Cseke Peti és Csikós Borbála számára rosszul kezdődött a Baranya Kupa, már az első szakaszon kiszálltak a versenyből, morcos is volt Peti az eredményük miatt a célban, de annak nagyon örültek, hogy felfedeztek egy eddig ismeretlen versenyhelyszínt, új pályákat ismertek meg és szombaton gondtalanul teljesítették mind a kilenc gyorsasági szakaszt. Pontosan erre vágynak majd a nem sokára rajtoló Salgó Rallye-n is. Cseke Péterrel beszélgettünk.

Veszprémben eredményesen, kupával zártátok a futamot, de a felkészülésetek igencsak kaotikusan alakult, hiszen az utolsó utáni percben is szereltetek. Sikerült Komlóra időben összerakni a kocsitokat? Először jártatok a Baranya Kupán.

Az előbbit nem állítanám, mert ezúttal is jócskán meg voltunk csúszva a munkákkal, szereltek a srácok az utolsó percekig, de Komlóra mégis jobban sikerült összerakni a kocsinkat, mint a Veszprém Rallye-ra. Futómű egyben volt, hibák nélkül vághattunk neki a versenynek. Nagyon vártuk a rajtot, mert sok jót hallottunk már a Baranya Kupáról, de eddig még soha nem vettünk részt rajta. Már a pályabejáráson is nagyon szimpatikusak voltak a szakaszok, de utólag elmondhatom, hogy megérte elmenni Komlóra, mert mindegyik nagyon jó volt, egytől egyig megszerettük őket. A legjobb gyorsaságik közé sorolnám a mecseki pályákat. Az is tetszett, hogy nem csak kétszer, hanem háromszor autózhattunk rajtuk. Az eső viszont egyáltalán nem hiányzott. 🙂

Ahhoz képest, hogy jó volt az autótok már a prológon vészvillogóval, takaréklángon közlekedtetek. Mi történt? Milyen volt a versenyetek?

Kalandos, és küzdelmes. A prológot egyszerűen csak elóvatoskodtuk, mert nem szerettük volna megkockáztatni, hogy a felvezető körön kiessünk egy technikai hiba miatt. Az első gyorsaságin, pénteken este, Vasason megállt az autónk. Nem kis munka árán sikerült életet lehelnünk bele, de rengeteg előnyt adtunk ezzel a vetélytársaknak, nekünk sajnos minden reményünk elszállt már pénteken a jó eredményre. A szervizben végérvényesen megoldottuk a problémát, másnap sokkal jobban mentünk, vagyis inkább futottunk az eredmény után. Elengedtük a dolgokat, így tudtuk élvezni a versenyzést, kalandmentesen vittük célba a Ladánkat. Utolsó előttiek lettünk. A célban is elmondtam, most is elmondom, hogy ezzel abszolút nem voltunk elégedettek, de az vigasztalt, hogy jó versenyen vettünk részt és jól éreztük magunkat. Ha nem áll le az első szakaszon az autónk, akkor jó eséllyel kupákat is kaphattunk volna. Vegyük a dolgok ránk nézve jó oldalát! Legalább nem estünk ki, mint sokan mások.

A folytatásban hol találkozhatunk veletek legközelebb?

Már a Salgó Rallye-n ott leszünk. 🙂 A környék ismerős lesz, hiszen pályafutásunk első versenyét is egy Salgó Rallye-n futottuk. Ha jól emlékszem, akkor egy az egyben ugyanezek a pályák voltak. Az autónk elméletileg teljesen rendben van, a Baranya Kupáról jó bőrben hoztuk haza, nem nagyon szeretnénk beleturkálni az év végéig. Talán egy airbox még belekerül és lehet, hogy visszarakjuk az írott gyújtást is. De ezeken felül csak autózni szeretnénk. De azt aztán tényleg jó nagyot. 😉

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!