A Rally2 Bajnokság mezőnyének az egyik fele abban bízik, hogy vasárnap eső áztatja a Vértes Rallye pályáit, a többiek pedig a száraz aszfaltban bíznak. Megkérdeztük őket, hogy milyen tervekkel érkeztek meg Mórra.

Ruszó Krisztián: Szeretnénk célba érni, szeretnénk jól érezni magunkat, és ha esni fog az eső, akkor annak lehet, hogy mi örülni fogunk egy kicsit. Talán az segítene csökkenteni az erőkülönbséget a vetélytársakkal szemben. A Székesfehérvár Rallye az egyik kedvenc versenyünk, ezért nem volt kérdés, hogy Mórra is eljövünk. Tavaly jól szerepeltünk, idén is ebben bízunk. Szeretnénk célba érni, de nyerni szeretnénk leginkább, ahol csak lehet.

Molnár Ferenc: Óriási terveink vannak. Autózni szeretnénk egy kicsit, szórakozni szeretnénk egy kicsit, csak a szombati program igen sűrű. Nem fekszik nekünk a kapkodás, de igyekszünk mindent tökéletesen végig csinálni. Mi nem bánnánk, ha nem esne az eső.

Bencs Zoltán: A jelszavunk most is a szokásos. Cél a cél. A többit meglátjuk. Köszönöm szépen Molnár Zsoltinak, hogy kisegít a hétvégén, mert Gabi most nem tudott eljönni velem, így ő fog a versenyen navigálni nekem.

Berta József: A csapat azt mondta, hogy azt kell mondanom, hogy győzni jöttünk, ezért ez a tervünk. A kategóriában mindenképpen szeretnénk elől végezni, de az abszolútban is törekedni fogunk erre. Sokat készültünk a Vértes Rallye-ra, tegnap teszteltünk is, remélem, hogy meglesz az eredménye.

Szilas Dorka: Új autóval, egy Ford Fiesta R2T-vel érkeztünk, ezért elsősorban tapasztalatokat szeretnénk gyűjteni a versenyen. A pályákon még nem versenyeztem, úgyhogy minden újdonság lesz. Cél a cél.

Magyari Beck Szabolcs: Egálban vagyunk Rónavölgyi Endréékkel a 2WD kupában, de most, hogy bejelentették az 1. Pálháza Rallye-t szeretnénk biztonságosan célba érni, minél jobb helyen és bebiztosítani azt, hogy jó esélyekkel érkezhessünk meg Pálházára. Meglátjuk, hogy mennyi pontot gyűjtünk ehhez. Minél többet, annál jobb.

Cseke Péter: Egy jót autózni jöttünk. Várnák, hogy száraz körülmények között autózhassunk, de az időjósok nem sok kedvező hírrel szolgáltak az elmúlt napokban. Ez nem vette el a kedvünket, de valamennyit változtatott rajta. Jó lenne megúszni eső nélkül.

Határ Attila: Annyi kudarc után, amit átéltünk mi csak egy jót szeretnénk autózni Móron. Meglátjuk, hogy ez hová lesz jó, de a legjobb tízbe mindenképpen szeretnénk beférni a végelszámolásnál.

Tamás Gergely: Nem állunk rosszul a bajnokságban, ennek megfelelően támadni szeretnénk. Sokat teszteltünk, rengeteget mentünk az autóval az elmúlt időszakban. Alaposan felkészültünk, minden rendben van, támadunk. Az első métertől, az utolsóig. Utóbbi reméljük, hogy a célban lesz. 🙂

Foczkó Ákos: A nemrégen bejelentett Pálháza Rallye miatt, ha ugyanolyan jól alakulna a versenyünk, mint az egri és a salgótarjáni, akkor sem lehetnénk bajnokok Móron, a hétvégén. Meg kellene tartani a vezető helyünket, és a lehető legtöbb pontot kellene gyűjtenünk ahhoz, hogy magabiztos előnnyel várhassuk a folytatást. Ezt leszámítva semmilyen extra elképzelésünk nincs a Vértes Rallye-ra.

Ivony Csaba: Elég erős a mezőny, ezért továbbra is a pontszerzés, valamint a tisztes helytállás lesz nekünk a legfontosabb feladatunk. A lényeg, hogy célba érjünk, és élvezzük, amit csináljuk.

Ruszkai Attila: Szeretnénk egy jót versenyezni, de úgy, hogy a ranglistán ne keveredjünk túlzottan hátra. Inkább az elejében szeretnénk menni, és a kategóriánkat, ha minden összejön, nem lesz gondunk a kocsival, akkor jó lenne megnyerni. Az abszolút értékelésre aligha fogunk figyelni, mert tavaly nem értünk itt célba, komoly tapasztalatunk nincsen a pályákról.

Németh Gergely: Az egyik tervem az, hogy eljussunk a célig, a másik pedig az, hogy jó lenne a korábbiakhoz képest gyorsulni. Elég sok belsőkamerás felvételt megnéztem a felkészülés során, navigátorként mentem is ezeken a pályákon, úgyhogy tudom, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk. Az időjárás beleszólhat a gyorsulásba a holnapi napon, sok jóval nem kecsegtetnek a meteorológusok, meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Illés Zoltán: Az Eger Rallye-hoz képest szeretnénk valamennyit gyorsulni, de úgy, hogy biztosan célba is érkezzünk. Utóbbi az elsődleges célunk, de ha egy dobogós hely összejön a kategóriánkban, annak nagyon fogunk örülni. A tavalyi Bányásznapon itt voltunk, az oroszlányi szakasz eleje ismerős, de a többi teljesen új lesz.

Rónavölgyi Endre: Móron is tanulni szeretnénk, hiszen a Citroenünket egy Honda Civic versenyautóra cseréltük. A kocsit tegnapelőtt sikerült elhoznunk, ezért csak közúton tudtuk kipróbálni, tegnap mintegy 30 kilométert autóztunk vele, szigorúan utcai tempóban. Valamennyire megtapasztalhattuk, hogy mégis milyen, majd egy pár apróságot még alakított rajta a PSZA Motorsport csapata. Teljesen más ligában játszik, mint a kis Saxo-nk, nincs más hátra, meg kell tanulnunk az autót. Az autónak is jól esne egy célba érkezés, mert nem sokszor volt benne része, de mi is szeretnénk folytatni az idei jó sorozatunkat. Ennyi a tervünk.

Tellér Antal: Előfutunk, először indulunk Rally2-es versenyen, ezért a feladataink ellátásán túl kizárólag a sikeres célba érkezésre fogunk koncentrálni. Szeretnénk természetesen jól érezni magunkat eközben.

Ifj. Szőke András: Szeretnénk célba érni. Tavaly, a Székesfehérvár Rallye-n nem sikerült, de idén ezen változtatni szeretnénk.

Krampek Nándor: Szeretnénk jól érezni magunkat, a többi pedig a versenyen kiderül. Természetesen megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni, a lényeg, hogy a célban, és mosolyogva ünnepelhessük meg a futam végét.

Bucsi József: Egerben egy bagatell technikai hiba miatt estünk ki, most megpróbálunk végre tényleg elérni a célig. Mindenünk van. Van csapatunk, van szerelőnk, van szép dizájnunk, már csak egy kis szerencse kellene, hogy célba is érjünk. Erre gyúrunk.

Bartha Nándor: Mint, ahogy előttem Józsi is elmondta, nekünk is van mindenünk, csak két dolog hiányzik. A szerencse és a tehetség. 🙂 Ebben az évben mindkettőnek híján voltunk eddig. A motorunkat darabokra szedtük az Eger Rallye után, de nem nagyon tudtuk összerakni, péntekre sikerült csak. Szerintem nem lett az igazi, de vasárnap minden kiderül. Remélem tévedek.

Forgács István: Konkrét terveink nincsenek, csak aggódunk egy kicsit a holnapra beígért csapadék miatt. Hét éve jártunk erre utoljára, akkor egy Tatabánya Rallye-n. Jó lenne, ha gond nélkül célba érnénk, és nagyon tudnánk örülni egy kategóriagyőzelemnek.

Krajnyák Petra: Szeretnénk épségben célba érni, és sokat tanulni. Kategóriánk nincs, úgyhogy felsorolnak minket ezúttal is a 6-os géposztályba. Ez nem könnyíti meg a dolgunkat, sok mindent nem tudunk tenni, de fejlődni szeretnénk.

Várnai Dávid: Átjöttünk Székesfehérvárról Mórra, hogy igyunk egy pohár finom bort, nem soká indulunk is haza. 🙂 Na jó. Maradunk, és versenyzünk is egyet, csak ne essünk ki, mert eddig mindig idő előtt csomagolhattunk idén, sokat bukdácsolunk 2020-ban. Az okát nem tudjuk, lehet el vagyunk átkozva. Ezen akarunk változtatni.

Hinger Dávid: Előfutunk, járatjuk az autót. A környéken sem mentünk még, és a Rally2-ben sem versenyeztünk.

Szabó Norbert: Anno, a Rali Túrás időszakomban elég jó emlékeket sikerült gyűjteni a környékről, tudtunk futamot is nyerni, ezért nem volt kérdés, hogy eljövünk. A siker ránk férne, mert a bajnokságban nem állunk túlzottan előkelő helyen, ezért az a terv, hogy megyünk egy jót, aztán meglátjuk, hogy mire lesz ez elég.

Fábián Donát: A tervek a szokásosak. Szeretnénk jól érezni magunkat, a lényeg, hogy jó hangulat legyen a kocsiban, minél gyorsabban menjünk, a többit pedig majd meglátjuk, hogy mit tudunk összehozni a nap végére.

Bindis Zoltán: Terveink nincsenek, nem mentünk még a környéken, de az autónk rendben van. A lényeg, hogy végig menjünk a teljes versenytávon.

Oberling Krisztián: Hazai verseny, mindenképpen rajthoz akartunk állni. A tervünk az, hogy az egyedi rajtengedélyesek közt a legjobb háromba beférjünk, de figyelni fogjuk a Rally2 Bajnokság élmezőnyét is.

Csoba Roland: Másfél év alatt a jelenlegi a hatodik új motorunk. Nem fogom a végletekig hajtani, a lényeg, hogy célba érjünk. Röviden ennyi.

Baksai László: Miután holnapra nem ígérnek túl jó időjárást, nem mondanám, hogy nagy terveink vannak. Szeretnénk előrébb végezni, mint Egerben, de ehhez elengedhetetlen lesz az is, hogy az úton maradjunk. Erre fogunk törekedni.

Jobbágy Ákos: Sajnos nincs kategóriánk, ezért fel leszünk sorolva a kis Kia Picantoval a népes, P12-es géposztályba. Nem gondolnám, hogy pontot tudunk szerezni a VFTS-ek között. Az alapvető tervünk az, hogy a hétvégén nagyon jól érezzük magunkat Notheisz Ivettel, akit Vogel Adrienntől és Maricsek Miklóstól kaptam „kölcsön” a Vértes Rallye-ra. Büszke vagyok, hogy egy ilyen tapasztalt, EB-t is megjárt navigátorral autózhatok a móri pályákon. Norbi nem ért rá most, először megyünk együtt Ivettel, alig várom a közös munkát.

Pazsitka István: A Vértes Rallye nekünk a tesztelésről és a kilométerek gyűjtéséről fog szólni. Szeretnénk egy jót autózni.

Varga Csaba: Egy alapos gyakorlásra érkeztünk Mórra, ez lesz az első Rally2-es versenyünk, úgyhogy ezzel is megpróbálkozunk.

Orosz Zsolt: Nem indultunk még soha a Rally2-ben, Székesfehérváron sem mentünk soha, ismerkedni szeretnénk, és egy jót kocsikázni. Minden új lesz a számunkra.

Edu: Szeretnénk egy jó versenyen, jó időben a futam végén, a célban, dobogóra állni. Ezt megpróbáljuk mindenképpen holnap elérni.

Péter Pál: Az elsődleges feladatunk, hogy célba vigyük a kocsit. Bízunk benne, hogy a beígért eső csak azután ér ide, miután a Rally2 már beért a célba. Bár aggódnunk nincs miért, mert a Salgó Rallye-n is elég jó időket futottunk esőben, de idegenben a legfontosabb, hogy célba érjünk. Jó lenne, ha ezt az első tízben sikerülne, kényelmesen megvalósítanunk.

Czézinger Kristóf: Szeretnénk sikeresen célba érni. Két hete folyamatosan szerelünk, de úgy néz ki, hogy végre összeállt minden, abban bizakodunk, hogy ezután jó lesz a versenyünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!