Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bucsi József: Talán dobogóra is állhattunk volna

Bucsi Józsi és Kiss Szilveszter Péter számára már fél siker volt az is, hogy el tudott utazni az Eger Rallye-ra, ahol jól érezték magukat, ám hamar búcsút intett a páros a küzdelmeknek. Az Eger Rallye-ról, amivel nem 100%-ban volt elégedett, Bucsi Józseffel beszélgettünk.

Az Eger Rallye lett az évetek első bevetése, Miskolcon ti is csak a salakon körözhettetek. Mit vártatok az egri „évnyitótól”?

Mint, ahogy a rajt előtt is elmondtam mi már annak is nagyon örültünk, hogy ott lehettünk az Eger Rallye-n, mert eddig, a tavaszi időpontra soha sem készült el az autónk, így Egerbe sem sikerült elindulnunk soha.

Megérte a várakozás?

Nagyon jók voltak a pályák, és utólag is azt mondom, hogy jó volt rajtuk versenyezni alaposan fel voltunk készülve, volt csapatunk, ki volt próbálva a kocsi, és sok mindent sikerült fejlesztenünk VFTS-en. Motoron, differenciálművön, ezen-azon, rengeteg volt az újdonság körülöttünk. Jó lehetett volna, ám egyetlen, pár forintos probléma tönkre tette végül a versenyünket. A főtengely jeladójának a konzolja tört el, és a jeladóval együtt leesett a kartervédőre és a motor nem bírt jelet venni, ezért leállt. Mindez a harmadik szakasz rajtja után pár száz méterrel történt. Sajnáltuk, mert a részeredményeink biztatók voltak, szép végeredmény kerekedhetett volna ebből a futam végére. Mindössze heten értek célba a P12-es kategóriában, akár még dobogóra is állhattunk volna, de olyan, hogy ha nincs a rallye-ban.   Megjavítani nem tudtuk, mert a jeladót nagyon pontosan kell a helyére rakni, különben csak kárt teszünk a motorban, így kénytelenek voltunk kimondani, hogy ennyi volt, viszlát Eger, jövőre.

Folytatás?

Jó lenne, ha most arról beszélhetnék, de meg kell még említenem, hogy voltak olyan dolgok is az Eger Rallye-n, amik nem tetszettek. Sok hozzászólást és véleményt olvastam, hallottam azzal kapcsolatban, hogy a Rally2 Bajnokság mezőnyét sokszor amolyan szükséges rosszként kezelik. Tapasztalom is. Nekem most az jutott eszembe, amikor a bába asszony a fattyút ellöki magától. Az utolsó szakasz etappá tétele miatt mondom ezt. Mi most nem voltunk ebben érintettek, mivel hamarabb kiestünk, de volt már ilyenben részünk, nagyon rossz érzés. Pedig igen népes mezőny gyűlt össze a Rally2-ben, az Eger Rallye-ra. Az is jól esett volna, ha a rajtceremónián legalább egy mondatot adnak nekünk is, nem csak az első három párosnak arra, hogy elmondjuk, hogy miért is vagyunk ott a versenyen. Nem értem, hogy miért kell ezt így csinálni? Ezeket leszámítva minden szép és jó volt, nagyon sajnáljuk, hogy egy ilyen apróság miatt félre kellett állnunk Bátor után nem sokkal.

A Vértes Rallye-ra el tudtok jönni                         

Megcsináltatjuk a jeladót és utána indulhatunk is Mórra. Mindenképpen ott leszünk, indulunk és megpróbálunk eljutni a Vértes Rallye céljába.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük