Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Gyöngyösi Marcell: Túl óvatos győzelem

Gyöngyösi Marci és Kollár Karesz nagy csatákra nem készült Komlón, de azért szerettek volna egy kicsit többet és keményebben küzdeni a kategóriatársakkal. Ám végül mindössze ketten maradtak a P13-as kategóriában, ahol mindenféle erőlködés nélkül szerezték meg a géposztály elsőségét. Marci a végére talán egy kicsit bele is punnyadt a futamba, ezért reménykedik abban, hogy Salgótarjánban, ha lehet ugyanilyen eredménnyel, de nagyobb küzdelmek után gurulnak majd át a céldobogón. Gyöngyösi Marcellel beszélgettünk.


Hogyan viselte az autótok a Veszprém Rallye megpróbáltatásait? Volt sok dolgotok vele a Baranya Kupa előtt?

Nem mondanám, hogy vészes volt a helyzet, igazából a futómű murváról történő visszaalakítása vitte el a legtöbb időt. Ezen kívül a váltót kellett rendbe tenni és természetesen olajakat is cseréltünk. Köszönet ezekért Gyurikának! A beállításokon változtattunk, lentebb engedtük az autónk elejét nagyobb széttartást állítottunk be, amikkel szerintem jó irányba mozdultunk el a beállítások terén. A komlói pályákon azt éreztem, hogy stabilabb lett az autónk nagy tempónál. Lekopogom egészen jó most az Opelünk.

A mostanában megszokottaktól eltérően nemcsak az autótok volt kiváló a mecseki pályákon, hanem az eredményetek is. Milyen volt nektek a Baranya Kupa?

Célba értünk, és nekünk ez volt a legfontosabb. Ez volt szinte az egyetlen elvárásunk önmagunkkal szemben a rajt előtt. A helyezésünk, illetve az eredményünk az rendben van a tempónkkal viszont egyáltalán nem voltunk megelégedve. De nem kesergünk emiatt, mert igazából nem volt miért sietnünk, valószínűleg ezért sem nyomtam túlzottan a gázt. Fancsik Gergelyék kiestek, velük szerettünk volna egy kicsit vívni és meccselni, sajnáltuk, amikor fel kellett adniuk a futamot. A kiállásukat követően igazából egy teljesen légüres térbe kerültünk, ezért azt gondolom, hogy túl kényelmesre vettük a figurát. Elismerem, hogy nem autóztunk túl jó időket. Az elmondottak mellett ebben annak is szerepe lehetett, hogy Karesz Nem érezte jól magát. Egész hétvégén szinte folyamatosan beteg volt, nem volt a toppon, de azóta szerencsére már jobban van.

Az állapota ellenére tökéletesen végezte a dolgát, semmiben sem hibázott. A rajt előtt egyetlen egy dolgot kértünk az égiektől, mégpedig azt hogy egy eseménytelen versenyt teljesítsük, ezt gyakorlatilag megkaptuk. Egyetlen meleg helyzetünk volt mindössze a verseny során, amikor Mecsekpölöskén megforogtunk. Ez egy féktávon történt, amikor ötödik fokozatból kezdtünk el visszaváltogatni a kanyar előtt, a vizes aszfalton. Az autó elúszott, befogtunk, de szerencsére volt helyünk a mutatványra, nem estünk be sehová, karcmentesen úsztuk meg a kalandot. Akkor tudat alatt szerintem még visszább vettünk a lendületből, csakis arra törekedtünk, hogy odaérjünk a komlói városháza elé, a céldobogóhoz. Ez sikerült, és nagyon boldogok voltunk, mert az idén eddig csak Székesfehérváron értünk el a célba. Örültünk a kupáknak, a kategóriagyőzelmünknek, és persze a pontoknak is.

Salgótarjánban rendezik Rallye2 Bajnokság következő fordulóját. Ti is ott lesztek a Salgó Rallye-n?

Igen és nagyon bízunk abban, hogy teljes lesz a kategóriák, ami alatt azt értem, hogy szeretnénk, ha többen lennénk napközben is, és nagyokat csatázhatnánk a P13-as géposztályban. Úgy már lenne miért sietnünk. Megpróbáljuk ugyanolyan jól összerakni az autónkat, pont úgy, mint Komlóra, hogy hasonlóan eseménytelennek mondhassuk a következő versenyhétvégénket is. Két pálya ismerős lesz, igaz ezeket mostanában az ellenkező irányból használtuk. A harmadikon, a Mátrakeresztes-Mátraszentimrén viszont még soha nem mentünk. A verseny nem lesz egyszerű a számunkra, mert én csak pénteken fogok hazaérkezni a nyaralásból, úgyhogy fáradt nem leszek, de a tréningezésre fordítható időnk biztos, hogy alaposan lerövidül. Reméljük, hogy mindenki autója és a sajátunk is jól fogja bírni a nógrádi megpróbáltatásokat, mert akkor izgalmas küzdelemben, a pályán dől majd el a kupák, és a pontok sorsa.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük