Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Molnár Ferenc: Délután találtunk magunkra

Molnár Ferenc és Kása Ferenc csak a kikapcsolódást kereste a Vértes Rallye-n, ahol nem sok választotta el őket attól, hogy a mókázás közben még serlegeket is szerezzenek a 2WD kupában. Molnár Ferenccel beszélgettünk.
Egerben hamar meglengették nektek a kockás zászlót, egy technikai hiba parancsolt megálljt a Hondátoknak Szarvaskő végén. Hogyan készültetek a Vértes Rallye-ra?

A váltóban a negyedik fokozat ment tönkre, amit helyre kellett hozni, ám ezt leszámítva rendben volt az autónk, igazából fel volt készítve, mert Egerben csak keveset tudtunk autózni. Szerencsénk volt, hogy ennyivel megúsztuk, mert egy elég nagy fémalkatrész kelt önálló életre, ami óriási, vagy akár végzetes károkat is okozhatott volna a váltóban.

Mi volt a tervetek Móron?

Leginkább jól szerettük volna érezni magunkat, a jó kedv, a vidámság, a kikapcsolódás volt az elsődleges célunk, miközben még egy jót autózunk is. Ezek megvalósultak, jók voltak a pályák, pörgős volt a verseny, tetszett a rendezés, valamint a maximális pontosság. Annyi volt csak a probléma, hogy engem, a hirtelen jött hőmérsékletcsökkenés nagyon megviselt, ezért a verseny napján, az első körben nem éreztem túl jól magam, dekoncentrált voltam. Délután már sokkal jobb volt a helyzet, észhez tértem, bátrabban nyomtam a gázt, minden pályán nagyján tíz másodpercet sikerült javítanunk az eredményeinken. Az időket igazából nem néztük, csak félidőben elemeztük ki a helyzetet, akkor láttuk, hogy a 2WD kupában a harmadik helyen állunk. Ha délután egy kicsit figyeltünk volna a stopperre, akkor valószínűleg meg is tudjuk tartani a helyünket, nem csúszunk le 4,5 másodperccel a dobogóról, a végelszámolásnál. Talán ezt még ki tudtuk volna préselni magunkból, de negyedikként sem szomorkodtunk, mert összességében remek hétvégét zártunk, amiért elutaztunk Mórra, azt maradéktalanul megkaptuk. Feri menet közben azt mondta nekem a jobb1-ből, hogy ez így, ahogy megyünk az pont jó, ne siessünk, csak élvezzük az autózást. Borzalmasan erős, a Rally2 Bajnokság élmezőnye, fantasztikus autók épültek 2020-ra, elképedve nézzük, hogy mit művelnek a ladás párosok, csak gratulálni tudunk a fiúknak a teljesítményükhöz.

Folytatás? A Pálháza Rallye-ra eljöttök?

Igen, ott leszünk, megnézzük nem csak a Rally2-t, hanem a Rally1 és az ERC mezőnyét is. De, ahogy mondtam, csak megnézzük, mi nem állunk rajthoz a novemberi futamon. Nem hiszem, hogy túl jó idő lesz, sötétben mi már nem szeretünk versenyezni és messze is van nekünk a Zemplén. Keresünk egy jó kis szállást, pihenünk, welnessezünk, aztán a pályák mellett pedig majd csodálkozunk és szurkolunk egy nagyot a Rally2-es ellenfeleinknek, barátainknak.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük