Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Tamás Gergely: A második körünk lett az első

A Vértes Rallye vasárnapi versenynapján sokakat megtréfált a gumiválasztásnál az időjárás, nem volt ezzel másképp Tamás Gergely és Szász Tina sem. A versenytáv felénél felrakhatták a megfelelő abroncsokat, és ettől kezdve rátalálták a jó tempóra ám a nap végén a technika ördöge töltötte meg emlékezetes élményekkel a gyorsasági szakaszaikat. Tamás Gergellyel beszélgettünk.

A bajnokságban, a 6-os géposztályban egészen jól álltok a rajt előtt. Mivel telt a Vértes Rallye előtti időszak nektek?

Próbáltunk minél alaposabban felkészülni, teszteken vettünk részt, videókat néztünk és igyekeztünk a pályabejáráson minél pontosabb itinert készíteni, hogy a gyorsaságikon ne érhessen minket semmilyen váratlan meglepetés. Tudtuk, legalábbis szinte 100%-ig biztosak voltunk abban, hogy Szetei Norbi és Trisch Gabi villámgyors lesz, Norbi sokat autózott már a környéken, mindketten jól ismerik a gyorsaságikat, gondoltuk azt, hogy hazai terepen igen nehéz lesz elkapni a frakkjukat.

Milyen volt a versenyetek?

Már az első körben elszállt az összes esélyünk arra, hogy elkapjuk a Szetei-Trisch párost, mert rossz gumikat választottunk az első felvonásra. Ez az én döntésem volt, ezzel együtt kellett élnünk, nem tudtunk mit tenni, így abszolváltuk az első három szakaszt. A félidőben feltettünk egy jobb gumigarnitúrát, amivel sokat javultunk. Nekünk a második kör lett az első, sajnos ez így alakult. A gumikon kívül akadt még más nehézségünk is a második körben, mert a kormányszervó visszafolyó csöve kilyukadt, elfolyt a szervófolyadék. Hová máshová folyhatott volna, mint egyenesen a fékre. Ennek köszönhetően fékünk sem volt, miközben irányítani is rettenetes nehéz volt a kocsit. Befordulni még befordul valahogy az ember, de a gyors ellenkormányzások már nem annyira egyszerűek. Aki már járt így, az tudja jól, hogy miről beszélek. Ehhez képest nem jöttünk rosszat, ám életre-halálra kellett hajtanunk ezért. A végén, a célba, a 6-os géposztály hatodik helyén sikerült beérnünk

.

Novemberben, a Pálháza Rallye-ra el tudtok jönni?

Igen, szeretnénk, mert imádjuk a zempléni pályákat. Mentünk már korábban Nyíregyháza Rallye-n, 2018-ban, az ERC kandidáló versenyen, ami egy rettenetesen jó rallye volt. Idén szerintem nem lesz akkora kihívás, mint két évvel ezelőtt, – bár sétagaloppra sem készülünk – mert lényegesen rövidebbek lesznek az etapok, mint akkor, bár nem bánjuk, hogy nem kell átautóznunk fél Magyarországon ahhoz, hogy hozzá tudjon nyúlni a szervizcsapat a kocsihoz a két kör között. A versenykiírás tervezetet böngészve azt láttuk, hogy lesz olyan pálya, amin már mentünk korábban, lesz ismeretlen gyorsasági is, de mi örömmel állunk Pálházán az új kihívások elé is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük szépen mindketten a családunknak a támogatást, és azt, hogy ennyi áldozatot hoznak értünk!

Köszönjük szépen a segítséget a szponzorainknak és a barátainknak, azt érezzük, hogy egy fantasztikus kis csapattal vagyunk körülvéve minden egyes alkalommal a versenyhétvégéken. Ennél több segítséget aligha kaphatnánk. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük