Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Mihályi Zsolt: Igyekeztünk a nézőket is kiszolgálni

Mihályi Zsolt és Gergely Gábor számára majdnem véget ért az Eger Rallye, már azelőtt mielőtt igazából elkezdődött volna, de végül megkapták a rajtengedélyt, így Salgótarján után Egerben végre célba értek a Rally3-as versenyzők géposztályában. Mihályi Zsolttal beszélgettünk.

Milyen tervekkel érkeztetek meg Egerbe?

A legfőbb célunk az volt, hogy a célban fejezzük be a versenyt. Annak nagyon örültünk, hogy felgurulhattunk a rajtdobogóra, de mégiscsak a céldobogón lett volna a legjobb ünnepelni. Az évünk nem sikerült eddig túlzottan fényesen, de a Miskolc Rallye után nem sokat kellett foglalkoznunk a kocsival, túl nagy felkészítést nem igényelt a Ladánk.

Milyen volt a versenyetek?

Ott voltunk Egerben, jót autóztunk, kisebb hibáink voltak, ám célba értünk, így igazából azt mondhatjuk, hogy a kitűzött terveinket maradéktalanul megvalósítottuk. Itthonról még jó hangulatban indultunk el, ám a gépátvételen gyorsan elvették azt, – le kellett szednünk a sötétítő fóliákat az ablakokról – de végül elrajtolhattunk, igyekeztünk minél hamarabb túltenni magunkat a rajt előtti történeten. Technikai gondunk csak annyi volt, amennyit a gépátvételen felvázoltak nekünk, ezt a következő versenyünkig majd kiegyenesítjük. Volt olyan érzésünk egyszer, hogy vége lesz a motorunknak, de az égiek vigyáztak ránk, semmi gond nem lett vele.

Szombaton egy lassítóval kerültünk nézeteltérésbe, és nagyon melegünk volt a kocsiban. A pályákon sok helyen találkoztunk felhordással, de nekünk az tetszett, alapvetően élveztük. A nézők szép számmal kijöttek, igyekeztünk nekik is vidám pillanatokat szerezni. Az utolsó gyorsaságink sajnos etap lett, pedig szívesen mentünk volna rajta. A rengeteg szurkoló kiszaladt elénk, megállítottak minket, doboltak az autónk tetején, kongott a kasztni, ahogyan az kellett, nem volt más választásunk, néhányszor meg kellett forgatnunk a kedvükért a Ladánkat. Szerintem így mindenkinek jobb lett egy kicsit a napja, valamint az a váratlan etap.

A Vértes Rallye-ra el tudtok jönni?

Nem tartom valószínűnek, nem tervezzük, elég messze van nekünk. Jelenleg a Rally3 Bajnokság Lyukóbánya-Parasznya versenyének nézegetjük a kiírását, oda szeretnénk eljutni, ott szeretnénk legközelebb egyet autózni. Reméljük, hogy megrendezhetik a szervezők a futamot, mert mi már nagyon várjuk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük