Fotó: MRY Sportfotó (Várnai Dávid/Facebook)

Szép autóval, szép eredményre készül 2020-ban is Várnai Dávid és Szabó Tomi, akik az évad előtti felkészülésük részeként Tökölön hajtották meg a megszépült Hondájukat. Várnai Dáviddal beszélgettünk.

Télen sokat foglalkoztatok az 5-ös géposztály bajnokautójával, szépen kipuccantottátok. Készen áll az idei évre?

Igen, ráadásul alaposan megújult az autónk, kívülről-belülről esztétikailag. Sőt! Inkább azt mondom, hogy teljesen új lett. Ezen kívül csak a motorhoz kellett hozzányúlni, más téren semmilyen komolyabb változás nem történt a kocsival. Tavaly már egészen megbízhatóan funkcionált az autónk, nem fejlesztettünk semmin, de az biztos, hogy nagyon csillivilli lett a karosszéria.

Szépnek szép, de szedi is a lábát a Hondátok?

Tökölön voltunk tesztelni, tök jó volt minden, csak kellene az autó alá egy rendes futómű, mert ott vannak ám hiányosságok. Sok pénzt elköltöttem a holtszezonban a kocsira, gyönyörű, újak a fékek, de a futómű fejlesztése már nem fért bele. Ez egy pályafutómű igazából, nem rallye-ra termett. Ehhez mérten egészen jól mozgott a kocsink, ám ha lenne alatta egy jó futómű, akkor még a mostanitól is sokkal ütőképesebb lehetne a Civic-ünk.

Fotó: RallyFeeling.hu – Béres Gábor

Mennyit mentetek Tökölön?

Inkább arra válaszolnék, hogy meddig. Addig, amíg el nem törött a féltengely. Kb. 50 kilométert. A pályának igazából nem sok köze volt a rallye-hoz. Sokszor megtörtént, hogy rugdostam a pedált bal lábbal és az autó simán elállt keresztbe alattunk, negyedik fokozatban, padlógázon, mint egy BMW. Valószínűleg én hibáztam, mert egy ilyen helyzetben, teljesen alászedett kormánynál, rendesen rátapostam a gázra, ez okozhatta végül a bajt. A közönség viszont meg volt őrülve, nagyon tetszett nekik a mutatványunk. Jót mozogtunk, jól éreztük magunkat.

Salgótarjánba láthatunk titeket?

Igen, ott leszünk, és úgy olvastam, – legnagyobb örömömre – hogy lesz a gyorsasági szakaszok valamelyikén murva. Azt nagyon várom, mert a murva a gyengém, egyszerűen imádom. Az az igazi rallye, amikor porol és csúszik az út, miközben a kocsiban van, vagy 50 Celsius fok. 🙂  A pályákat igazából még nem néztem át, de Salgótarján környékén eddig még csak jó gyorsaságin mentünk, biztosan így lesz ez idén is. Nagyon hiányzik már a versenyzés, tűkön ülve várjuk a szezon rajtját. Az autónk is elkészült, a tököli technikai hibát Gyurika gyorsan elhárította. A hátsó féken, a kéziféken még kell valamit csiszolni, fejleszteni, de ma már itthon alszik a kocsi. Reméljük, hogy hamar elszáll ez a bő három hét, ami hátra van a rajtig.

Mivel lennétek elégedettek 2020-ban?

Szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, az 5-ös géposztályban, és az összetettben is tudnánk örülni a tavalyi negyedik helyünknek. Nem lesz könnyű a helyzetünk, sok ügyes pilóta érkezik a Rally2-be, Ifj. Fogarasi Attilán egészen biztosan rajta kell tartanunk a szemünket. Jó vele a kapcsolatunk, de tartunk tőle. Szóval izgalmas esztendőnek nézünk elébe, reméljük, hogy Salgótarjánban már intenzíven el tudjuk kezdeni a pontgyártást az év végi terveink megvalósításához.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!