Mészáros Zsolt és Egerszegi Dávid egy percet sem unatkozott az Eger Rallye-n, mert sokat kalandoztak, de az ismeretlen pályákon végül behozták a Peugeot 208 R2-jüket a 6-os kategóriában, a harmadik helyre. Az izgalmas egri futamukról Mészáros Zsolt számolt be.

Salgótarjánban a célban zártátok a versenyt. Milyen tervekkel álltatok oda Egerben a rajtvonalhoz?

Nekünk az a legfőbb feladatunk a 2020-as évben, hogy megtanuljuk az autónkat, megismerjük a gyorsasági szakaszokat, mert nekem még minden új szinte. Egerben és a környékén még soha nem versenyeztem, és a navigátorom is új, idén ült be mellém. Igyekeztünk a lehető legjobbat kihozni a hétvégénkből, és az előjelek alapján erre minden esélyünk megvolt.

A 6-os géposztályban a bronzérem lett a tiétek, ami egy szép eredmény. Milyen volt a versenyetek?

Két vezetési hibát vétettem. Egyszer megforogtunk, egyszer pedig egy lassítót romboltunk szét, de olajfolton is csúsztunk meg, úgyhogy kalandos volt. Az egyik szakasz elején eldurrant valakinek a motorja és az első 200-300 méter tiszta olajos volt. A foltot nem tudtam kikerülni, ezért a következő jobbos kanyarban azonnal bemutattunk egy piruettet. Ezek miatt cirka másfél percet hagytunk bent a pályákon, ami a végeredménynél egyértelműen meglátszott, mert visszacsúsztunk a harmadik helyre. Az izgalmas kezdés megalapozott a nyitó gyorsasági szakasz hátralévő részének, miközben a két hátsó guminkat is tönkre tettem. Kemény keverékkel kellett volna kimennünk, de én a középkeményre szavaztam, ami túlhevült. Másnap, az első szakaszon, Szarvaskőn éreztük is, hogy nem jók a gumik, nem tudtak megmelegedni, akár mit csináltunk, akkor is csúszkáltak. De más választásunk nem volt, ezekkel kellett teljesíteni az első kört, csak a szervizben tudtunk felrakni új abroncsokat. Ezekkel a lehetőségeinkhez képest már elkezdtünk gyorsulni, de láthatjátok, hogy nem véletlenül mondtam azt a beszélgetés elején, hogy nagyon kalandos futamot teljesítettünk. Úgy érzem, hogy igen tanulságos hétvégén vagyunk túl. A kocsink tökéletesen működött, hozta, amit elvárunk tőle, hálás köszönet ezért a kiváló felkészítésért a PSZA Motorsport csapatának. A géposztályunk bronzérmével elégedettek vagyunk, annak pedig külön örülünk, hogy az első évünkben folyamatosan a dobogó környékén tudunk autózni, vagy, mint Egerben a dobogón végzünk. Biztató jel ez szerintem a jövő évre nézve.

A Vértes Rallye-ra szeretnétek nevezni?

Igen, készülünk a soron következő Rally2-es megmérettetésre, ami a Székesfehérvár Rallye pályáin lesz megrendezve. Azokon már versenyeztem korábban BMW-vel és egészen jó eredménnyel sikerült célba érni, kupákkal gazdagodott a gyűjteményem. Bízom benne, hogy egy szép eredménnyel sikerül teljesíteni októberben is a versenytávot, és utána, decemberben még a Mikulás Rallye-n is szeretnénk megtapasztalni belülről, hogy milyen is pontosan a téli murván versenyezni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönöm szépen a navigátoromnak, és a PSZA Motorsportnak a teljes hétvégét, valamint az autónk tökéletes felkészítését!

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!