Edu, azaz Hollósi Endre és navigátora, Ferenci Miklós rendszeres résztvevői a Rally2 Bajnokság futamainak, és a Vértes Rallye-t sem hagyták ki a srácok, csak az volt a baj, hogy a remekül induló versenyük fájóan hamar, és tetemes kárral ért véget. Edu azonban nem szomorú, már nevetni is tud a történteken, bár az eset után aligha volt kedve beszélni bármiről is. A rövidke Vértes Rallye-ról, valamint a folytatásról Eduval beszélgettünk.

Az egyedi rajtengedélyesek közt indultatok ezúttal is a Rally2 Bajnokságban. Mi volt a tervetek a Vértes Rallye-n?

Igazából az volt az elképzelésünk, hogy egy nagyon jó autózás után célba érünk, és a kategóriánk értékelésében megszerzünk egy dobogós helyet. A kedvünkre, illetve a motivációnkra nem lehetett panasz a rajt előtt, de az örömünk nem tartott sokáig.

Mindössze a legelső, oroszlányi pályán tudtatok autózni, nem sok jutott nektek a Vértes Rallye-ból. Mi történt?

Vasárnap reggel gond nélkül teljesítettük az első etapot, és ugyanígy haladtunk az első gyorsaságin is, semmi előjele nem volt annak, hogy nagy baj közeleg. Az egész pályán jól mentünk, élveztük az autózást, úgy gondolom, hogy Oroszlányon egy remek idővel kezdhettük volna meg a szereplést. A majdnem 18 kilométeres pályán több, mint 17 kilométerig minden nagyon jól alakult, de a cél előtt pár száz méterrel, mindenféle előjel nélkül elszakadt a motorban a vezérműlánc. Nem volt hosszú a versenyünk.

Mindent vitt a lánc, vagy megúsztátok egy relatíve kisebb katasztrófával az esetet?

Az anyagi kár jelentős, szelepek, szelephimpák, hengerfej, amit elért, azt tönkre is tette a lánc.

Elkezdtetek ezerrel motort építeni, hogy idén még versenyezhessetek, vagy nyugisan összerakjátok a téli szünetben az új erőforrást és majd csak 2021-ben fogtok legközelebb rajthoz állni?

Hamarosan nekilátunk a munkáknak, építjük a motort, amint tudjuk, de versenyezni csak jövőre fogunk. A Mikulás Rallye-t, mint lehetőséget még teljesen nem zárom ki, ám maradjunk annyiban, hogy nálunk egyelőre több, mint képlékeny az évzáró, murvás futam sorsa.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!