Gyöngyösi Marci és Kollár Karesz a Kovászna hórallye óta nem ült a versenyautójában, de már játszadoznak vele a fiúk, mondjuk úgy, hogy egy nagyipari legózás közepén vannak éppen, azért, hogy másfél hét múlva kipróbálhassák a megszépült Opeljüket. Gyöngyösi Marcellel beszélgettünk.

Indultatok mostanában valamilyen edzésen, vagy teszten?

Nem, de Kisvaszaron, a Rally3-as futam tervben volt, de mégis elengedtük, így egyelőre tovább várat magára az idei második autózásunk.

Pedig nagy rajongója vagy Kisvaszarnak. 🙂 Ott osztott ki Karesz, hogy puhány vagy, amikor már nem bírtad tekerni a szervó nélküli kormányt.

Ez így nem egészen igaz. 🙂 Kisvaszaron felborultunk 2017-ben, és a kör végén a szervizben nem vettük észre, hogy megrepedt a kormánymű. A szerviz után gyanútlanul kimentünk, és a kör első gyorsaságija előtt, a hetvehelyi rajtban kapitulált a szervó. Addigra folyt el az összes olaj. Innen kezdődött a sztori. Én birkóztam a kormánnyal, Karesz pedig kíméletlenül osztott a szakaszon. De én sem maradtam az adósa. 🙂

Hogy áll az autótok?

Még nincs összerakva, mert amikor kiderült, hogy nem lesz Eger Rallye, akkor sok mindent átértékeltük, és inkább felhívtuk a fényező barátunkat. Télen szétszedtük az autót, nem egészen nullára, de mintegy 70%-ban. Mostanra már megszépült az alja, de a kerékjáratokat, valamint a kisebb kopásokat, sérüléseket is kijavítottuk. Az Opelünket már visszakapuk, és hamarosan elkezdjük összerakni. Mire ezeket a sorokat olvassátok valószínűleg már lázas munka folyik a műhelyünkben. Én is igyekszek kivenni a részem a feladatokból, hogy június 20-án, Tökölön, a repülőtéren kipróbálhassuk az autót. A motorhoz, váltóhoz most nem nyúltunk, azokat tavaly ráncba szedtük miután az erőforrás, a Salgó Rallye-n felrobbant. A motor újjáépült, teljes egészében kovácsolt, a kuplung új, a váltót és a gátlókat revízióztuk, nagy baj elvileg nem lehet. Az utóbbi versenyeken már egészen jól muzsikált a kocsi. Reméljük, hogy tényleg kiforrta magát a technika.

A Rally2 Bajnokság is hamarosan kezdetét veszi. Melyik futamon találkozhatunk idén veletek?

A Salgó Rallye-t már nagyon várjuk, biztosan ott leszünk az évadnyitón. A Miskolc Rallye-nk sorsa finoman szólva is kétséges, mert arra a hétvégére van lefoglalva a nyaralásunk, a fiammal, úgyhogy Borsodba nem hiszem, hogy eljutunk. Ám az Eger, a Vértes és a Nyíregyháza Rallye-n nagyon szeretnénk ott lenni. A Mikulás Rallye-t valószínűleg kihagyjuk 2020-ban, mivel most szedtük rendbe a kocsit, szép lesz, egyetlen murvás versennyel nem szeretnénk leamortizálni a karosszériát. Tavaly jó volt a Mikulás, majd az akkori élményeinket felidézzük. Ha nem történik váratlan káreseményünk, akkor valószínűleg Nyíregyházán zárjuk az idei bajnoki csatákat. A Szilveszter Rallye lehet még egy kérdéses pont, de most azt gondolom, hogy nekünk az idei évre a fent említett négy futam alkotja majd a versenyszezont. Ha egy szerényebb év összejön nekünk 2020-ban, három-négy hibátlan versennyel, akkor már nagyon boldogok leszünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!