Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

A virtuális pályák után a valóságoson

Ivony Csaba és Kiss Norbert szombaton azt gondolta, hogy azelőtt ért véget a Salgó Rallye-juk, mielőtt igazából elkezdődött volna, ám a szervizcsapatuk csodát tett és vasárnap jócskán túlszárnyalták az elvárásaikat. A Salgó Rallye-ról Ivony Csaba készített egy izgalmas beszámolót.

Mivel telt az időtök a holtszezonban és milyen tervekkel vágtatok neki az évnek, a Salgó Rallye-nak?

Nagyon sajnáltuk tavasszal, hogy a szezon kezdetét el kellett halasztani. Nagyjából kész volt az autó. Így viszont lett még egy kis időnk az apróbb javításokra, és közben elindultunk a virtuális rallye bajnokságon, amit Pannuska Dávid és DuEn szervezett meg. Szenzációs a sorozat, élvezzük nagyon. Ráadásul nekem, vénembernek talán fejleszti is a reflexeimet. A bánatom (örömöm) csak az, hogy a fiamtól rendre kikapok. 🙂

A környékbeli versenyekre szerettünk volna, és szeretnénk koncentrálni, a többit meglátjuk. Az biztos, hogy csak az aszfaltos versenyekre megyünk, mert a kocsink a murvára nem alkalmas.

Hazai versenyünk a Salgó, ami tavaly ráadásul jól alakult, beértünk a célba, a kategóriánk harmadik helyére. Idén a szervezők mindenkit kimozdítottak a komfortzónájából az új pályákkal, ezért titkon arra gondoltunk, ha a bronzérmet sikerül ismét megszerezni, akkor nagyon boldogok leszünk. Izgalommal vártuk a versenyt.

Hogy sikerült a futam, és mi történt veletek a pályákon?

Kazár nekem hazai pálya, mivel a munkahelyem, a Maxiszer Kft. ott található. Ennek ellenére itt rendre rossz időket autózok. Most is az elején lévő emelkedőn nem éreztem az autóban az erőt, csak kullogtunk felfelé. Az átbukó után viszont helyreállt a rend. A visszafordító előtti balosban valaki kiesett előttünk, nagyon lelassítottunk, de így is megúszott az autó, alig bírtam összeszedni.

Hú, a mátrai körgyorsaságit egyszerűen imádtam! Nagyon tartottam tőle, de utólag sajnálom, hogy csak egyszer mehettünk rajta.

Mátraszentimre először full vizes volt, ennek ellenére meglepődtem, hogy elfogadható időt autóztunk. Második nekifutásra száraz lett, de mivel ez volt az utolsó gyorsaságink, így elspóroltam. Sejtettem, hogy viszonylag jól állunk.

Összességében szenzációs verseny volt! Azokat a srácokat sajnálom csak nagyon, – és nem voltak kevesen – akiknek tört az autója. Azt meg nagyon rossz hallani, ha a mentőnek kell bemenni valakiért. Remélem, mindenki rendben van.

Volt e bármilyen gondotok, problémátok, technikai hibátok, vagy kalandotok?

Minden oké volt addig, amíg a rajtdobogó után a Parc Fermé felé autózva be nem ragadt a váltónk a 2. fokozatban. Bevallom, hogy szombaton este elengedtem a versenyt. Főleg, amikor mondták a srácok, hogy a reggeli 15 perc szervizidőben le kell szedni és fel kell tenni a váltót. Esélytelen. De a szervizcsapat és Gyenes Attila csodát tettek. Attila este még lemodellezte otthon, a saját váltóján, hogy mi lehet a megoldás. Meglepődtem, mikor reggel ráütöttek az autó tetejére, hogy kész van, mehetünk. Késtünk egy picit, amiért meg is kaptuk az időbüntetésünket.

A beragadás az etapokon és a gyorsokon is folytatódott, de mindig sikerült kirángatni valahogy a váltónkat. Ezt a problémát sürgősen orvosolnunk kell.

Hazai pályán sikerült győzelmet aratnotok, hogy éreztétek magatokat a díjátadó ünnepségen?

Sejtheted. Öröm és boldogság! A családom és a szervizes srácok ráadásul pezsgővel készültek. Ilyen élményünk még sosem volt. Soha nem sikerült még kategóriát nyerni. Jó az autó, jó a csapat. Még nekem kell több bátorságot összeszednem.

Hol láthatunk titeket legközelebb, a Miskolc Rallye-ra neveztek-e?

Igen, a terv a Miskolc, ha addig az autó összeáll. Van vele feladatunk. Addig egy kis szabi, és munka vár ránk, amik mellett természetesen gyakorlunk tovább otthon, a szobában 🙂

Rallye2.hu – Ivony Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük