Rónavölgyi Endre régen várt már arra, hogy beletekerje az első kilométereket az új Citroen Saxo-jába, erre végül, a hétvégi, szabadszállási teszten kerülhetett sor. A pálya nem volt a legideálisabb erre a célra, ám Endy mégis széles mosollyal zárta a napot. Rónavölgyi Endrével beszélgettünk.

A hétvégén nálatok is beindult az élet, Szabadszállásra utaztatok tesztelni. Hogy sikerültek a Citroen Saxo VTS-el az első kilométerek?

Annak ellenére, hogy régóta dolgozunk már ezen az autón, nem sokat ültem benne sem a holtszezonban, sem előtte, ezért nagyon időszerűnek éreztem, hogy végre elkezdjem vele a barátkozást. Nem szerettem volna a Citroennel is úgy járni, mint tavaly, a Kia Picanto-val. 2019-ben, Egerben a rajt előtt ültem bele először az akkori versenyautómba, úgy, hogy korábban még az életben nem próbáltam ki egyetlen Picanto-t sem. Szükség volt már egy kis mozgásra, erre pedig remek lehetőségnek bizonyult a szabadszállási versenyt megelőző teszt.

A Facebook oldaladról az egyértelműen kiderült, hogy jó hangulatú volt a hétvégéd.

Ez a kijelentésem teljes mértékben megfelel a valóságnak, mert egy igazán vidám napot töltöttünk el Szabadszálláson. Jó fej volt a csapat, a csapattársak, és ahogy írtam, tényleg pompás volt a hangulat az autóban, valamint a szervizben egyaránt. Az viszonylag hamar kiderült, hogy a szlalompálya nem teljesen ideális egy rallyeedzéshez, ám azt mindenképpen pozitívumként értékelem, hogy elkezdtem megszokni az autót, illetve felfedeztünk néhány olyan apróságot a Citroenen, amivel még érdemes lesz foglalkozni az első éles versenyünk rajtjáig. Körülbelül 40 kilométert vezettem a kocsit, ami arra elegendő volt, hogy lezárjam a hosszú, versenyzésmentes időszakot. Ez a tesztlehetőség viszonylag hirtelen jött, így Kováts Edit, az új navigátorom nem tudott hazautazni külföldről, mert 14 napra karanténba került volna. Legközelebb remélem már ő is beülhet mellém a kis Saxo-ba.

Mik a további tervek a bajnokság rajtjáig?

Szervezünk egy tesztet, ha minden igaz június végére, addigra a PSZA Motorsport csapata remélem az összes olyan apróságot fel tudja számolni, amivel Szabadszálláson találkoztam a tesztkilométerek során. Bizakodom, hogy oda már Edit is eljöhet. A kocsit a hétvégén nagyjából megszoktam, így legközelebb már az lenne az első számú feladat, hogy Edittel megismerkedjünk a versenyautóban is.

Első éles bevetés?

Szerintem a Salgó Rallye lesz az, nem készülünk arra, hogy előtte máshol versenyezzünk. Az új autóval, az új felállásban a terveink szerint a Nógrád megyei évadnyitón fogunk debütálni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!