Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Bartha Aurél: A sár erősebb volt

Ifj. Barta Aurél és Szarka Dávid nagyon szerette volna megmutatni magát a nyíregyházi központú Rally Hungary-n, ami sikerült is a párosnak, csak a srácok terveitől lényegesen kevesebb ideig láthatta őket a közönség, mert a körülmények már a második mért szakaszon becsapták őket. A Rally Hungary eseményeiről és a téli terveikről Ifj. Bartha Aurél számolt be.


Nagyon vártátok már a Rallye Hungary-t. 1000 kilométer, közel az otthonotokhoz…

Ezért sem utaztunk el a Mecsek Rallye-ra, inkább Nyíregyházára tartalékoltuk az erőnket és energiánkat. A felkészülésünk jól sikerült, az autónk szuper volt, a korábban kialakult apróbb problémákat elhárítottuk, csak a pálya túl hamar megtréfált minket. Mi sajnos nem tudtunk nevetni a poénján.

Mi történt veletek?

Jól kezdtünk szombaton, az előttünk induló párost már három kilométerrel a rajt után megelőztük. Aztán 8-10 kilométer megtételét követően, a kisbózsvai elágazás közelében a mély sár befordította a Hondánk elejét, mondhatni, hogy beszippantott minket autóstól. Keresztbe fordultunk, és tehetetlenül csúsztunk 30 métert, majd az én ablakommal kiütöttünk egy hidat és lerepültünk egy patakba. Látványos búcsúnk kerekedett, nem ez volt a terv, de ez most így sikerült. Elméletben jónak kellett volna lenni mindennek, mert pontos volt az itinerünk, készültünk az adott kanyarban a sárra, óvatosra írtuk, de én még attól is jobban elspóroltam, mint ahogy terveztük. Sima jobb, tőnek volt felírva, de szándékosan nem ötödikesre írtuk, hanem negyedikesre, én pedig csak harmadikig kapcsoltam fel. Mégis sok lett, a sár erősebb volt tőlünk. Köszönjük szépen a helyszínen lévő szurkolóknak a vendéglátást, és a segítséget. Az autónk elég mélyen volt, de emberfeletti teljesítménnyel kikapták a patakból.

A máriapócsi szuperspeciál szakasz viszont jól sikerült.

Teljes mértékben. Az aztán tényleg hazai környezet volt nekem a javából. Fél éves koromban voltam Máriapócson először, akkor még Édesapám versenyzett. Aztán én is felnőttem, többször rajthoz álltam a RabócsiRingen, az autóm is igencsak járatos a katlanban.

A Mikulás, vagy a Szilveszter Rallye-n mentek még egyet, évzárásként?

Biztosan nem, mert elkezdtük a kocsink felkészítését 2020-ra. Sajnos a kis piros autónk pályafutása, – legalábbis a karosszériáé – véget ért. Sokat kapott már, egyszerűen nem éri meg, nem lehet gazdaságosan rendbe szedni. 2008 óta járt már rali-túra versenyeken, rallycrossban, rallyesprinteken és a Rallye2-ben is, egyszerűen elhasználódott. Inkább lecseréljük a kasztnit. Az autó építéséből adódó hibákat most orvosolhatjuk. A futóművet, valamint a motort fejleszteni szeretnénk, hogy egy-két közeli sprintfutam után a Rallye2-ben, 2020-ban, Egerben, újult erővel támadhassunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük az egész évet a szponzorainknak:

Anico Készházak Kelet-út kft., Eurosmart Kft. NAGY – TERV KFT. Steel-Ép Kft. – Csarnok építés Csavar Holding Kft Renova-shop kft, Nyírdekor-tech kft., Oxon Kft Szárazjég Kft., Garden center., Kubo-net

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük