Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Foczkó Ákos: Csak kapartatni voltunk Kunmadarason

Fotó: Pánya Péter – Pánya Fotó https://www.facebook.com/panyarallyfoto/

 

A Lada kupa címvédői, Foczkó Ákos és Kiss Balázs ezúttal külön-külön, ki-ki a saját Ladájával tréningezett Kunmadarason, hiszen közeleg a bajnoki rajt és az éles tesztversenyek, a fiúk pedig minél hamarabb szeretnék elérni a lehető legjobb formájukat. Foczkó Ákossal beszélgettünk.

A holtszezonban elég sokat dolgoztatok az autótokon. Mi változott a VFTS-ben?

A futómű, valamint a váltó nem módosult, utóbbit csak egy komoly revíziónak vetettük alá, ám a motorba alaposan belenyúltunk. Befecskendezőket kapott, ettől pedig érezhetően megváltozott a Ladánk működése. Én korábban kizárólag karburátoros autókat hajtottam, nagyon nagy az előrelépés, pozitív az élmény, és a számok is jót mutatnak. Gyorsan és jól lehet a VFTS-el autózni.

Pünkösd vasárnapján ezt meg is tapasztalhattátok, mivel Kunmadarason jártatok tesztelni, ahol vizes betonon és aszfalton egyaránt autózhattatok.

Ezelőtt az edzés előtt mi már kétszer is tudtunk idén tesztelni, és megmondom őszintén, hogy azok a tesztek közelebb álltak egy valódi rallyeteszthez, mint a pünkösdi, kunmadarasi kapartatás. De nincs gond ezzel, hiszen kizárólag ezért utaztunk el a volt katonai repülőtérre. Az előző teszteken sokat tanultunk, rengeteget gyakoroltunk. Próbálgattuk a gumikat, az áttételeket, igyekeztünk rátalálni azokra a beállításokra, amikkel éles helyzetben nyerhetünk, találhatunk még néhány másodpercet. Volt olyan beállítás, amiről előzetesen szent meggyőződésünk volt, hogy használható lesz, végül mégsem lett jó semmire. Ezekkel foglalkoztunk leginkább a két rallye-s tesztünkön. Kunmadarason inkább csak élveztük az autózást. Vizes gumit nem vittünk magunkkal, utcai gumikat használtunk, mivel nagyon eszi a kunmadarasi beton a gumit, és a meglévő vizes abroncsainkat nem ilyen helyen szeretnénk elhasználni. Slickkel akartam menni, hogy szokjam, de az eső miatt végül nem raktuk fel őket.

Hogy néz ki az idei versenynaptáratok?

Az összes Rally2-es verseny bele van írva, de szeretnénk néhány Rally3-as futamon is részt venni. Főleg azokon, amiket a környékünkön rendeznek. A Domaháza-Zabar rallysprint nálunk a következő bejegyzés. Június közepén azért állunk majd rajthoz a borsodi megmérettetésen, hogy a júliusi, Salgó Rallye-ra már a lehető legjobb formánkban érkezhessünk meg.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük