Fotó: Ruszó Rallye Team/Facebook

Ruszó Krisztián és Geró Gabi a lehető legideálisabb helyet választotta a felkészüléshez, a Salgó Rallye előtt, hiszen a ceredi gyorsaságinál aligha találni jobb pályát egy kiadós edzéshez, pláne akkor, ha Nógrádban rajtol hamarosan a bajnokság. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk.

Végre előkerült a VFTS-etek a garázsból. Merre jártatok vele, és dolgoztatok e rajta sokat az elmúlt hónapokban?

A tavalyi év végén már egészen egyben volt a kocsi, így nem igényelt túl nagy erőfeszítést az, hogy felkészítsük a 2020-as esztendőre. Meg ugye volt is rá időnk bőven… Általános revízión esett át a motor, a váltó, a differenciálmű, és a lengéscsillapítók, a futóműben pedig néhány apróságot – például a gömbfejeket – kicseréltünk. A lezárások előtt mi nem tudtunk tesztelni, vagy edzeni, így az idén először ültünk be a Ladánkba, azt leszámítva, hogy a saját „lábán” érkezett meg a kocsi, a fűtómű beállítására. Ceredre vitt egyébként a hétvégén az utunk.

Milyen volt a visszatérés?

Fotó: Ruszó Rallye Team/Facebook

Geró Gabival fordultunk együtt is egy párat, de néhány barátunkat, ismerősünket is megautóztattam, miközben próbáltam elkapni a fonalat, és újra megszokni a versenytempót. Az edzés minden pillanata hasznos volt, körülbelül 60-70 kilométert autóztam, ami egy vékonyabb Rally2-es verseny gyorsasági távjának is elmegy, úgyhogy nem panaszkodok. Meglepett, hogy a hosszú kihagyás után estére egészségesen elfáradtam. Kellett ez a nap ahhoz, hogy ne kelljen teljesen sötétben tapogatóznunk a Salgó Rallye első körében mindaddig, amíg visszatérnek a régi reflexeim, illetve ráérzek a féktávokra.

Salgótarjánban tehát nektek is elkezdődik a szezon. Hogy tetszenek a rátok váró szakaszok?

Kazár pálya régi ismerősünk, Mátrakeresztesen tavaly ellentétes irányban már mentünk, de a körgyorsaságit, a Bátonyterenye-Mátraalmást egyáltalán nem ismerjük, ám az biztosan nagyon izgalmas lesz. Én azt az elvet vallom, hogy nem baj, ha van némi újdonság is az útvonallapon, de ahogy elnézem az Internetre felkerült felvételeket a körgyorsaságin lesz bőven minek örülnünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!