Márton Ferenc és Lukács Bence nagyon közel járt ahhoz, hogy kategóriagyőzelmet ünnepelhessen a Pálháza Rallye-n, de egy apró figyelmetlenség is elég volt ahhoz, hogy az aranyérem lemattuljon, és bronz legyen belőle a futam végére. Márton Ferenccel beszélgettünk.

A Rally2 Bajnokság mezőnyében idén még nem láthattunk titeket. Mivel telt az évetek, és mit vártatok a Pálháza Rallye-tól?

Az Északi régióban, a Rally3 Bajnokság futamain vettünk volna részt elsősorban, de két verseny után, a járványhelyzet miatt parkolópályára került a régiós sorozat, az országos Rally3-as futamokra pedig nem szerettünk volna elutazni. A két megrendezett futam után a második pozíciót foglaltuk el a bajnokságban, de nem lesz az év végén értékelés. Azért álltunk rajthoz a Pálháza Rallye-n, hogy valamennyit be tudjunk hozni a kiesett versenykilométereinkből, ráadásul a futam helyszíne nagyon közel van hozzánk, és nem szerettünk volna kihagyni egy ilyen remek Rally2-es futamot, amin színvonalas, már-már VB-s pályák szerepeltek az útvonallapon.

Az eredmény nem maradt el, hiszen kupákat szereztetek az egyedi rajtengedélyes versenyzők között. Milyen volt a versenyetek?

Nem csalódtunk, tényleg nagyon jól éreztük magunkat, tetszett az egész verseny, bár voltak orvosolható gondjaink. Egész nap nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy ne legyen defektünk, és hogy elkerüljük a technikai problémákat eredményező helyzeteket. Az volt a fő szempont, hogy célba vigyük az autónkat. A második körben, az erdőbényei gyorsasági előtt elkövettünk egy hibát, holott akkor már tudtuk, hogy a szakasz etap lett Baksai Laciék balesete miatt. Négy perc büntetést kaptunk, mert négy perccel korábban érkeztünk meg a rajt előtt a beíróba. Kalandunk nem sok volt, megcsúszások voltak azok is leginkább. A Kőkapu-Újhuta szakaszon a Ladánk jobb eleje lekapott egyszer egy kicsit az aszfaltról, de szerencsénk volt, vissza tudtam kormányozni a kocsit a megfelelő irányba. A futam végén, a tévedésünk, és a komoly büntetés ellenére is sikerült dobogóra állnunk, megszereztük a Rally3-as párosok közt a bronzérmet. Ha a hibát nem követjük el, akkor több, mint két perccel nyertük volna meg az Egyedi rajtengedélyes párosok csatáját.

Van még valami a tarsolyotokban az idei esztendőre?

Esetleg a Szilveszter Rallye, amin, ha nem zárt kapus lesz, akkor mindenképpen szeretnénk rajthoz állni. Jövőre pedig marad a Rally3, azt viszont még nem döntöttük el, hogy továbbra is az Északi régióban fogunk e versenyezni, vagy esetleg kipróbáljuk magunkat az országos Rally3-as futamokon is? Meglátjuk. Minden attól függ, hogy mit hozhatnak össze 2021-ben a szervezők.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Nagyon szépen köszönjük a szponzoraink támogatását és a csapatunk, valamint a szervizes barátaink összes segítségét!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!