Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

6. számú RSB közlemény

A július 5-i ülés hivatalos közleménye. Tisztelt Sporttársak!

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rallye Bizottsága 2010. 07. 05-én tartott ülésén napirendi pontként tárgyalta a Borsod Rally előkészületeinek áttekintését. A verseny szervezője megküldte a Bizottság részére a módosított forgatókönyvet és az útvonal tervezetet. A módosításra a Borsodban történt természeti csapás miatt volt szükség, mert az árvíz szinte teljesen tönkretette, eltüntette a versenyzésre kijelölt utakat. A szervező bizottság a futamot így a meghirdetett időpontban, de aszfalt burkolatú utakon, és Kazincbarcika központtal szervezi meg, melyhez a Rallye Bizottság engedélyét meg is kapta. A Bizottság azonban feltételül szabta, hogy a verseny össztávolságának és a gyorsasági szakaszok össztávolságának aránya nem eshet a szabályokban rögzített 25% alá. Fentiek kapcsán az RSB úgy határozott, hogy javasolja az Intéző Bizottságnak elfogadásra, hogy az ORB-ben kiírt Murva Rallye Kupa kettő megrendezett futam esetén is értékelésre kerülhessen. Ezek alapján a Murva Rallye Kupa győztese a Karpackie-Groupama Rallye Bükfürdő és a 17. Veszprém Rallye eredményének összesítése alapján kerül kihirdetésre. Az ülésen szintén napirendi pont volt a 17. Veszprém Rallye szervezésének állásáról szóló beszámoló. A versennyel kapcsolatos döntések szinte csak a Rallye2-t érintették. Hosszas egyeztetés után arra az álláspontra jutottak a felek, hogy rendhagyó módon, a Rallye2 mezőny az RTE „M” csoportjaként, a közös mezőny elején rajtolva vesz részt a futamon, de ez az ajtókon található rajtszámok design-ján kívül egyéb téren nem befolyásolja a Rallye2 mezőnyét. A Rallye2 versenyzői ezek alapján nem csak az MNASZ, de az RTE értékelésében is részt vesznek.
A Vis major helyzetekre való tekintettel, kérjük szíves megértéseteket!

Budapest, 2010. 07. 06.

Dudás Gy. Kokó sk.
RSB vezető

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

One Response to “6. számú RSB közlemény”

 • Farkas Kálmán szerint:

  Én jónak tartom, hogy mindent elkövetett a vezetőség, hogy a Rally2 zavartalanul versenyezzen. Ugyanott ahol a többiek. Valahol a kis költségvetésű csapatoknak is indulni kell!
  Sőt értékelni is, nehogy elmúljon a verseny szellem és a győzni akarás vágya. Ráadásul ez csak egy Nemzeti Bajnokság része!
  Lesz még itt fellendülés, bizni kell a jövőbe és tenni a dolgunk. Tudom Veszprémbe a gyilkos pályák miatt sajnálják a versenyautókat. Ha megkiméled nem jutsz sehova. Ha nagyon bevállalod nem érsz célba. Itt különösen ésszel kell menni. Úgymond ne értékelje fel senki az autója tudását, mert ebből szokott a baj lenni. Még a technika ördöge így is ott bújkál.
  Ennek ellenére aki a Rally2 nevezését leadta és eljön, megemelem a kalapom előtte. Ennyit dióhéjban!
  Sziasztok, találkozzunk egy jó versenyre Veszprémbe! A nézőknek pedig igérjük jól fognak szórakozni.
  Team Rally KFT. Csap. Vez Farkas Kálmán

 • Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük