Szabó Norbi számára abszolút hazai lesz a hétvégi 1. Rallye Hungary, hiszen a verseny központját adó Nyíregyháza és a gyorsasági szakaszok helyszíne, a Zemplén között nagyjából félúton él, Kisvárdán, de ettől függetlenül jól fog jönni neki, ha Tárkányi Sanyi hasznos információkat duruzsol a fülébe a kanyarok előtt. A hétvégi tervekről Szabó Norberttel beszélgettünk.   


Kihagytatok néhány futamot a Rallye2-ben, most viszont föltettétek a lécet, mégpedig jó magasra, mert a Rallye1-be neveztetek, egy igen hosszú futamra.

Örülünk a lehetőségnek, hogy ott lehetünk a Nyíregyháza Rallye-n, ami nem csak a hazai Rallye1 Bajnokságnak lesz a zárófutama, hanem a Rallye Európa Bajnokság utolsó idei megmérettetése is egyben, hivatalos nevén az 1. Rallye Hungary. Ezért hagytunk ki két Rallye2-es versenyt, alaposan fel akartunk készülni a hosszú versenytávra. A csapatunk hetek óta éjjel-nappal dolgozott, nem is merem elmondani, hogy mennyi időt töltöttünk el a fiúkkal a műhelyben. Köszönjük nekik! A feltételek összeálltak, jól szeretnénk szerepelni a hazai pályán, a hazai közönségünk előtt.

Dupla Rallye2-es táv vár rátok hétvégén. Mentetek már ennyire hosszú versenyen?

Nem még, soha. Ezért is várjuk különös izgalommal a rajtot. Olyan futamon szerepeltünk már korábban, ahol az egyik nap mentünk egy prológot, vagy legfeljebb egy-két rövidebb gyorsasági szakaszt, majd másnap jóval többet. De arra eddig még nem volt lehetőségünk, hogy egymás után két napon is sokat autózzunk. Most erre is sor kerül. Pénteken, Máriapócson mutatkozunk be, majd szombaton és vasárnap is egész nap nyomni kell a gázt. Óriási erőre és kitartásra lesz ehhez szükség, nagy kihívás elé nézünk.

Mi a tervetek? Mivel lennétek elégedettek?

Azt terveztük, hogy a RabócsiRingen nagy show-t csinálunk, de sajnos nem lehet utcai gumikat felrakni a bemutatkozó szakaszra sem. Versenygumikkal kell majd valahogy látványt kreálni. Ha takarosan helyt állnánk, illetve célba érnénk, az már fél siker lenne. Aki logikusan nyilatkozik általában ennyinél meg is szokott állni, amikor a vágyait megfogalmazza egy sosem próbált feladat előtt. Sokat foglalkoztunk az autónkkal, sok mindent kicseréltünk, készültünk, minden hibalehetőséget igyekeztünk megelőzni ezért mi nem érnénk be ennyivel. Eléggé eredménycentrikusnak valljuk magunkat, ezért a céldobogón történő áthaladás élményén kívül egy szép eredményt is szeretnénk a magunkénak tudni vasárnap este, Nyíregyházán. Nyilván ez sok mindentől függ majd. Az ORC mezőnyéből nem mindenkit ismerünk, nem tudjuk, hogy a hosszú, első nap után mennyire leszünk fáradtak a másnapi rajtnál. Az meteorológusok nem kecsegtetnek túl sok jóval, nagy esőre számítunk, de semmiképpen sem feltartott kezekkel fogunk odaállni a rajtvonalhoz. Ezt az egyet biztosan megígérhetjük.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

EXTRAPALETT KFT.

UNICAR-PLUSZ KFT.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!