Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Fogarasi Attila: Kemény csapat vár ránk a Rally2-ben

Ifj. Fogarasi Attila és Májer Dávid számára elég foghíjasra sikerült az elmúlt esztendő a Rally1 mezőnyében, ezért Attila úgy döntött, hogy 2020-ban visszatérnek a Rally2-be, ahol korábban nagyon szép eredményeket, és abszolút futamgyőzelmet is szerzett a móri pilóta. A Hondájukat jelenleg is fúrják-faragják a fiúk, de Egerben biztosan ott lesznek és teljes erőbedobással támadni fognak a télen alaposan megerősödött 5-ös géposztályban. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

2019-ben nem sokat láttunk titeket a pályákon. Mi történt veletek az elmúlt esztendőben?

A tavalyi évet a Rally1 mezőnyében kezdtük meg, és úgy terveztük, egy R3-as Honda Civic-el. A dolgok viszont nem teljesen úgy alakultak, ahogyan mi azt a rajt előtt elképzeltük. Egerben és Miskolcon hamar véget ért számunkra a hétvége, majd különböző események miatt az októberi Mecsek Rallye lett a következő futam, amin rajthoz tudtunk állni. A balul elsült évkezdet után a Székesfehérvár Rallye-t írtuk be kizárólag a versenynaptárunkba, a saját kocsimmal, de sajnos eltört a kézfejem, így nem vehettünk részt a hazai versenyünkön. A Baranya Kupáról családi okok miatt igazoltan maradtunk távol, a Mecsek Rallye valójában az évünk egyetlen versenye lett. Az ORC abszolút negyedik helyét szereztük meg Pécsen, a 2WD kupában és a 13-as géposztályban pedig mi lettünk a győztesek.

Az idei évre – talán ezek hatására – komoly változást terveztek.

Ez pontosan így van, bár, ha azt nézzük mégsem lesz olyan óriási nagy ez a változás. Visszatérünk a Rally2 Bajnokság 5-ös kategóriájába, a saját Honda Civic Type-R-emmel, amin nagyon komoly munkát végeztünk el a télen, ezek a felújítások még jelen pillanatban is folyamatban vannak. Egy elég alapos revíziót eszközölünk az autón. Technikailag nem lesz változás, ám örülünk, ha az Eger Rallye rajtjáig mindennel elkészülünk. Új a motor, új a váltó és megújul a futómű is. 2017-ben autóztunk utoljára a Rally2-ben, szeretnénk teljes évet menni, mindenképpen ez lenne a terv. Ehhez jelenleg még nem állt össze a teljes költségvetésünk, így ezen a vonalon is gőzerővel dolgozunk. A két murvás futam sorsa jelenleg erőteljesen kérdőjeles, most még csak bizakodunk, hogy Veszprémbe és Zalaegerszegre is elutazhatunk majd a pontokért.

Egerben ugye mindenképpen ott lesztek?

Igen, ezt szinte teljesen biztosra merem mondani. A motor már össze van rakva, beindult, lassacskán elkezdjük bejáratni az erőforrást. Gépkönyvünk még nincs, valószínűleg azt majd Egerben fogjuk megszerezni.

Fotó: Ifj. Fogarasi Attila/Magánarchívum

Milyen eredményre számítasz az Eger Rallye-n? 2017-ben az élmezőnyben autóztatok legtöbbször.

Ennek örülnénk idén is, de tudtommal az elmúlt két évben elég kemény mezőny állt össze a Rally2-ben, és ez a tendencia úgy tűnik, hogy 2020-ban is folytatódik. Nem lesz könnyű dolgunk, óriási csatákra készülünk, sok jókezű pilótáról, és erős autókról hallunk híreket. Több igen mérges Hondára számítunk a rajtlistán. Mindezek ellenére szeretnénk gyorsan megvetni a lábunkat a mezőny legjobbjai között, igyekezni fogunk, hogy ne csak a géposztályunkban, hanem az abszolút értékelésben is minél előkelőbb pozíciókban inthessenek le minket, a futamok legvégén.

Köszönjük szépen a csapatunk, valamint a támogatóink segítségét!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük