Alig várták már a Rally2 Bajnokság versenyzői, hogy elkezdődjön a szezon, mosolyogva érkeztek meg Salgótarjánba, ahol a verseny előtt megkérdeztük őket a terveikről vágyaikról. Az esőtől és a sártól a többség tart ugyan, de jól tudják a srácok, hogy mindenkinek egyformán fog csúszni mindenhol.

Üveges Sándor: Nincsenek nagy terveink az évad első versenyére. Kicsit bealudtunk, fel kell frissülnünk, pörögnünk a futamra, aztán meglátjuk, hogy mit sikerül összehoznunk vasárnap estére.

Ivony Csaba: Szeretnénk célba érni a Salgó Rallye-n, ez a tervünk. Kicsit csöpög a váltóból az olaj, remélem nem lesz ebből semmilyen műszaki problémánk. Végig akarunk gurulni.

Rónavölgyi Endre: Szeretnénk célba érni. Tavaly az év első versenyén ez nem sikerült, mert az Eger Rallye-n Szuha megtréfált minket. Konkrétabban engem. Azt mondják, hogy most is van egy hasonló pálya, úgyhogy mi csak végig szeretnénk menni a futamon. Kvázi megint új minden, az autó már régebben megvan, de még versenyen nem mentünk vele. A navigátorom, Kováts Edit is új lesz, de biztosan sokat fog majd nekem segíteni abban, hogy gyorsan végig találjunk a pályákon. Össze kell szoknunk, a végét pedig vasárnap délután meglátjuk.

Janovich Roland: Tapasztalatot gyűjteni jöttünk, a legfontosabb, hogy beérjünk a célba.

Molnár Ferenc: Nagyon örülünk neki, hogy itt vagyunk, mert nagyon régen vehettünk részt utoljára Rally2-es versenyen. Mi már most mindennek örülünk. A terveink? Szeretnénk végig érni a versenytávon és a célban ünnepelni a futam végét. Megyünk ahogy tudunk, nincsenek komolyabb elvárások, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat. Az elejétől a végéig. Még a pályabejáráson is.

Mészáros Zsolt: Beneveztünk a Rally2-be, de új autóval érkeztünk és nagyon keveset tudtunk tesztelni. Próbáljuk majd a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből. A felkészülésünk szerintem jól sikerült, de az időjárás még keresztbe húzhatja a számításainkat.

Balázs Bence: A hosszú kihagyás után szeretnénk végre mi is egy jót versenyezni. Fejlesztettünk az autón, meglátjuk, hogy ezek hogyan sültek el. Éppen a fejlesztések miatt elég sok változás történt, amiket meg kell szoknunk, így szeretnénk csak végig menni. Természetesen minél jobb idővel, de ismerkedünk még az autóval.

Balogh Péter: Mi itt lakunk, Bátonyterenyén, nekünk hazai pálya a Salgó Rallye. A terv az, hogy szeretnénk odaérni az elejébe.

Simon György: Szeretnénk végig érni az összes gyorsaságin, reméljük, hogy nem lesz gond és meg is lesz tartva mindegyik. Ha így lesz, akkor ez egy szuper hétvége lesz.

Fábián Dániel: Szeretnénk minél többet menni, teljesíteni a versenytávot és célba érni. Az autónk rendben van, a teszten volt vele egy kis gondunk, de már megoldottuk, úgyhogy várjuk a rajtot. Elvileg minden kerek.

Fábián Donát: Szeretnénk célba érni, és jól érezni magunkat, mert régen ültünk a kocsiban igazi versenykörülmények között. Az autónk rendben van.

Ruszó Krisztián: Meglátjuk mi lesz a végén, a lényeg, hogy versenyezzünk egy jót. Az autót felkészítettük, remélem, hogy a versenyen sem lesz vele semmi gond. Élvezni szeretnénk a hétvégét.

Baksai László: Huhú! Hatalmasak a tervek, csak még meg kellene fogalmaznom őket, mert a hosszú szünet után most még gyakorlatilag nulla rallyefeelingem van. Abszolút nem vagyok még fejben itt. Ki akarjuk próbálni az új fejlesztéseket az autón. Elsősorban a fényezést, hogy mennyire nyomja le a levegő. 😀 Nem tudom. 🙂 Komoly mezőny jött össze szeretnénk azért tisztességgel helyt állni. Nem gondolom, hogy sok verseny lesz az idén, szerintem nem itt kellene összetörni az autónkat.

Németh Gergely: 15 év navigálás után kipróbálom a menetet a bal oldalról is. Ha nagyon nem megy, majd legfeljebb átadom a volánt Barbinak. 🙂 Csak a tanulás és az élvezet a cél, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Nem számít még most az idő, célba szeretném vinni a kocsit, lehetőleg sérülésmentesen.

Krajnyák Petra: Leginkább tanulni szeretném az új Ford Fiestánkat, szerintem még van bőven mit fejlődnöm vezetéstechnikailag a kocsihoz. Ez a fő cél, és az, hogy minél jobban összeszokjunk. Az esőnek túlzottan nem örülök, de mindenkinek ezt kell majd megoldania.

Jobbágy Ákos: Építettünk egy új Kia Picanto versenyautót, nem a tavalyi autóink egyikével állunk rajthoz. Ez már az újabb karosszéria, amiben ugyanúgy utcai váltó és utcai motor van, a hajtásláncban nem sokat változott. De más a súlypontja, szeretnénk kipróbálni, hogy hogyan működik ez az új Kia.

Célba szeretnénk érni, lehetőleg jó eredménnyel.

Cseke Péter: Versenyezni szeretnénk. De ezen túl semmi konkrétumot nem tudnék mondani, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat. A kocsink rendben van, úgy tűnik, hogy nincs semmilyen problémánk. Nincsenek elvárások, csak mennénk végre egy jót, hosszú volt a szünidő.

Nagy Viktor: Kilométert szeretnénk gyűjteni. A Rally3-ban mentünk eddig, ott elég kevés a kilométer, így minél többet szeretnénk menni. Ezért jöttünk ide, és az évben még szeretnénk menni a Rally2-ben.

Lezák Péter: Gór Gór Zorán navigátorommal azért utaztunk ide, Salgótarjánba, hogy kilométereket és tapasztalatokat gyűjtsünk. Ez lesz a harmadik Rally2-es versenyünk. A környéken, ha tudunk mindenütt rajthoz állunk egyedi rajtengedéllyel.

Berta József: A tervünk az, hogy beférkőzzünk a Top5-be. elég erős a mezőny, de itthon megpróbálunk jól menni. Tavaly hatodikak lettünk, ettől most mindenképpen jobb helyezést szeretnénk.

Péter Pál: Terveink természetesen erre a futamra is vannak, de az éves szinten megfogalmazott vágyaink a komolyabbak. Mindenképpen ésszel játszunk, nem az első futamon szeretnénk bajnokságot nyerni. A kategóriánkban és a 2WD kupában is inkább előrébb szeretnénk végezni, mint hátrébb. Az autónk jó, tudja, amit kell. Fejben kell ott lennünk és visszarázódnunk. Ez most a cél, és az, hogy összeszokjunk, miközben jól érezzük magunkat.

Merényi Zsolt: Komoly terveink nincsenek, szeretnénk egy jót autózni. Eléggé megerősödött most a 2WD kupa 2019-hez képest, meglátjuk, hogy mi hova érhetünk oda a végén.

Ruszkai Máté: Elsősorban egy jót szeretnénk versenyezni, ezért versenygumikkal indulunk az idén. Reméljük, hogy sikerrel vesszük az akadályokat és célba érünk vasárnap este, mert a mátraalmási pálya elég érdekes lesz. Trükkösnek ígérkezik, pláne, ha leesik rá a beígért 20 milliméternyi eső. Célba leszünk remélem. Ott kell, hogy legyen a vége.

Mészáros József: Végig kocsikázunk, törekszünk a célba érkezésre. Az autó rendben van, mert egyelőre még otthon van. 🙂

Czékmány Norbert: Az elsődleges idei célunk a Rally3-as versenyek teljesítése, az Északi régióban. Mivel a Salgó Rallye úgy teljesíthető a Rally2-ben, hogy nem kell érte Rally3-as versenyt beáldozni így megméretjük magunkat a tapasztalt navigátorommal, Takács Gáborral. Más változás nem történt télen. Arra leszünk kíváncsiak, hogy a Rally2-es élmezőnyhöz képest, a mi lehetőségeinkkel és gumijainkkal hol tartunk most. Ez kell ahhoz, hogy tudjuk tervezni a jövőt.

Ifj. Pothánszky László: Mi most kezdjük meg az idei évet. Első Rally2-es szezonunk. Voltak kisebb-nagyobb problémáink az év elejétől kezdve. Új motort építettünk, de a teljesítménymérés közben kilyukadt benne a dugattyú. Ez két héttel ezelőtt volt. Azóta elkészült a második motor, ami 30 kilométer után feladta a küzdelmet. Úgyhogy a régi motorunkat kellett elővennünk. Ezzel próbálkozunk a hétvégén.

Deli László: Nehéz kérdés, pláne a tavalyi Salgó Rallye után. Egy jó erős tesztversenynek szánom, hiszen új navigátorral érkeztem, Márió most fog bemutatkozni a Rally2-ben. Kategóriát váltottunk, az autó szinte teljesen új, tesztelni pedig nem tudtunk vele. De azért szeretnénk tisztességgel helytállni.

Foczkó Ákos: Versenyezni akarunk. Az autó rendben van, szeretnénk vele a lehető legjobb eredményt elérni. Bátonyterenyét is várjuk, reméljük, hogy jó lesz.

Darnóvári Sándor-Nagy Gábor: Nyerni, nyerni, nyerni. 🙂 Kategóriát, abszolútot. 😀 Szeretnénk szépen helytállni és élvezni a hétvégét. Szerintük Szorospatak nagyon sok mindenről fog dönteni. Reméljük az autó is bírja majd a strapát.

Szetei Norbert: A legnagyobb tervünk és vágunk, hogy ne essen az eső, mivel nincs egy darab intermedia gumink sem, csak slickeket hoztunk magunkkal. Első verseny, innentől kezdve van egy kis izgulás, de nagyon vártuk már, hogy autóba ülhessünk. C2-vel jöttünk és szeretnénk célba érni. ez a legfontosabb feladatunk.

Gyöngyösi Marcell: Mivel mindig azt mondom, hogy eljövünk, bulizunk, eszünk, iszunk jól érezzük magunkat, ezért most mást mondok. Abszolútot akarunk nyerni és fogyókúrázunk. 😀 😀 😀 Csak kólázunk. 😉 Karesz reméli, hogy felborulunk, ennyi. Már azt is kitaláltuk, hogy ha a 26 kilométeren Berta Józsiék utol találnak érni, akkor lesz nálunk gumikalapács, összeverjük vele a tetőt, és azt mondjuk majd a célban, hogy tetőre borultunk a gyorsaságin, azért értek minket utol. 😀 Látod. A szokásos komolysággal várjuk a rajtot.

Bartha Nándor: Lehet, hogy most mindenki utálni fog, de reménykedek benne, hogy esni fog. Azért örülnék ennek, mert a Hondákkal szemben meglévő lóerőkülönbségünk talán kevesebb lehetne. Több esélyünk lehetne. Aztán vasárnap kiderül, hogy ugyanannyira fakezű vagyok e mint tavaly, vagy sikerült egy kicsit javulnom.

Molnár Ferenc: Itthon vagyunk, szeretnénk egy jót autózni, meg persze tanulni is. A többi vasárnap kiderül.

Tordai Gábor: Az év első versenye előtt már nagyon régen ültünk az autóban. Az időjárás tartogathat meglepetéseket, de szeretnénk célba érkezni. A kategóriatársak autói elég erősek, komoly a mezőny, a cél a karcmentes célba érkezés. De ha lehet, akkor mindenképpen a dobogón.

Frissítjük…

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!