Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ivony Csaba: Ugorjatok be egy kávéra!

Ivony Csaba a hazai versenyén, Salgótarjánban új navigátorral indult. Ráadásul nem is eredménytelenül fejezték be a versenyt. Ők lettek a P13 kategória harmadik helyezettjei. Mi volt a navigátor váltás oka, hogy kezelték le a fiúk a mátrai égi áldást? Ivony Csabával beszélgettünk.


Hogyan készültetek, és mit vártatok a Salgótól?

Miskolcon odalett a szervónk, ezért kiestünk. Közben vártuk az új motort, ami sajnos nem készült el. A régi már kicsit odavolt ezért azt mondtuk, amíg nem lesz meg az új motor, addig nem indulunk sehol.  De a Salgó mégiscsak Salgó! Tavaly idehaza a komlói kaland miatt nem tudtunk részt venni, ezért mondtam Bálintnak (Kreicsi Bálint) próbáljunk meg egy ’B’ tervet. Belefogtak a meglévő motor rendbe tételébe. Szerkezetileg minden maradt de egy teljes generálon átesett az erőforrás, így legalább lett kompresszió minden hengerben. Természetesen a verseny előtt egy nappal lettünk kész. Különösebb terveink nem voltak, csak a szokásosak: biztonságban érjünk végig.

Miért nem Bálinttal indultál?

Már a felkészülés korai szakaszában jelezte Bálint, hogy egy jelentős külföldi munka előkészületei miatt nem tud 100%-ban a versenyre is koncentrálni. Ő javasolta Kiss Norbit (Indián), aki tényleg remek választásnak bizonyult. Indi korábban már navigált többek között Gyenes Attilának. Norbi az autó felkészítésén kívül a pályán is nagyon nagy segítségemre volt!

Helyi versenyzőként minden pályát ismertél?

Kezdjük Kazárral: ha a második lassítónál jobbra néztek, akkor ott az a hosszú fehér épület a cégem, a Maxi-Szer Kft. Ha erre jártok, bárkit szívesen várok egy kávéra, ugorjatok be bátran! Minden nap a gyors 80 %-át használom oda-vissza, ennek ellenére valahogy nagyon nem találtam rajta magam. Lehet, a sok kihagyás volt az oka. Más rajta civil autóval közlekedni és más versenytempóban.

A Mátra: sokszor mentem rajta jellemzően téli autózáskor, hóban 🙂 Ennek ki is jött az előnye az utolsó kör leszakadó esőjében. Ráadásul első hivatalos MARB versenyemet is itt teljesítettem. Nagyon megszerettem.

Cered: ÁÁÁÁÁÁ! Imádtam! Az első körben magunkhoz képest egész jó időt mentünk. Az utolsó körben nagyon kikaptunk magunktól, de nem csodálkoztunk: borzalmasan elfogytak a gumik. Ezzel együtt a nap kedvenc gyorsaságija volt számunkra!

Mi történt veletek és milyen volt a versenyetek?

Technikai gondunk nem volt, a srácok nagyszerű munkát végeztek az autó összerakásánál. Ami számomra nagyon furcsa volt, hogy lehetett érezni a gumikopást. Eddig ezt soha nem éltem át. Az utolsó kör előtt azon izgultunk, kibírja-e a gumi a három gyorsot. Aztán, ahogy a Mátrában leszakadt az ég, talán a futófelületnek tett ez a legjobbat. Az első harmada a gyorsnak borzalmasan csúszott, ráadásul az ablaktörlőnk sem volt rendben. Párásodtunk. Átéltünk mindent azokon a kilométereken. Feljebb, ahogy alábbhagyott az eső, a gumik elkezdtek dolgozni a hűvösebb pályán. Fent meg teljesen száraz volt. Tudjuk, tisztában vagyunk vele, helyén kezeljük a dolgokat: ennek a gyorsnak köszönhettük a kategória 3. helyünket. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) felfoghatatlan, hogy a miskolci, tavalyi második hely után idén ismét volt egy verseny, ahol dobogósok lettünk! A céldobogó ismét hatalmas élmény volt, idehaza! A kupát sajnos technikai okok miatt utólag vettük át, de ez már történelem. 🙂 Az meg külön öröm volt számomra, hogy a Salgó Rallyval párhuzamosan megrendezett I. Street Rally Cup szimulátor bajnokságon a fiam, Ivony Bálint 437 induló között az első helyen végzett! Leszek bajban… 🙂

Pécs? Nyíregyháza?

Még nem tudom. Korábban is elmondtam már, imádom Pécset, négy évig a vendégszeretetét élveztem! Tavaly Komlón összetörtük az autót, az emlékek így nem olyan jók. Ezért lenne jó kiköszörülni a csorbát. De ez még nagyon sok mindentől függ… Nyíregyházán ott szeretnénk lenne, a régi felállásban. Bálint épít egy HISTORIC E21 BMW-t, ott szeretnék neki navigálni.

Végezetül engedjétek meg, hogy megköszönjem a rengeteg munkát Kreicsi Bálintnak, Kiss Norbertnek (Indián), Radics Henriknek, Késmárki Gábornak. Nélkülük, és a családom türelme nélkül nem lehettem volna ott a Salgón!

Rallye2.hu – Ivony Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük