Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Szabó Norbert: A kedvencünk lett az Eger Rallye

Szabó Norbi és Tárkányi Sanyi szerette volna biztos kézzel visszavezetni a Ladáját, a rajt után a céldobogóra is Egerben, de egy roppant ritka technikai probléma meggátolta ebben a párost, akik saját lábon értek ki a szarvaskői pályáról, de leadták a menetlevelüket. Szabó Norberttel beszélgettünk az Eger Rallye-ról.

Igazából Egerben kezdődött el az évetek. Mit vártatok az Eger Rallye-tól?

Salgótarjánban nem indultunk, Miskolcon Dudás Gergő és Tóth Zsolt sajnálatos balesete miatt nem versenyezhettünk, így valójában tényleg Egerben indult az évünk. A folyamatos műszaki hibáink miatt elég régen értünk utoljára célba, sok-sok futamot kellett idő előtt feladnunk, ezért tényleg csak arra vágytunk, hogy problémamentesen és a célban zárjuk az évünk első futamát.

Utólag elmondhatjuk, hogy ez nem sikerült. Mi történt veletek, és hogy alakult a versenyetek addig, amíg mentetek?

Soha nem volt a szívem csücske az Eger Rallye, de ezúttal mégis jó élményekkel tértünk haza. Rendkívül jó és tempós gyorsaságik voltak az útvonallapon, és nagyon élveztük a versenyzést. Mindaddig, amíg a második körben, a szarvaskői szakasz első lassítójánál a kezembe nem maradt a váltókar. Egyszerűen letört a kar. Valahogy bepiszkáltuk harmadik fokozatba, és úgy tudtunk legurulni a gyorsaságiról. Az eredményeink a középmezőnybe voltak jók. Két gyorsasági volt hátra, – bár az egyik etap lett később – nem láttuk értelmét annak, hogy tovább kínozzuk az autónkat.

Kalandunk nem volt, mert óvatosan autóztunk, tapogatóztunk, kerestük a helyes utat, nem akartunk semmilyen ramazuriba belekeveredni, ami látszott is az időnkön. Úgy érzem, hogy nem tudtunk volna a P12-es kategória elejéhez Egerben felzárkózni. Sanyival köztünk tökéletes az összhang, pontos volt minden, de erősítenünk kell az autón, és csökkentenünk kell a feladott futamok számát ahhoz, hogy több legyen a versenykilométerünk, megbízható legyen a Ladánk és gyorsulni tudjunk.

A Vértes Rallye-n máris gyűjthetitek a kilométereket.

Reméljük, és reméljük, hogy engedik megrendezni a versenyt, nem törlik el. Szeretnénk menni rajta. Annak ellenére, hogy jól éreztük magunkat Egerben, nem sikerült jól hétvégénk, az eredményeink sem voltak acélosak, de hosszú idő után élveztük az, amit csinálunk, ezért most kifejezetten motiváltak vagyunk, megkedveltük az Eger Rallye-t. Ha ezt a vértesi pályákon is sikerül elérnünk, és kiköszörüljük az ott elszenvedett csorbát, akkor biztos, hogy nagyon boldogok leszünk a Vértes Rallye céljában.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a srácoknak, a szervizcsapatnak, hogy lelkesek, nélkülük aligha tudtuk volna ráncba szedni a kocsinkat. Köszönjük a szponzorainknak a segítséget, a családunknak, a barátainknak pedig a kitartást és a biztatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük