Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Fogarasi Attila: Készen állunk a szezonra

Fotó: Peremicki István (Fogarasi Rally Team/Facebook)

 

Ifj. Fogarasi Attila, 2020-ban Májer Dáviddal tér vissza a Rally2 Bajnokságba. A páros már túl van a főpróbán, és Attila megszállottságát ismerve biztosak lehetünk abban, hogy ha ő azt mondja, hogy készen állnak a bajnoki rajtra, akkor az valóban úgy is van. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Sok mindent csináltatok az autótokon a téli szünetben. Elkészültek időben vele?

Valóban rengeteget törődtünk a versenyautóval, de mostanra már mindennel végeztünk, csak néhány apróság maradt hátra a júliusi rajtig. Kimondhatjuk, hogy a kocsi már rajtra kész.

Megvolt a próba is?

Igen. Pusztavám környékén tartottunk egy kisebb tesztet, ahol körülbelül 60-70 kilométert autóztunk. Jól bírta a strapát a motor, a váltó, valamint a futómű is. Minden az elvárásainknak megfelelően teljesített, úgyhogy izgatottan várjuk a Rally2 Bajnokság rajtját.

Fotó: Peremicki István (Fogarasi Rally Team/Facebook)

Navigátor fronton történt változás?

Nem. 2020-ban marad mellettem a régi-új navigátorom, Májer Dávid. Sokat ugyan még nem versenyeztünk együtt, de a tavalyi Mecsek Rallye-nk már igazán jól sikerült.

Terveztek még edzést, vagy tesztversenyt a bajnoki nyitány előtt?

Nem, semmit sem. Azt a néhány simítást, ami még hátra van elvégezzük, aztán lemossuk a Hondát, és indulunk Salgótarjánba.

Fotó: Peremicki István (Fogarasi Rally Team/Facebook)

Mi a terv az évnyitó futamra? Ismered az útvonallapon szereplő pályákat?

Csakis a kazárit. A két hosszabb szakasz teljes egészében ismeretlen a számomra. Főleg a körgyorsasági jelent nagy rejtélyt még most nekem. De ettől függetlenül igyekszünk majd jó itinert írni rájuk és sietni, hogy odaérhessünk a verseny végén az élmezőnybe.

A Salgó Rallye-n kívül mi szerepel még a 2020-as versenynaptáratokban?

Jelen pillanatban úgy látom, hogy három futam fog beleférni az idei évünkbe, nagyon szépen köszönjük a szponzorainknak, hogy ezeket lehetővé teszik nekünk. Az Eger Rallye-t kihagyjuk, de Miskolcon mindenképpen szeretnék ott lenni. Októberben a hazai Vértes Rallye szinte kötelező a számunkra, így arra egészen biztos, hogy kiemelt figyelemmel és erőbedobással fogunk készülni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük