Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Fábián Donát: Kezdődjön az év legjobb bulija!

Fábián Donáttal és Bencsik Pistivel többször is kibabrált idén a technika ördöge, főleg akkor, amikor a jó időkre hajtottak. A legutóbbi bulifutam viszont már gondtalanul telt, nagyon tetszett a cseh aszfalt a Ladájuknak, ami örömmel repült egészen a Barum Rallye céljáig, így a fiúk elhatározták, hogy egy hasonló felfogásban elkövetett versenyt fognak elkövetni, a Mecsek Rallye időpontjában. De nem Pécs környékén, hanem Európa egyik, ha nem a legnépszerűbb rallye futamán, a Rallye Legenden. Fábián Donáttal beszélgettünk.


A Salgó Rallye-n nem álltatok rajthoz. Miért?

Az évünk eleje nem igazán úgy alakult, ahogyan azt elképzeltük, így mérlegeltük a lehetőségeinket. Ennek ellenére ott voltunk Salgótarjánban, a szervizparkban a bátyáméknak segítettünk szerelni, és jól éreztük magunkat. 🙂 A leginkább az vezetett ehhez, hogy idén csak az Eger Rallye-n sikerült célba érnünk és pontot szereznünk, amivel a bajnoki cím sorsába sem a P12-es kategóriában, sem pedig a Lada kupában esélyünk sincs beleszólni. Ezért elengedtük a 2019-es évet. A Mecsek Rallye pedig egy időben van a Legenddel, úgyhogy Pécsen sem fogunk rajthoz állni.

Csak nem?

De bizony! Ismét ott leszünk a Rallye Legenden és idén is elindulunk a legendás megmérettetésen. Ez az év legnagyobb show-ja, nem hagyhatjuk ki, ezt várjuk mindig a legnagyobb izgalommal. Nagyon örülünk, hogy a támogatóinknak köszönhetően 2019-ben is képviselhetjük hazánkat ezen a nívós, San Marino-i viadalon.

Volt már pár hete egy show, amin szintén részt vettetek, és az Eger Rallye után ott végre célba értetek. Csehországban a Barum Rallye-n csapattatok. Hasonlóak a tervek a Rallye Legenden is?

Nagyon jó volt Zlinben, de azt gondolom, hogy a Legend, az a Legend, kétségkívül az a legnagyobb móka és élmény. Ott van a legtöbb magyar induló és néző, óriási érzés a sok magyar lobogó közt autózni. A Barum Rallye is szenzációs volt, nagyon komoly futam, pozitívak az élmények, durvák a pályák, és oda sem vittünk magunkkal slick gumikat. 🙂 Csakis az élményautózáson és a csúszkáláson volt a hangsúly. Időmérés sem volt. Utcai abroncsokon autóztunk az elsőtől az utolsó méterig. Ennek ellenére a célban mindenki kapott egy emlékérmet, megköszönték, hogy ott voltunk, és várnak minket jövőre is. Hasonló élményekre vágyunk októberben is, de biztos, hogy mégis más lesz.

A stoppert nem viszitek magatokkal? 🙂

Eszünk ágában sincs. 🙂 Kizárólag a jókedv és a szórakozás fog érdekelni minket a Legenden. Figyelünk rá, hogy slick gumik még véletlenül se maradjanak a szervizbuszunkban. 😉 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak, hogy mindig segítségünkre vannak!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, 4sys Kft. East Motorsport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük