Sárra, sötétre és túlélőversenyre számítanak a Rallye2 Bajnokság versenyzői a Mecsek Rallye-n, ami a Rallye2-eseknek a hetedik, egyben évzáró futam is lesz az idei évben. Extrém körülmények ide, legendás pályák oda, 24 órán belül pont kerül a Rallye2-ben, a 2019-es szezon végére, ezért megkérdeztük a srácokat, hogy hogyan készülnek a bajnoki és helyosztó csatákra.


Géringer Zoltán: Célba szeretnénk érni elsősorban. Így, hogy üldözöttek vagyunk talán még nagyobb is rajtunk a nyomás, mintha mi üldöznénk másokat. Ezzel a teherrel a vállunkon is szeretnénk egy egészségeset autózni. Meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni belőle…

Bartha Nándor: Először is nagyon szépen köszönjük neked, hogy meghívtál minket a Mecsek Rallye-ra, pedig egyáltalán nem terveztük azt, hogy indulunk. 🙂 A Rallye2.hu-n megjelent egy írás, amiben – mint kiderült – hibás volt egy adat, én pedig veszélyben éreztem az év végi bronzérmünket, ezért neveztem be nagy hirtelen az évzáróra. Csapatunk nincs, mindössze ketten jöttünk Rékával, kedden este érkeztünk meg Pécsre. Bucsi Józsi barátommal kerültünk már ilyen helyzetbe, remélem most is szerencsénk lesz. Akkor a Lada kibírta, most a Peugeot-nak is ezt kell tennie. Az időjárás nem kedvez nekünk. Van 40 liter benzinünk, négy gumink és ennyi. Még emelőnk sincs. Annak viszont nem örülnénk, és tényleg azt mondom, hogy sajnos, ha célba érünk, akkor valószínűleg a kategóriánk éves második helyét fogjuk megkaparintani, megelőzzük a Bencs testvéreket. Szóltam nekik, de ők sajnos nem tudtak jönni. Nyomatékosan mondom, hogy nem az a célunk, hogy ezüstérmesek legyünk, csak a harmadik helyet akartuk megvédeni.

Paczur Dominik: Ebben a felállásban még soha nem versenyeztünk, külön-külön szoktunk menni. A párjaink testvérek, így könnyen kialakult ez a párosunk. Most azt mondom, hogy egy egyszeri alkalomról van szó. Az első Rallye2-es versenyünkön csakis a célba érkezés lesz a lényeg. Hazai pályákon természetesen jól szeretnénk szerepelni magunkhoz képest.

Magyari Beck Szabolcs: Török Bandi visszatért hozzám, így a régi felállásban megyünk a Mecsek Rallye-n. Kettő pont a hátrányunk Merényi Zsoltiék mögött, kettő pont az előnyünk Deli Laciék előtt. Kemény meccs lesz. Minden itt fog eldőlni, erről sokkal többet nem tudok mondani. Felkötöttük a gatyánkat. 🙂

Kiss Zsolt: Szeretnénk magunkat végre jól érezni, végig érni, és autózni egy jót. Erre a célra béreltünk egy Citroen C2R2Max-ot. A múlt héten kipróbáltuk, teszteltünk egyet és nem kicsit beleszerettem az autóba.

Foczkó Ákos: Szeretnénk úgy szerepelni Pécsen, hogy megfeleljünk az év végi elvárásainknak, megvalósítsuk a tavasszal kitűzött terveinket.  

Balázs Bence: Soha nem jártunk még a Mecsek Rallye-n, csak a Baranya Kupán. Kíváncsian várjuk, hogy milyenek lesznek a gyorsaságik élesben. Azt gondolom, hogy izgalmas futam elé nézünk, évzárónak biztos, hogy nagyon jó lesz.

Oláh Zoltán: A Baranya Kupán elég megbízhatóan versenyeztünk, ezt szeretnénk most folytatni. A célba érkezés lesz a legfontosabb.

Spindler Jenő (Historic): Miskolcon indultunk csak, így maradt gumink, az időnk pedig kiadta, így eljöttünk egyet autózni. Nagy terveink nincsenek, bár Miskolcon is így indultunk neki, aztán győzni tudtunk. Itt a cél a cél.

Krajnyák Petra: Igazából nem kell győznünk ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, ezért nem fogunk sietni. Különösen úgy, hogy most is szakad az eső, holnap nagy latyakra és sárra készülünk az erdőben. Ésszel és beosztással kell autóznunk, aztán győzzön a jobbik.

Rónavölgyi Endre: Szeretnénk szépen befejezni az évet és ha lehet, akkor Salgótarján után szeretnénk a Mecsek Rallye-n is győzni. Mi ennyit tudunk tenni a bajnoki cím érdekében, a többi a jó isten kezében lesz. Meglátjuk… 🙂

Czézinger Kristóf: Reméljük eláll az eső, akkor talán tudunk is majd gyorsan menni. Csak slick gumijaink vannak. Az autónk jónak tűnik, a lámpasor úgyszintén, várjuk nagyon.

Magyar Péter: Mint mindig most is cél a cél, ezen belül pedig szeretnénk minél jobban szerepelni. A Baranya Kupán begyűjtöttük a P11-es géposztály első helyét, ezt jó lenne most megismételni.

Nagy Norbert: Szeretnénk egy jót versenyezni a Kia kupában, ha már a promóteri autóval állunk rajthoz az idén bemutatkozott kupasorozatban. A célunk, hogy népszerűsítsük a márkakupát és magát a Kia márkát. Igyekszünk odatenni magunkat a gyorsaságikon.

Gutai Marcell: Azt szeretnénk elérni, hogy képben legyünk a Kia kupában és közelebb kerüljünk Endréékhez, mert ez Salgótarjánban nem feltétlenül sikerült. Örülünk, hogy itt lehetünk, mert legendásan jók a Pécs környéki gyorsaságik, hazánk ikonikus szakaszai, amiken sok tapasztalatot szeretnénk gyűjteni.

Bucsi József: Szeretnénk idén először meglátni a kockás zászlót, ez a legkomolyabb tervünk. Kiss Petivel megyünk és a jövő évre készülünk elsősorban. Reméljük végre tényleg összeállt a kocsink. A többi holnap kiderül.

Deli László: A Salgó Rallye-n nyerni szerettünk volna, de kiestünk, így bátortalanul mondom, hogy szeretnénk nyerni a 2WD kupában. Megteszünk érte mindent. A bajnoki cím elhódítására akkor lesz esélyünk, ha most behúzzuk a futamgyőzelmet. De még akkor sem a mi kezünkben van a sorsunk.

Danis Tibor: Érjünk célba, ez a legfontosabb, a többit meglátjuk. Az autót sikerült összerakni, le is kopogom, Kasza Zoli is azt mondta, hogy jó, reméljük tényleg kibírja a versenytávot.

Merényi Zsolt: Az lenne a terv, mint a Salgó Rallye-n, hogy megnyerjük a versenyt, de trükkös lesz így. Esik is, vizes is, saras is minden, főleg az erdőben, főleg éjszaka, óvatosnak is kell majd lenni, nem csak gyorsnak. Fontos lenne, hogy célba érjünk. A harmadik hely már biztos a 2WD kupában, a második vagy az első hely is lehet még a miénk, ez a célban dől majd el.

Papp Arnie: Még maradt egy kevés gumink, azt gondoltuk, hogy lekoptatjuk, ha már meghirdettem és nem kelt el. Gondolom a Mecsek Rallye után már senki nem vet szemet rájuk. 🙂 Kifizettük, akkor végig el is használjuk. 😉 Viszonylag sokszor kiestünk idén, szeretnénk javítani az éves statisztikánkon. A Salgón célba értünk, ezt szeretnénk megismételni. Tét nélkül megyünk, sehol nem érhetünk oda a dobogóra, viszont jó lenne az első teljes Rallye2-es évadunkat győzelemmel lezárni. Ezért fogunk küzdeni. Emellett pedig, ha szükséges, akkor a csapattársainkat, Baksai Laciékat fogjuk segíteni, mert ők még két fronton is harcolnak a bajnoki címért.

Gyöngyösi Marcell: Végig szeretnénk végre érni egy versenyen. Ennyi. Az autó elvileg rendben, de mindig így érzem. Aztán… 🙂

Milcsevics Lóci: Szeretnénk egy jót kocsikázni. Nem úgy jött össze az évünk, ahogy szerettük volna, több problémánk is volt, nehéz volt a rallye-t összehozni. Szerencsére már minden szuper. Sikerült egy olyan autót kibérelnünk, amivel eddig még nem mentünk, nagyon várjuk, hogy kipróbáljuk az R2-es kis Ford Fiestánkat. Nagyon tetszik, bár csak egyenesen mentünk vele párat egy parkolóban. A prológon kiderül, hogy milyen lesz. Jó kedvünk van, jól érezzük magunkat, rozézgattunk tegnap este a szaunában. A lehető legjobb eredménnyel, épségben szeretnénk célba érni.

Berta József: Úgy tudom, hogy nem jött el két vetélytársunk sem, ennek nem örülök, mert nem szeretek úgy menni, hogy nincs ellenfél. Ráhajtunk a P13 éves ezüstérmére a Peugeot-val.

Várnai Dávid: A bajnokság már a miénk szerencsére a kategóriában, nem tudnak minket megelőzni az 5-ös géposztályban, így csak autózni szeretnénk egy jót. Ésszel végig megyünk és kész. Biztosan nem hajtunk most életre-halálra.

Boroznaki Tibor: Az idén először indulunk, öregesen megyünk egyet. Tavaly Egerben álltunk rajthoz, az év elején, idén az év végére esett a választásunk. Szeretnénk jól érezni magunkat, megnézzük, hogy hol a helyünk a mezőnyben, de kizárólag ennyi.

Holecz László: Nagy terveink nincsenek, mert új autóval megyünk, egy Peugeot 208 R2-vel.Fénysérült lett a Citroenünk legutóbb. Egy hete van nálunk az új kocsi, tesztelni jöttünk, csak végig szeretnénk autózni a teljes versenytávon.

Zsebe Gábor: Megyünk ahogy tudunk, szeretnénk célba érni. A legutóbbi hazai versenyünkön, a Baranya Kupán ez nem sikerült, jó lenne, ha ez most nem így történne. A Széchenyi téren, holnap este minden kiderül. El akarunk jutni odáig.

Baksai László: Komolyak a tervek. 🙂 Végre leesett az eső, ennek örülünk, csak nincs rá sajnos gumink, de így sem bánjuk. Felesleges itt matekolni, meg taktikázni, nyomni kell az elsőtől az utolsó méterig, aztán kiderül, hogy ez mire lesz elég. Nem tesszük fel a kezünket. Rajtunk múlt sajnos, hogy most nem bajnokként állunk rajthoz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy év végén felállhassunk a P12-ben és a Lada kupában is a dobogó valamelyik fokára. Lehetőleg a legfelsőre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!