Tamás Gergely és Szász Tina már nagyon szeretett volna részt venni egy Rallye2-es versenyen, régen ültek utoljára a Renault Twingo R2-ben, így, ha a nem is türelmemmel, de mégis kivárták az új motorjuknak az elkészültét. Salgótarjánban végre eljött a várva várt nap, nekivágtak a kilenc gyorsaságinak, de az erőforrás megmakacsolta magát, így vissza kell vonulniuk a műhelybe, ha a Mecsek Rallye-n is szeretnének ott lenni, októberben a rajtvonalnál. Tamás Gergellyel beszélgettünk.


Idén még nem láttunk titeket, sőt még versenyautóban sem ültetek. Mivel telt az időtök?

Hosszúra nyúltak a rallye nélküli hónapok, szerettünk volna már rajthoz állni az Eger Rallye-n is, de nem készült el időben az új motorunk, amire rettenetesen sokat vártunk. Neveztünk az évnyitó versenyre, sőt a Miskolc Rallye-ra is, de addigra sem változott semmit a helyzet, a borsodi megmérettetést is szomorúan töröltük a versenynaptárunkból. Székesfehérvárra csak nézőként látogattunk el. Rájöttünk, hogy bármennyire is szeretnénk menni, nem sok értelme van a kis motorral, ami új korában volt valamikor 160 lóerős. Ez kevés a Rallye2-ben. Ezért inkább tovább vártunk. Aztán egyszer csak elkészült az új erőforrás, amit azonnal beszereltünk és ki is próbáltuk. Szenzációsan muzsikált a fékpadon, nagy reményekkel indultunk el Salgótarjánba.

A remények sajnos hamar szertefoszlottak. 🙁 Milyen volt a versenyetek, amíg a pályán voltatok?

Az első gyorsaságira, amin tapogatózva és elég sok hibát elkövetve lejöttünk, arra mondanám egyedül, hogy problémamentes volt. Kizárólag ott működött rendesen a motorunk. A második szakasz rajtjában már annyira nem volt ereje, hogy a rajtolásba belefulladt. 10 másodpercet küszködtünk a rajtban, mire végre elkapta a fordulatot az erőforrás. Innentől kezdve pedig fokozatosan gyengült és gyengült. A második kör elején fel kellett adnunk a futamot. Miután hazaértünk kivettük a motort, igyekszünk mielőbb megoldást találni a problémákra. Annak örülök, hogy újra autóba tudtam ülni Tinával, mert az a négy gyorsasági, amin elindultunk az jó volt. Remek volt a hangulat, és ez már nagyon hiányzott mindkettőnknek. Köszönöm neki, a barátainknak és a családunknak is, hogy ott voltak velünk a hétvégén!

A Mecsek Rallye felejtős?

Nem tudom, a napokban fogjuk szerelni a motort, ha nincs nagy baj, akkor abszolút nem tartom kizártnak, hogy mi is rajthoz állunk az évzáró futamon. Tervben volt véve, reméljük, hogy ott marad azután is, hogy belenéztünk a motorba.  

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget a szponzorainknak is!

Total Hungaria, M-Bro Festő Kft, HBL Produkció Kft.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!