Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Jánosa Ákos: Soha ne add fel!

Jánosa Ákos és Rubóczky Attila számára jól indult, ám hamar véget ért a Rally Hungary, de ezért nem búslakodtak a srácok, hiszen, ha a korai defektjük után tovább mennek, akkor sem érhettek volna el jobb eredményt a Peugeot 208 Rallye Cup éves végelszámolásánál. Jánosa Ákossal beszélgettünk.

A Mecsek Rallye-n sikerült célba érnetek, ráadásul egy értékes dobogós eredménnyel, amivel a Rally Hungary-nak az lett nektek a tétje, hogy… 🙂

Nagy tétje a pécsi bronzérmünkkel együtt sem lett, a nyíregyházi megmérettetésnek, mivel a második, vagy a harmadik helyre csakis akkor érhettünk volna fel, ha a többiek hibáznak előttünk, ezt a szívességet pedig utólag elmondhatom, hogy nem tették meg. Mivel erre nem alapozhattuk a taktikánkat, és nem is lett volna szép dolog tőlünk, ha erre várunk, úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk sietve, de felesleges kockázat nélkül autózni, miközben figyelünk az ellenfeleink eredményeire, ha kell, akkor pedig támadunk.

Ez a helyes hozzáállás! 😉 Milyen volt?

Csomós Mixiék hozták a megszokott remek tempójukat, annak ellenére, hogy a rajt előtt megszerezték a Peugeot kupa elsőségét. Maiorék ügyesen autóztak, a ponttáblázaton messze voltak tőlünk, bár nem behozhatatlan távolságban. Janáékkal mindössze két pont volt köztünk a különbség, velük akaszthattuk volna össze érdemben a bajszunkat a dobogó harmadik fokáért. A máriapócsi prológ után, szombaton teljesítettük az első gyorsaságit, majd Füzéren kaptunk egy defektet, amit kénytelenek voltunk bent, a pályán kicserélni. Lehetetlenség volt vele eljutni a majdnem 24 kilométeres szakasz céljáig. Rengeteg időt, több, mint öt percet vesztettünk, ami után átértékeltem a helyzetünket. Soha nem szabad feladni, de ott és akkor én azt éreztem, hogy az lesz a legjobb, ha kiállunk. Nem láttam értelmét a folytatásnak. Az ellenfelek rettentően meglógtak, esélyünk sem volt arra, hogy előrébb lépjünk az éves értékelésben. Ezért döntöttem az elveimmel homlokegyenesen ellentétesen.  

Nem bántátok meg utólag? Nincs bennetek hiányérzet?

Nincs, mert Maior Norberték megszerezték az első helyet a Rally Hungary-n, a Peugeot kupában, úgyhogy őket semmiképpen sem kaphattuk volna el. Janáék bronzérmesek lettek, Nyíregyházán, emiatt nem hiszem, hogy mi fel tudtunk volna lépni az éves értékelésben a dobogóra. Nem vesztettünk semmit, megtartottuk a negyedik helyet.

Közeleg a Mikulás Rallye, a murva pedig a szíved csücske. Ott lesztek Veszprémben?

Előfordulhat, hogy csak nézőként. Vagy úgy sem. Imádom a murvát, így az előbbi mondataim ellenére sem mondom azt, hogy nincs tervbe véve a Mikulás Rallye, de összességében nem látok rá sok esélyt. Jelen pillanatban azt érzem, hogy alig várom, hogy vége legyen az idei rallye szezonnak, hogy a jövő év, az új lehetőségek minél hamarabb, és minél jobban magukkal ragadjanak. Reméljük, hogy a 2019-estől lényegesen több örömöt és sikert hoz majd számunkra 2020-as versenyszezon.

Rallye2.hu – Salánki Gábor  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük