A Veszprém Rallye nevezési listáját böngészve sehol sem találtuk a 2009-es bajnok páros a Kondor Lajos-Dara Róbert duó nevezését. Igazából abban bíztunk, hogy a családi nyaralással esik egy időbe a futam és ezért nem rajtolnak el a hétvégi rallye-n. De nem.

Nagyjából egy órája, körülbelül 18:30 óra magasságában hívtam föl Lajost telefonon, de az ifjú trónörökös, Bence ellentmondást nem tűrő hangon követelte apától, hogy vele foglalkozzon az alkalmatlankodó riporter helyett. Lajos később visszahívott, és ekkor tudtam neki föltenni a nagy kérdést, hogy mi újság velük, miért nem lesznek ott a bajnokság 5. futamán?

A távol maradásunk indoka nagyon egyszerű. A cégeinkkel kell foglalkoznunk, a vállalkozásainkra kell maximálisan koncentrálnunk. A gazdasági válság hatása rettenetesen érezhető, és ez a mindennapi életünkön kívül a versenypályán is komoly hatást gyakorol ránk. Nem tudunk teljesen a versenyre, a szakaszokra, a felkészülésünkre figyelni, és ez a teljesítményünkön is jócskán meglátszik. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Veszprém Rallye kihagyásával az év végi esélyeink  jócskán leromlanak, de nem volt mese, ezt a döntést meg kellett hoznunk. Az idei évben még talán elindulunk a Borsod Rallye-n, de ez még nagyon képlékeny, kizárólag feltételes módon beszélek erről a lehetőségről.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!