogy ez segít az előbb említett problémán. De ez nem akadályozhat minket. Mint mondtam, célunk a győzelem.

Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget szponzorainknak, támogatóinknak, csapatunknak, családunknak, barátainknak, szurkolóinknak!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!