Illés Zoltán – Diósi Jánossal a jobb1-ben – nagyon szeretett volna a bemutatkozó Rally2-es versenyén jól szerepelni, de megtréfálta a kazári pálya és a 206-os Peugeot-val nem gurulhatták át a Salgó Rallye céldobogóján. Illés Zoltánnal beszélgettünk.

Mentetek már korábban a Rally2 Bajnokságban? Tudtatok tesztelni a Salgó Rally előtt?

Én még soha, nem álltam rajthoz a Rally2-ben, viszont a navigátorom már a Rally2-ben és tavaly az ORC mezőnyében is bemutatkozott. Igazából a Rally3-ból érkeztünk most a Rally2-be. Volt egy kisebb tesztünk Bükkszéktetőn, de ezen kívül nem ültünk a Salgó Rallye előtt az autóban, 2020-ban. Salgótarjánban szerettünk volna elérni egy szép eredményt, hiszen nekünk abszolút hazai pálya volt a futam. Jelenleg mindketten Pásztón élünk, a mátrakeresztesi pálya tőszomszédságában.

A célban mégsem köszönthettek titeket a barátok és az ismerősök. Miért nem sikerült eljutnotok a kockás zászlóig?

Az első két gyorsaságink etap lett és ezután készülhettünk a lakhelyünkhöz legközelebb található gyorsasági szakaszra, Mátrakeresztesre. Ez jó lehetett volna, még a pályára zúduló óriási eső ellenére is. Éppen előttünk szakadt le az ég. Körülbelül egy kilométerre a szakasz céljától azonban szétesett a váltórudazat, emiatt futottunk végül nagyon rossz időt az első mért szakaszon. Éppen csak be tudtunk gurulni az autóval a célba és utána a szervizparkba.

A szervizből kikéstünk, de a csapat remekül dolgozott, a fiúk kipofozták a kocsit, így folytathatjuk a versenyt. Neki futottunk a második körnek, ám Kazáron egy levágba, a kelleténél gyorsabban mentem be és becsúsztunk az árokba. Nem estünk nagyot, de nem volt szerencsénk mert a kormányösszekötő megsérült és ezért nem tudtuk folytatni a versenyt.

A Miskolc Rallye nevezési listáján nem látom a neveteket. Valóban nem indultok a bajnokság következő fordulójában?

Az autónk már nagyjából készen állna a megmérettetésre, amit kellett azt megjavítottunk, csak a sárvédők és a lökhárítók fényezése van hátra. De nem indulunk Miskolcon, családi teendőim miatt nem tudunk ott lenni. Mi majd az Eger Rallye-ra készülünk, ugyanebben a felállásban. Tesztünk, vagy más Rally3-as versenyünk szeptemberig nincsen beírva versenynaptárunkba, mert így is annyira sűrű a Rally2 Bajnokság menetrendje, hogy másra már nem igazán van időnk. Miskolcra már csomagolhatnánk, aztán az Eger Rally is közeleg, szinte már az is itt van a nyakunkon.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!