Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Szabó Norbert: Megtiszteltetés volt Nyíregyházán csapatni

Szabó Norbi és Tárkányi Sanyi számára hazaibb futamot aligha rendezhettek volna, mint a Nyíregyháza központú, zempléni pályákon zajló Rally Hungary. Naná, hogy beneveztek a fiúk az Európa bajnoki megmérettetésre! Az élményeikről Szabó Norbi számolt be.


A legfőbb célotok az volt a Rally Hungary-n, hogy célba érjetek és megmutassátok magatokat a számotokra ízig-vérig hazai futamon. Hogyan készültetek és mik voltak a terveitek az igen nehéznek ígérkező hétvége előtt?

Azon kívül, hogy a rendező város, Nyíregyháza és a zempléni gyorsaságik nagyjából ugyanakkora távolságra vannak a lakhelyünktől, ez volt az első megmérettetésünk a Rallye1 mezőnyében. Soha nem mentünk még ekkora versenytávot, ezzel egy régi álmunkat, bakancslistás tételt valósítottunk meg. Ezek miatt volt bennünk a különös izgalom. A Ladánkhoz rengeteg alkatrészt vásároltunk, sokat törődtünk vele a rajt előtt, mindent megtettünk azért, hogy technikai hibák nélkül abszolválhassuk az 1000 kilométeres versenytávot. Visszatekintve rá csak a legjobbakat tudnám mondani mindenről.

Ha hazai volt a verseny, akkor biztosan ismerősek voltak a pályák.

Részben igen, hiszen már 2018-ban is versenyeztünk Nyíregyházán. Tetszettek a pályák. Csak azt sajnáltuk, hogy az időjárás és egy futómű probléma miatt a mádi gyorsaságin nem sikerült egy komolyat menni, pedig nagyon sok jót hallottunk róla. Egyszer hatalmas küzdelem árán sem tudtunk az eső miatt kialakult sártengeren átjutni szombaton.

Milyen volt belülről?

Pénteken este a RabócsiRingen, Máriapócson kezdtük meg a szereplést, ahol abszolút otthonosan mozogtam, hiszen ott kezdtem el annak idején a pályafutásomat, amatőr rallycross-oztam. Mindig is a szívem csücske volt, és lesz is az a pálya, ami mellett talán még soha nem láttam ennyi embert, rengeteg barátunk és ismerősünk is kilátogatott a szuperspeciál szakaszra. Hatalmas feeling volt, próbáltunk a szurkolóknak autózni, nem is figyeltük az órára. Sok visszajelzés érkezett, hogy tetszett a közönségnek a produkciónk. 🙂 Másnap, már az első szakaszon, Újhután az egyik saras kanyar áldozatai lettünk. Óvatosak voltunk, mégis becsúsztunk egy meredek, de nem túl mély árokba. A nézők kitoltak, – köszönjük nekik – tovább mentünk, de megsérült a hátsó futómű. Ez folyamatosan mozgott a kocsi alatt, így kellett (volna) szinte mind a három gyorsaságit, és a nem rövid etapokat teljesíteni a szervizparkig. Mádig bírta a technika, ott szétszakadt a kardántengelyt és véget ért a szombati napunk. Eljuttattuk az autót a szervizbe, ahol a srácok megjavították, így vasárnap némi időbüntetéssel, szuperrallyeval visszaállhattunk a mezőnybe. Sokan jártak így. Az esélytelenek nyugalmával próbáltunk innentől kezdve jót autózni, ami sikerült. A körülmények borzasztók voltak, rettenetes sárfelhordásokon és kisebb tavakon kellett átjutnunk. Defektünk volt, egyszer túlcsúsztunk egy kanyar előtt, aztán három szakaszunkat is törölték a pályákon uralkodó körülmények miatt. A vasárnapunk, az óriási eső ellenére is viszonylag kiegyensúlyozottnak tekinthető, de nagyon küzdelmes volt. Egy fékprobléma alaposan megnehezítette a helyzetünket, egész nap, sőt még a verseny után, itthon sem tudtunk rájönni az okára. A gázpedál elég nehezen talált vissza a helyére, ami tovább fokozta a helyzetet, mert többször előfordult az is, hogy hiába fékeztem, az autónk inkább tovább gyorsult. De sikerült mindenen felül kerekedni, célba érni és megszerezni az egyedi rajtengedélyesek közt a bronzérmet. Minden percét élveztük a versenynek, óriási élmény volt, de a Nyíregyháza belvárosában megrendezett gyorsasági mindent vitt. Ebben a mezőnyben, ennyi ember előtt csapatni, igazi megtiszteltetés volt.

Idén rajthoz álltok még valahol?

Először alaposan átvizsgáljuk az autónkat, csak utána tervezgetünk. Komoly az amortizáció. Ha a felmérés és a károk elhárítása megtörténik, akkor hozzuk meg a döntést. Ha megyünk, akkor az egészen biztosan a Mikulás Rallye-n és nem a Szilveszteren fog megtörténni. De még képlékeny a dolog.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Szeretnénk köszönetet mondani a szervizcsapatnak, régen láttunk ekkora lendületet a fiúknál, maximális fordulaton pörögtek a felkészülés kezdetétől, egészen a célig.

Köszönjük a reklámpartnereinknek és nagyon sok barátunknak, segítőnknek, akik mindent megtettek azért, hogy ott lehessünk és versenyezhessünk a Rallye Hungary-n.

Köszönjük szépen a családunk türelmét, mert nem kevés időt töltöttünk tőlük távol a verseny miatt.

Köszönjük a segítséget!

EXTRAPALETT KFT.

UNICAR-PLUSZ KFT.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük