Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Takács Márk: Kezd összeállni a Ladánk

A Baranya Kupán sokakhoz hasonlóan Takács Márkkal és Nagy Istvánnal is kibabrált az időjárás, volt elképzelésük arról, hogy milyen gumikat kéne felszerelniük a VFTS-ükre, de ezeket az ötleteket az időjárás rendre keresztbe húzta, és ezzel valószínűleg egy szép kupát is kivettek az égiek a páros kezéből. Márkék azonban nem szomorkodnak, hanem készülnek és koncentrálnak, mégpedig a Salgó Rallye-ra, ahol bíznak abban, hogy egy kicsit könnyebb helyzetben lesznek az abroncsok kiválasztásakor, és végre egy kézzel fogható eredménynek is örvendhetnek majd a nógrádi megyeszékhely szívében. Takács Márkkal beszélgettünk.


A murvát kihagytátok, Székesfehérvár után viszont nem egyből a Baranya Kupára érkeztetek. Mivel telt a két verseny közt az időtök?

Az autónk felkészítésével, valamint részt vettünk egy Rallye3-as sprintversenyen, Bózsván. A tesztversenyünk csak félig sikerült, mert akadt egy kis technikai hibánk, de legalább tudtunk gyakorolni vizes aszfalton is intermedia gumikkal. Ez a Baranya Kupára pontosan hasznos tanulmány lett volna nekünk.

Ha lett volna nálatok intermedia gumi…

A baj nem itt kezdődött, vizes útra való abroncsok voltak nálunk, csak fordítva gumiztunk fel, mint ahogy kellett volna. Az első körben RK7-es slickekkel mentünk ki, a másodikban meg intermediak kerültek fel. Pont ellentétesen, mint ahogyan kellett volna. Az első gyorsaságink sikerült egyedül jól a második körben. A másik kettőn már teljesen száraz volt az aszfalt. Ezen kívül rendben volt minden, kalandunk nem volt és technikai hiba sem hátráltatott minket ezúttal.

Azt gondolom, hogy kezdi kinőni az autónk a gyermekbetegségeit, kezd összeállni, mi pedig fokozatosan megismerkedünk vele. A pályák közül három nagyon tetszett, de a vasasival már a pályabejáráson sem voltam megbékélve, az nem lett a kedvencem. Nem tudtunk jót menni rajta, a hangosítással adódtak gondjaink a nyitó szakaszon. Hogy valami jót is mondjak róla elárulom, hogy oda legalább tökéletesek voltak a gumik. 🙂 Ahhoz képest, hogy új navigátorral mentem egy ismeretlen versenyen egészen belejöttünk a végére. A Lada kupában a negyedikek lettünk, abszolútban pedig a 12-ik hely lett a miénk. Kicsit jobbat vártunk. Ha nem rontjuk el a gumizást, akkor lehetett volna jobb is ez.

Salgótarjánban ott lesztek?

Igen és a ceredi pályán mentem is már tavaly egy sprintversenyen, az ismerős lesz. A másik kettőn, Kazáron és Mátraszentimrén még nem mentünk korábban, ezekkel most fogunk megismerkedni. Várjuk nagyon a rajtot. Miután kezdünk ráérezni a VFTS-ünkre, bízunk abban, hogy végre egy kézzel fogható eredményt is sikerül elcsípnünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük