Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Fábián Donát: Megforgattuk a magyaroknak

Fábián Donát és Bencsik Pisti mi másért utazott volna el a Rallye Legendre, mint a buliért, a csapatásért és a magyar szurkolók szeretetért. Ezeket megkapták, így érthető, hogy fülig érő szájjal tértek haza a nagy utazásról. Donát alig tudta szavakba önteni azt a sok élményt, amit San Marino-ban átéltek. De megpróbálta. 🙂 Fábián Donáttal beszélgettünk. (Fotó: RallyFeeling.hu)


Milyen volt az utatok San Marino-ig, és mit vártatok a Rallye Legend-től?

Hosszú volt az út, nagyjából 2500 kilométert autóztunk oda-vissza, úgyhogy volt időnk bőven beszélgetni az autóban. Nagyjából azt vártuk, amit egy Legendtől várhat az ember. Ugyanazt, amit tavaly is átéltünk. Hatalmas jókedvet és egy óriási élményautózást sok-sok ember előtt.

Megkaptátok? Milyen volt a verseny.

De meg ám! Mégpedig jó vastagon. Elképesztő az az érzés, az az élmény és az a hatalmas szeretet, amit ott magyar versenyzőként átéltünk. A szurkolók fantasztikusak voltak és szerintem még több hazánk fia lengette idén a zászlókat, és buzdított minket a pályák szélén, és olykor a közepén is, mint tavaly. Elképesztő tömeg és őrjöngés volt, mindenről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Hidegrázós kalandot éltünk át. 🙂 Jó érzés volt kint magyarnak lenni. Slick gumikat még tévedésből sem raktunk be a szervizbuszba, csakis az élvezetet kerestük, kizárólag kilinccsel előre közlekedtünk, utcai abroncsokon. Megforgásunk nem volt, csak eltervezett, mert ahol lehetett és sok volt a nemzeti színű lobogó, ott azért jól megforgattuk a Ladánkat a szurkolók kedvéért. Az autó problémamentesen teljesítette a versenytávot, csak szélvédőt mostunk, kereket cseréltünk, meg persze tankolni kellett az egész hosszúhétvégén. Egy defektünk volt mindössze az egyik gyorsaságin, amivel nem tudtunk kijutni a célig. Megálltunk kicserélni a kereket, és amíg tartott a gyorsszerviz a szurkolók még nagyobb elánnal biztattak minket, mintha csak elgurultunk volna előttük. 🙂 A kategóriánkban harmadikak lettünk, de kupát nem kaptunk érte, mert csak az első két párost jutalmazták érdekes módon serlegekkel. Sokadlagos szempont volt nekünk az idő, nem is néztük egészen a célig. Emléknek jó lett volna egy kupa, de ennyi élménnyel a tarsolyunkban ez igazából egyikünket sem érdekelte.

Gyanús nekem a ti autótok. Két baja lehet. Vagy a magyar levegőt utálja, vagy/és a slick gumit. 🙂

Látod erre még nem gondoltunk, de előfordulhat. 🙂 Az itthoni futamokon rendre kínlódtunk és vacakoltunk vele, nem igazán sikerült célba értünk, de amikor külföldön, utcai gumikon csapattunk, akkor mindig rendeltetésszerű módon tette a dolgát a Ladánk. A Barum Rallye-n és a Legenden is ez történt.

Fotó: RallyFeeling.hu

Idén rajthoz álltok még valahol?

Nyíregyházán nem megyünk, ez biztos, az év végét pedig még nem tudjuk pontosan. Lehet elmegyünk a Szilveszter Rallye-ra, de azt sem zárjuk ki, hogy csak egy közeli kis sprintet választunk majd az idei év levezetésének. Bármelyik is lesz, az biztos, hogy igyekszünk ugyanolyan jó hangulatban abszolválni, mint a Rallye Legend-et.

Szöveg: Rallye2.hu – Salánki Gábor

Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak, hogy mindig segítségünkre vannak!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, 4sys Kft. East Motorsport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük