Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Trencsényi Vince: Az ORB-ben szeretnénk idén versenyezni

A Rally2 abszolút bajnok pilótája, Trencsényi Vince, idén már másodjára autózott a Ford Fiesta R2T-vel, és az edzések után úgy érzi, hogy az autó, valamint ő is teljesen felkészült az első, remélhetőleg teljes ORB szezonjára. Trencsényi Vincével beszélgettünk.

Télen volt valami komolyabb teendőtök a kocsival?

Igazából nem, hiszen egészen új a Fordunk és az évzáró futamunkat, a Nyíregyháza Rallye-t is teljesen karcmentesen abszolváltuk. Csak a pocsolyák tépázták meg a lökhárítókat, de ezeket gyorsan pótoltuk, átnéztük, amit kellett, hamar versenykész állapotúvá varázsoltuk a Fiesta R2T-t.

Pünkösdkor sikerült megjáratnotok a Rally2 bajnokautóját, a kunmadarasi repülőtéren. Hogy sikerült a tesztet?

Mielőtt elkezdődött volna a bajnokság, márciusban, az Eger Rallye előtt is részt tudtunk venni a kunmadarasi edzésen, úgyhogy idén már a második napot töltöttem el a versenyautóban. Akkor a beállításokat próbálgattam, de nem Dávid, hanem a barátnőm ült mellettem végig a jobb1-ben. Jó volt egy kicsit visszarázódni a versenyritmusba, de jött a lezárás és a téli szünet második felvonása. Dávid május utolsó napján is elkísért Kunmadarasra, de akkor sem autózott velem, mert egy másik nyíregyházi csapatot segített, – amolyan csapatvezetői pozícióban – így ekkor is a párom navigált. Remek kis teszt volt, ahol megbizonyosodhattam arról, hogy sikeresen felkészültünk a Salgó Rallye-ra. Mentünk szárazon és esőben, betonon és aszfalton, sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttem, ám a közeledő évnyitó futam előtt még mindenképpen szeretnénk rendezni magunknak egy kisebb tesztet.

Fotó: Pánya Péter/Pánya Rally Fotó facebook.com/panyarallyfoto

Az élet mostanság mindent felülírt. Változtak az idei évi terveitek? Külföldön terveztetek versenyezni 2020-ban.

Minden téren óriási a változás. Versenyek maradtak el mindenhol, és lényegesen megváltozott a gazdasági helyzet is. Úgy érzékeljük, hogy a szponzorok jelenleg nem tudnak teljes vállszélességgel beállni a rallye mögé.  A külföldi futamokon történő indulásunkat ezért át kellett értékelnünk, az ORB-t helyezzük 2020-ban az első helyre. Amennyiben itthon netán futamok maradnának el, úgy elképzelhetőnek tartom a külföldi szereplést is.

A hazai futamok közül melyek szerepelnek a versenynaptárotokban?

Az ORB futamai közöl mindegyik, szeretnénk, ha az összesen rajthoz tudnánk állni. Ha netán valamelyik törlésre kerülne, akkor jön a B terv és szétnézünk, hogy tudjuk e azt egy határon túli, de mindenképpen közeli futammal helyettesíteni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük