Krajnyák Petra számára nem volt szimpatikus a Baranya Kupa első napja, de másnap hamar az élre álltak, megbarátkozott a pályákkal, kapóra jött nekik a nedves aszfalt, és Velezdi Eszterrel megszerezték az újabb győzelmet, a Kia kupa mezőnyében. Ezzel a sikerrel kifejezetten kedvező pozícióból várják a folytatást, vezetik a Rallye2 Bajnokság márkakupáját, de Salgótarjánban nagyon okosan kell majd felírniuk a pályákat, mert Petra számára teljesen ismeretlenek lesznek a nógrádi gyorsaságik. Krajnyák Petrával beszélgettünk.

A legutóbbi, székesfehérvári Kia kupa győzelmeteknek köszönhetően Komlón már komoly tétje volt számotokra a játéknak. Hogyan készültetek a Baranya Kupára?

Valóban volt miért izgulnunk, szerettük volna mindenképpen megőrizni az elsőségünket a kiások között. Bevallom, hogy más nem is foglalkoztatott, vagy motivált minket a rajt előtt, csakis erre tudtunk gondolni. De ez non-stop ott motoszkált a fejünkben. 🙂 Szerintem éppen ez segített nekem elég sokat abban, hogy maximálisan koncentráljak, valamint a lehető legpontosabban vezessek a verseny során. Ez kétségtelenül kellett az újabb sikerhez, mert a változó körülmények ellenére nagyon pontosan sikerült terelgetnünk a kis Picantot a mecseki pályákon.

Hogy ízlettek az általad is említett változó körülmények?

A pályák nagyon tetszettek. Főleg azok, amelyek szombaton voltak, ám a pénteki Vasas-Hosszúhetény nekem egyáltalán nem lett a kedvencem. Szombaton reggel úgy ébredtem fel, hogy azonnal éreztem, hogy meglesz a győzelem, és már anélkül megmondtam Esztinek a gumitaktikánkat, hogy kinéztem volna az ablakon. Ezen a megérzésen alapult a szombati napunk. 🙂

Azokkal a beállításokkal autóztunk végig, amit éjjel megálmodtam, és az időjárástól függetlenül bejöttek szerencsére. Miskolcon szerintem kellően megedződtünk az esőben, így Komlón kifejezetten örültünk, amikor megláttuk, hogy esik. Ez meg is látszott az első szakaszon, mert az élre álltunk, rengeteget adtunk a márkatársainknak. Ettől kezdve hol egy kicsit többel, hol kevesebbel, de folyamatosan az élen álltunk, és nagyokat csatáztunk. Az utolsó szakaszon például mindössze 1.4 másodperc volt a három Kia Picanto-s páros között, a célvonalnál. Nagyon elfáradtunk a nap végére, de szerintem minden centiméter megérte, boldogok voltunk a futam céljában.

Megszereztétek a Kia Platinum Rallye Cup hőn áhított első helyét Komlón is, amivel elég megnyugtató helyzetbe kerültetek az éves értékelésben. Te is így látod? Zsebben van már a Kia kupa éves elsősége?

Nincs, de ahogyan számolgattuk óriási baklövéseket kéne elkövetnünk ahhoz, hogy elússzon a győzelem. Ha szépen tartom legalább az eddigi szintet, nem kockáztatunk feleslegesen, és nem esünk ki, akkor meglehet az éves elsőség.

Salgótarjánban folytatódik a Rallye2 Bajnokság. Versenyeztetek már a környéken?

Eszter már navigált a nógrádi pályákon, én még nem jártam egyelőre ezeken a gyorsaságikon, és igazából fogalmam sincs a pályákról. Még belső videókat sem néztem róluk. Szerintem már sikerült kipihennem a Baranya Kupát, úgyhogy a napokban nekilátok a videós felkészülésnek, hogy a rajt időpontjára tökéletesen ráhangolódjak én is ezekre a méltán nevezetes és klasszikus, rallyepályákra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!