Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Zuzooék is előkerültek

Kerekes Laci és Kerekes Réka a Miskolc Rallye-n szerepelt utoljára a Rallye2-ben, akkor Zuzoo az első szakasz előtt, Bükkszentlászló felé autózva elkövetett egy végzetes hibát, túl nagy fordulaton váltott egyesbe, az Astra OPC pedig ezt nem tolerálta, hamar kapitulált a sebességváltó. Mostanra készült el a javítás, Laci szerint óriási formában van a kocsi, ezért a szokásostól egy kicsit fentebb tették a lécet a Salgó Rallye-ra.  


Négy hónap Rallye2-es szünet után kerültetek elő, Miskolcon találkoztunk utoljára veletek. Azóta túl vagytok néhány sikeres Rallye3-as tesztfutamon, ha jól tudom. Mi történt Miskolc óta?

Sokat dolgoztunk, és az Opelünket szögeltük, jelentős időt töltöttünk el miatta a műhelyben. A sprintfutamokat a Volkswagen Golfunkkal teljesítettük, de az jelenleg felújítás alatt van, mert hengerfejes lett a motorja. Jól jött végre egy kis sikerélmény a nullázott versenyeink után.

Hogy áll az Opel Astrátok?

A váltóval kellett elég sokat foglalkoznunk, azt csaknem teljesen felújíttattuk. Elmondjuk, hogy szinte vadonatúj váltó van most a kocsi alatt. Rengeteg alkatrészt kicseréltek, óriási a változás. De most már jó minden benne. Legalábbis a Salgó Rallye előtt ezt gondolom… Az autónk nagyon megy, szerintem mióta nálunk van nem volt ennyire jó, erős, pörgős és harapós kedvében.

Mit gondolsz arról, hogy milyen lesz a versenyetek?

Bízunk benne, hogy mindennemű problémáktól mentes lesz a tarjáni futamunk, szeretnénk önfeledten autózni. A gumik azok a tavalyról megmaradt Hankkok-jaink lesznek, ebből van nekünk 6 darab, abból fogunk gazdálkodni. A pályák közül Kazár és Cered ismerős, minden irányból, a mátrakeresztesi gyorsaságira pedig azt mondom, hogy egyszer régen, nagyon régen, talán már mentem rajta. De ezt nem állítanám 100%-os bizonyossággal. Ha jártam is arra felé, akkor sem emlékszek rá. A legfőbb vágyunk a célba érkezésen túl az, hogy egy szép eredményünk is legyen, ezért az 5-ös géposztályban, egy dobogós pozíciót céloztuk be magunknak a futam végére. A harmadik helyet nagyon szeretnénk elcsípni, ezért fogunk hajtani a nógrádi pályákon.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük